Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 075 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Hornsbruksgatan 11, Södermalm, Högalid, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53.9 kvm
Avgift
2 378 SEK / mån
Rum
2 rum

Ypperligt planerad lägenhet

Med ett ypperlige läge på en lugn gata invid Högalidsparken och Högalidskyrkanligger denna smart planerade mini 3:a Här man kan njuta både av stadens puls och fina grönområden. Lägenheten är ursprungligen en 2:a men har på ett smart sätt omdisponerats och nyttjas idag som en mini 3:a. Här finns ett rymligt vardagsrum varifrån den härliga balkongen i söder nås. Trivsamt kök som är renoverat i 50-talskarktär med bra matplats. Två bra sovrum och ett fräscht badrum som renoverades i samband med stambytet 2010. Detta är modernt bekvämt boende i en föreningen med garage i huset och stora intäkter från lokaler

Mycket populärt läge i Hornstull nära till allt vad området har att erbjuda, men ändå med lugn och skyddad känsla. Kvarteren har ett flertal caféer, barer och restauranger. I Hornstulls galleria hittar du ett stort utbud av butiker och trendiga barer. Långholmen som ligger några minuters promenad från lägenheten bjuder på utmärkta löpspår och bad på sommaren. Härliga promenadstråk finns utmed Långholmskanalen, Reimersholme eller varför inte åt andra hållet längs med Årstaviken.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall som är öppen och inbjudande med plats för avhängning av ytterkläder och utmärkt förvaring i 3 garderober. Från hallen nås lägenhetens badrum och vardagsrum.

VARDAGSRUM
Från hallen kommer man in i det luftiga vardagsrummet där man direkt möts av ett stort fint fönsterparti mot föreningen fina gård. Rummet är rymligt och här finns plats för soffgrupp, soffbord, TV-möbel och matgrupp och annat mindre möblemang. Från vardagsrummet nås lägenhetens kök, sovrum och balkong.

BALKONG
Balkong i söder som vetter mot förenings gård. Här finns plats för utemöbler och mindre odlingar.

KÖK
Kök i 50-tals stil med gott om förvaring bakom skåpsluckor som lackerats i en stilsäker dov nyans. Rejäla arbetsytor på bänkskiva i rostfritt stål och maskinell utrustning såsom kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Köket har även en bra matplats framför fönster som vetter mot gården.

SOVRUM
Trivsamt sovrum med fönster mot gården. Här finns plats för dubbelsäng, förvaring och annat mindre möblemang.

BADRUM
Stort badrum med vitt kakel och klinkergolv med golvvärme. Badrummet har handfat med förvaring under, badrumsskåp med spegel, handdukstork, toalett, dusch med duschväggar och tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar 1009324-deklaration.pdf Stadgar Årsredovisning-2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 29.88%.

Storlek

Boarea 53.9 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

2 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0012

Våning / hiss

Våning 3 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1967

Föreningen

Föreningens namn: BRF Hornsgatan/Hornbruksgatan
Organisationsnummer: 769606-9330
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0012
Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 0

Brf Hornsgatan/Hornsbruksgatan bildades 20010330 på initiativ av Skandia. Skandia som nybliven ägare till fastigheten gav de boende ett erbjudande om att få köpa fastigheten under förutsättning att det kunde ske under 2001. 20011219 köpte Brf Hornsgatan/Hornsbruksgatan fastigheten Spettet 17.

Spettet 17 omfattar fyra portar: Hornsgatan 150A, 150B, 152 samt Hornsbruksgatan 11.

I föreningen finns 57 lägenheter, 46 garageplatser, fem affärslokaler samt ett stort antal lagerutrymmen. Bostadsytan är 4|297 m2 och lokalytan 2|554 m2.
Eftersom mer än 40 procent av omsättningen består av hyresintäkter från lokaler och hyresgäster räknas föreningen som oäkta.

Vad innebär oäkta förening?
Föreningen är oäkta enligt skattemyndighetens definition vad gäller förhållandet intäkter bostadsrätter kontra lokaler och hyresrättslägenheter enligt 40-procentsregeln.

Från beskattningsåret 2016 upphör övergångsbestämmelserna och möjligheten att beräkna ett lättnadsbelopp för medlemmar i oäkta förening. Det innebär att från beskattningsåret 2016 är skattesatsen 25 procent på förmånsvärde och vinst. För 2015 och tidigare har övergångsbestämmelserna för lättnadsbeloppet tillämpats och skattesatsen för de åren är och har varit 30 procent. Kontakta Skatteverket för mer information.

Föreningen har undersökt möjligheten med hjälp av expertis hos Fastighetsägarna och baserat på detta har föreningen för avsikt att lämna in bokslut för 2020 som äkta förening. Därefter behöver bokslutet godkännas från Skatteverket.

Föreningen har genomfört löpande renoveringar såsom till exempel:

Renovering och underhåll
2017: Fasadrenovering av fastigheten mot Hornsgatan.
2016: Garagets golv på övre plan renoverades. Nedre plan fixades till 2018, samtidigt som hela lokalen målades.
2014: Tvättstugan utrustades med ny torktumlare och nytt torkskåp.
2013-2014: Totalrenovering av gården, inklusive grund och planteringar.
2012: Nya tvättmaskiner installerades i tvättstugan.
2011-2012: Nya fönster.
2011: Ventilation.
2009-2010: Stambyte.
2009: Samtlig armatur i gemensamma utrymmen byttes ut.
2002-2003: Renovering av hissar.

Ovanstående information kommer från föreningens mycket informativa hemsida www.brf-hh.net samt åresredovisningen.

Det finns i dagsläget (7/4-2020) ingen större planerad renovering eller ändring av månadsavgiften.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2019-11-01
Energiprestanda primärenergital: 108 kWh/kvm och år

TV

Kabel-tv via Comhem.

Internet

Kabel-tv och internet via Comhem. Fiberalternativ via Zmarket.

Månadsavgift

Avgift: 2 378 SEK / mån
I avgiften ingår värme och vatten.

Driftskostnad

600 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.32 %

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Föreningen har varmgarage med både vanliga garageplatser och burplatser i garaget. bilplatser kostar 945:-/mån och burplatser kostar 1100:-/mån. MC-platser 900:-/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy