Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Åsögatan 176, Södermalm / Sofia, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
34.5 kvm
Avgift
1 907 SEK / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 1,5:a - SoFo - Populär förening

Välplanerad 1,5: a med sovalkov. Här bor du i en stabil förening och välskött fastighet med bara någon minut till SoFo's hjärta Nytorget och dess stora utbud av restauranger, caféer och små butiker. Ett kvarter från porten finns även Vitabergsparken med vackra promenadstråk runt Sofia kyrka. Här erbjuds mycket goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar Renstiernas gata samt tunnelbana via en kort promenad till Medborgarplatsen. Ett stort plus är föreningens osedvanligt stora och gröna innergård som omgärdas av förenings hus.

Vill du få mer information och bli kontaktad inför försäljningen, vänligen sänd en intresseanmälan till mäklaren.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.88%.

Församling

Sofia.

Storlek

Boarea 34.5 kvm.

Rum

1,5 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

117

Våning / hiss

2 trappor.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1930

Föreningen

Föreningens namn: Brf Ljuset
Organisationsnummer: 702001-3137
Lägenhetsnummer: 117
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiförbrukning: 140 kWh/kvm och år

TV

Ansluten till kabelnät via Com Hem. (grundutbud ingår i avgiften)

Internet

Bredband från Ownit ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 1 907 SEK / mån

Övrigt som ingår i avgiften

Värme
Vatten
KabelTV

Driftskostnad

295 SEK varav:
Försäkring: 130 SEK
Elektricitet: 165 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.3434 %
Andel av årsavgiften: 0.34798 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

I området gäller boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillstånd är gratis och månadskort kostar ca 800kr.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Gemensamhetsutrymme finns i form av cykelförråd, barnvagsrum, grovsoprum, tre övernattningslägenheter och tvättstugor. Tvättstugorna består av tre bokningsbara rum med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje. Dessutom finns en ej bokningsbar tvättmaskin, en grovtvättmaskin, torkskåp och torkrum.

Övrigt

Fastigheten byggdes av HSB 1929-1930. Arkitekt var Sven Wallander och huset är ett av Södermalms få "storgårdshus" där föreningen utgörs av ett helt kvarter med 12 trappuppgångar som omgärdar den vackra innergården. På gården finns en fin trädgård med gräsmatta, syrensbersåer, träd och rabatter. Här finns också bord och stolar och möjlighet att grilla.

I Brf Ljuset finns 261 bostadsrättslägenheter samt 16 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande är OK, dock med 25 % som minsta andel.

Genomförda renoveringar:
Omputsning av fasad 2011 - 2013
Fönsterrenovering 2011 - 2013
Ombyggnad av vindslokal till lägenheter 2010 - 2011
Stamspolning 2010
Renovering av balkonger 2010 - 2011
Ventilation 2010
Omläggning av tak 2010 - 2012
Gårdsrenovering 2002
Trapphusrenovering 2002 - 2004
Stambyte 1995 - 1996
Elstambyte 1995 - 1996

För mer information, besök föreningens hemsida www.ljuset.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy