Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 950 000 SEK / pris
Adress
Trappvägen 4, Stocksund, Stocksund
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
154 kvm
Avgift
5 200 SEK / mån
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Våning om 154 kvm med strålande solläge

På en av Stocksunds högsta punkter ligger denna trevliga 50-tals-fastighet. Högst upp i fastigheten ligger en helt unik bostadsrätt om 154 kvm i två plan. Såväl föreningens byggnad som bostadsrätten är i mycket gott skick. Stort kök med köksö och rymlig matplats i anslutning. Tre sovrum på entréplanet varav ett större föräldrasovrum. Det övre planet består av ett stort, härligt vardagsrum med rum för flera olika funktioner. Här kan man både njuta av en brasa i kaminen och titta på tv. Utgång till stor altan om ca 23 kvm med sol från morgon till sen kväll. Tack vare det höga läget finns det inget som skymmer och ingen insyn. Totalt 4 sovrum och två helkaklade badrum, varav ett från 2018.

Föreningen består av tre bostadsrätter och har mkt god ekonomi. Trappvägen ligger centralt i Stocksund med närhet både till Stocksunds centrum och promenadstråken längs Värtan. Goda kommunikationer till stan med buss (hållplatsen ligger 300 meter från huset).

Beskrivning

Fastigheten på Trappvägen 4 har två entréer. Via huvudentrén på fastighetens framsida når man vår bostadsrätt. Trapphuset är renoverat 2016 och väggarna klädda med en elegant tapet.

Till vänster i bostadens hall finns avhängning samt garderob. På det här våningsplanet finns kök med separat matplats, tre sovrum samt ett helkaklat badrum med dusch. Köket är rymligt och fullutrustat med vita snickerier och en köksö, som man kan sitta vid. I anslutning till köket finns en rymlig matsal med fönster åt två väderstreck, vilket sörjer för ett fint ljusflöde. I matsalen kan man ledigt sitta 10-12 personer.

Master bedroom är tapetserad i en härlig Toile de Jouy från Manuel Canovas med orange botten och mönster med bl.a. elefanter och palmer i cerise. Här finns två platsbyggda garderober med gott om förvaringsutrymme. Samtliga sovrum har en enhetlig parkett från 2013.

Det övre våningsplanet består bl.a. av ett stort vardagsrum med synliga takbjälkar och en braskamin. Här finns plats för flera olika möblemang. Rummet är så stort att det kan delas av till t.ex. ytterligare ett sovrum utan att man går miste om funktionen som vardagsrum.

Från vardagsrummet kommer man ut på en takterrass om ca 23 kvm. Här kan man ostört njuta av solen från morgon till sen kväll. Här får man plats med matbord och grill samt solstolar.

På det övre våningsplanet finns också bostadens fjärde sovrum samt ett andra badrum. Badrummet är totalrenoverat 2018 med bl.a. marmorgolv. Badkar, dubbla handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Storlek

Boarea 154 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

3

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: På fastighetens tak har Tele2 en mast, som ger föreningen en inkomst om ca 100.000/år.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Föreningens namn: Ängen 39
Organisationsnummer: 769611-0258
Lägenhetsnummer: 3
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 142 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2013-01-25

TV

Boxer-lösning

Internet

Internetuppkoppling via 4G-router

Månadsavgift

Avgift: 5 200 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och sophantering.

Driftskostnad

350 SEK varav:
Elektricitet: 350 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 44.86 %
Andel av årsavgiften: 44.86 %

Renoveringar

2003: hela fastigheten renoverades med delvis nya stammar, el, tak och ny bergvärme.
2016: fasaden renoverades samt trapphus inkl ny ytterdörr, fastigheten dränerades om, terrasserna renoverades och toaletten i källaren

I bostaden totalrenoverades det övre badrummet 2018.  Köket fick ny frys i december 2017 och ny spis 2016. I samband med köpet 2013 renoverades samtliga ytskikt och sovrummen fick nya parkettgolv.

Uteplats

Fantastisk takterrass om ca 23 kvm med sol från morgon till sen kväll. Tack vare det höga läget finns det inget som skymmer eller stör. Här kan man vistas helt ogenerat. Nuvarande ägare har möblerat både med matbord, grill och solstolar.

Bilplats

På den grusade uppfarten finns plats för totalt 5 bilar.

Övriga utrymmen

Källarförråd om ca 6 kvm.
Gemensamt utvändigt förråd för cyklar, trädgårdsredskap m.m.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy