Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 745 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 745 000 SEK
Adress
Långängen 10, Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
3 490 SEK / mån
Rum
2 rum

Modern hörnlägenhet med balkong om 11 kvm i sydvästläge!

Denna nybyggda (2018) tvårummare var en del av den sista etappen bostäder som stod klara i den nya urbana stadsdelen Kvillebäcken - mitt på centrala Hisingen. Med ett utav de bästa lägena i föreningen erbjuder denna hörnlägenhet om 55 kvm en välplanerad planlösning och modern interiör. Genomgående parkettgolv och ljusa ytskikt gör bostaden ljus och trivsam och skapar utrymme för kreativ inredning. Den halvöppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum är perfekt för socialt umgänge. Härifrån når du även ut till bostadens pärla - balkongen om hela 11 kvm i soligt läge. Här utlovas många härliga stunder i goda vänners lag!
Köket är välutrustat och erbjuder all maskinell utrustning man kan tänkas behöva. Det rofyllda sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och har kombinerad tvätt och torktumlare samt bra med förvaringsutrymmen.

I Brf Origo bor du omgiven av allt du behöver och snabba och smidiga kommunikationer till centrala Göteborg. Med buss eller spårvagn får du ta del av Göteborgs citypuls på 6 minuter. I Kvillebäcken, där det urbana livet balanserar lugnet och myllret, har du allt du behöver. Hisingsparken är Göteborgs största park och erbjuder ett stort utbud av lövskogar, granskog, våtmarker och ett rikt djurliv. Grannskapets många gångvägar och stigar har sina entréer mot en rad stadsdelar på Hisingen. Här finns även en cykelpool du kan ta del utav. Flera olika gymanläggningar i närområdet. I Glaciären finns läkarhuset, bibliotek och folktandvården. Tvärsöver gatan hittar du Kville Saluhall, bagerier, caféer och restauranger: I detta urbana om område finns allt från ekologiska caféer till slow-food och spännande matinfluenser från olika delar av världen. Dessutom ligger även Backaplan i närheten, ett av Sveriges största handelsområden med över 120 butiker.

Välkommen att boka in dig på visning!

Beskrivning

Med hiss från gatuplan kommer vi till denna fina lägenhet som är disponerad enligt följande:

Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder och skor direkt till höger. Här finns även tre större garderober för ytterligare förvaring.
På golvet ligger vackert parkettgolv som fortsätter genomgående i hela lägenheten.

I anslutning till hallen finns det fräscha, helkaklade badrummet. Det är smakfullt helkaklat med kakel och klinkers där man leker med konstraster med det mörka som stilfullt bryter av mot det vita. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med väggar som bara tar plats användning samt praktisk egen tvättdel. Kombinerad tvättmaskin/torktumlare med praktisk ovanliggande bänk och överskåp.

Det fina och ljusa sovrummet rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord. Finns även utrymme för annan mindre möbel, såsom skrivbord eller byrå om så önskas.
Garderober bjuder på ytterligare förvaringsmöjligheter.

Kök och vardagsrum i halvöppen planlösning med väldigt fint ljus via stora fönsterpartier och balkongdörr som ger en luftig känsla i hela rummet. En mycket social planlösning som utnyttjar varenda kvadratmeter optimalt. Perfekt plats för trevliga middagar med vänner och familj!
Lätt att möblera med matplats, soffa och övrigt möblemang. De ljusa väggarna i kombination med parkettgolvet i ek skapar goda förutsättningar för kreativ inredning med textilier och tavlor.

Köket är stiligt inrett med vita luckor, vitt kakelplattor samt mörk bänkskiva. Utrustning som finns är kyl/frys, ugn med induktionshäll, fläkt (Franke) samt integrerad diskmaskin. Samtliga från Franke.

Den stora balkongen om hela 11 kvm är bostadens pärla och har uppsyn över innergården. Perfekt placering mellan kök och vardagsrum. Här finns gott om plats för loungemöbler, grill samt blomsterarrangemang: skapa dig en mysig plats i solen för att avnjuta en kopp kaffe eller ett glas vin i goda vänners lag! Här utlovas många härliga dagar som kvällar.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning.pdf Energideklaration Långängen 10-12.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun.

Storlek

Boarea 55 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1B-1102 (12112)

Våning / hiss

Våning 2 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2018

Föreningen

Föreningens namn: Brf Origo
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1B-1102 (12112)
Antal lägenheter: 113
Antal lokaler: 2

Brf Origo består av 113 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Borstbindaregatan 17-21, Gustaf Dalénsgatan 3A-E och Långängen 10-12. Byggår: 2018
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energiprestanda: Energideklaration har ej utförts.
Ventilation: Fastigheten är ansluten till fjärrvärme.
Lägenheterna ventileras via från- och tilluftssystem av typen FTX, med ett aggregat per hus.
Föreningen kommer att äga marken, troligtvis vid sommaren 2019.

Parkering: Under gården finns parkeringsgarage med 48 bilplatser (beräknas kunna hyras för ca 1 250 kr/månad ) samt 3 platser för motorcykel ( beräknas kunna hyras för ca 650 kr/månad )
Utvalda garageplatser kommer förses med laddning för elbilar. I dagsläget finns kö upprättad där 1: a handsköpare till 3:or och 4:or prioriteras. Övriga platser kommer disponeras i köordning.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till ett fibernät.

Månadsavgift

Avgift: 3 490 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten, ComHem Triple Play och bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.75751 %
Andel av årsavgiften: 0.76862 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Under gården finns parkeringsgarage med 48 bilplatser som hyrs ut för en kostnad av 1 250 kr/mån. I dagsläget finns det platser lediga (kontrollerat 2019-08-27).
Det finns 3 platser för motorcykel, 650 kr/mån.
Utvalda garageplatser är försedda med laddning för elbilar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy