Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 450 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

mån 10 aug 17:30 - 18:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 450 000 SEK
Adress
Brännkyrkagatan 48, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
3 375 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig 1700-tals lägenhet på Mariaberget!

Välkommen till denna fantastiska hörnlägenhet i kulturkvarteren på Mariaberget! Fastighetens charm är total med historia som lever kvar från byggåret 1759. Lägenheten präglas av tidstypiska detaljer som kakelugn, höga golvsocklar, fiskbensparkett, vackra fönsterpartier med djupa fönsternischer och spröjs. Här finns ett generöst vardagsrum med fönsterpartier i två vädersträck som skänker rummet ett härligt ljusinsläpp. Rofyllt sovrum och exklusivt kök med lyxiga detaljer. Utanför dörren har man dessutom den ljuvligt grönskande innergården med sol på dagen och kvällen, grill och utemöbler. Här bor man i en lägenhet med karaktär!

Det pittoreska huset från 1700-talet ligger i ett av Södermalms mest eftertraktade områden, mellan Mariatorget och Mariaberget med direkt närhet till Mariatorgets stora utbud av restauranger, barer, butiker och teatrar. Några minuter bort ligger Swedenborgsgatan som sommartid förvandlas till en populär gågata med uteserveringar. För dig som uppskattar vackra vyer så tar du bara en kort promenad för att komma till Monteliusvägen som bjuder på en utsikt över Mälaren och Stockholm och inte att glömma Ivar Lo´s park med fantastisk utsikt över riddarfjärden. Goda kommunikationer med Mariatorgets tunnelbana och flera innerstadsbussar på kort avstånd.

Beskrivning

HALL
Genom vackra pardörrar kommer man in i denna fantastiska 1700-tals lägenhet och möts av dess charm. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor i en inbyggd garderob. Lägre ner i hallen finns en rymlig garderobsvägg med bra förvaring.

VARDAGSRUM
Magnifikt vardagsrum med vacker fiskbensparkett, vita väggar, höga golvsocklar och kakelugn. Tre stora fönsterpartier med djupa fönsternischer och spröjs, i hörnläge syd-sydväst, som ger ett härligt ljusinsläpp till vardagsrummet. Här har man gott om plats för både sällskapsdel med soffgrupp, mediemöblemang och en matplats för större sällskap.

KÖK
Fantastiskt välplanerat kök med det lilla extra. Svart klinker på golv med golvvärme, ljusa väggar, köksskåp från Ballingslöv och vitt kakel ovan bänkskivan i granit. Här har man gott om arbetsyta och förvaring i både över och underskåp. Under det vackra fönsterpartiet finns gott om svängrum med matplats för 2 - 4 personer. Vitvaror i form av extra stor kyl/frys med ismaskin från Miele, diskmaskin, kombinerad varmluftsugn/micro, splitterny spishäll med fläkt samt vattenkran med kokande vatten (Quooker)

SOVRUM
Fint sovrum med ett fönsterparti med spröjs i söderläge som ger ett härligt ljusinsläpp. Ljust målade väggar och en vacker välbevarad fiskbensparkett på golvet. Här finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord.

BADRUM
Härligt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns bubbelbadkar med ett charmigt fönster ovan, dusch, wc, handfat med kommod och spegelskåp samt handukkstork.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2019

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 58 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

04

Våning / hiss

Våning 1 av 5.
Våningsplan 1 av 5
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1759

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kattryggen 24
Organisationsnummer: 769610-2867
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 04
Antal lägenheter: 12
Antal lokaler: 3

Fantastiskt trevlig äkta bostadsrättsförening som idag består av 12 lägenheter. Värt att nämnas är deras sammanhållning i huset och nu som då anordnas det små tillställningar som ex glöggmingel runt juletider.
Bostadsrättsföreningen registrerades 2003 och äger och förvaltar fastigheten Kattryggen 24, med adress Brännkyrkagatan 48. Föreningen består idag av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 affärslokaler och 1 reklamplats. Total bostadsyta är 859 kvm och total lokalyta 136 kvm.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-02-25
Energiprestanda primärenergital: 118 kWh/kvm och år

TV

Föreningen är ansluten till Kabel-TV och bredband via Comhem, tillkommer månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 375 SEK / mån
Inkl värme, vatten.

Driftskostnad

673 SEK varav:
Försäkring: 271 SEK
Elektricitet: 163 SEK
Övrigt: 239 SEK

Övrigt avser tv/bredband

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 6.752 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2006-2007 V/A stammar och elstigare samt ytskikt i tvättstugan renoverades
2007 tvättstuga och fönster
2009 renovering av tak
2017 ny cirkulationspump
2019 OVK
2019 Energideklaration
2019 Stamspolning
2019 Brandskyddskontroll
2019 Fjärrvärmeväxlare och radiatorventiler
2020 Totalrenovering av fönsterkarmar

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 6kvm.
Gemensamma utrymmen: Tvättstuga i entréplan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel.
Lummig innergård med möbelgrupp och grill
Plats för barnvagnar i förråd på entréplan
Cykelställ på föreningens innergård

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy