Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Albatrossvägen 84, Albatrossen/Vendelsömalm, Vendelsö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63 kvm
Avgift
3 399 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Snart till salu!

Snart ges möjlighet att förvärva en välplanerad 2:a i attraktiva brf Albatrossen. Hemtrevligt kök i vinkel med matplats framför fönster, fräscht badrum med badkar. Stort vardagsrum med solig balkong samt ett rymligt sovrum. Ett bekvämt boende med närhet till matbutik, kommunikationer och natur. Kontakta mäklaren för mer information!

Beskrivning

HALL:
Vitmålade väggar och svart klinker på golvet. Två platsbyggda garderober och utrymme innanför ytterdörren avsett för avhängning.
Längre in i hallen finns en till garderob och ett städskåp.

BADRUM:
På golvet ligger en röd plastmatta och på väggarna sitter vitt kakel med ljusblå detalj som i dagsläget täcks av svart dekorplast för ett moderniserat intryck.
Badrummet är utrustat med WC, tvättmaskin med bänk ovan, badkar samt handfat med kommod och spegel.

KÖK:
På golvet ligger valnötslaminat och väggarna pryds av en svart tapet med blommigt mönster. Köket är lantligt med cremévita luckor och svart kakel. På arbetsbänken ligger en bänkskiva i björk. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Här finns gott om utrymme för matplats.

VARDAGSRUM:
Rymligt vardagsrum med ekparkett på golvet och svartmålade väggar. Plats för stor soffmöbel och matgrupp. Från vardagsrummet nås en stor balkong med morgonsol.

SOVRUM:
Rejält sovrum med 3 platsbyggda garderober och utrymme för stor säng. På väggarna sitter en brun tapet med diskret blommigt mönster, på golvet ligger valnötslaminat.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning2011Albatrossen Stadgar Albatrossen BRF Info om elmätning i Brf Albatrossen BRF Stadgar 2017.pdf BRF Årsredovisning 2016.pdf BRF Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Skattesats 32.74%.

Församling

Österhaninge.

Storlek

Boarea 63 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

215

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Källare. Våningsplan 3 av 3.

Byggnad

Byggnadsår: 1968-69
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Albatrossen
Organisationsnummer: 712400-0014
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 215
Antal lägenheter: 380
Antal lokaler: 0

Albatrossen består av fyra gårdar med 380 lägenheter som byggdes år 1968-1970 och fasadrenoverades för cirka 10 år sedan då även nya yttertak byggdes. Varje gård fick samtidigt egna miljörum för återvinning och hushållsavfall.

Föreningens ekonomi

Se årsredovisning.

Föreningens renoveringar

Taken renoverades 2003
Uppvärmningsystem byttes 2009
Tvättstuga ny maskinpark från 2009, grovtvättstuga finns även.
Föreningens innergårdar har nyligen rustats upp.
Utbyte av lekutrustning på gård 1 och 4.
Målning av fyra stycken värmecentraler.
Upprustning av stora grillplatsen vid föreningslokalen.
Uppförande av 19 stycken nya fristående garage.
Förbättra ventilationen i tvättstugorna samt byta dörrar och lås i nio av dessa.
Renovering av golv i ett antal trapphusentréer och skrapmattor innanför portarna.
Fönstertätning i samtliga bostadslägenheter.
Förbättra ventilationen och skapa energiåtervinning i frånluftssystemet.
Utökning av markvärmen vid infarterna till garage P1 och P2.
Åtgärder mot inträngande markfukt i källare (nr 118).
Upprustning av sju stycken utvändiga källar- och garagetrappor.
Diverse utvändiga smides-, och asfalteringsarbeten.

TV

Digital-TV: I det avtal föreningen har med ComHem så ingår kortavgiften. Så du skall ej betala någon kortavgift till ComHem, förutom om du har flera digital TV-kort, så kallade "Tvillingkort".

Internet

Nyinstallerat fiber, avtal med Ownit.

Månadsavgift

Avgift: 3 399 SEK / mån
Bredband (Ownit eller Com hem) ingår inte i avgiften. Avgiften för fiber via Ownit är 89 kr/100 mpbs eller 149 kr/ 500-1000 mbps.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV
Bredband (Ownit eller Com hem) ingår inte i avgiften. Avgiften för fiber via Ownit är 89 kr/100 mpbs eller 149 kr/ 500-1000 mbps.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21801 %
Andel av årsavgiften: 0.21801 %
Pantsättningsavgift: 683 SEK
Överlåtelseavgift: 1568 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 1 609 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, läge öster.

Bilplats

Föreningen har både garageplatser och parkeringsplatser med elstole samt MC-garage. En vanlig parkeringsplats med elstople kostar 220 kr/mån, en vanlig garageplats kostar 300 kr/mån. Se föreningens hemsida för detaljerade prisuppgifter.
https://www.hsb.se/stockholm/brf/albatrossen/

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd. Inom föreningen finns tillgång till solarium, gym, övernattningslägenhet, fest/samlingslokal, tvättstuga och tvättplatta för tvätt av bilar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy