Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 950 000 SEK / Utgångspris
Adress
Samtingsgatan 6, Storgärdet, Strängnäs
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
165 kvm
Avgift
6 875 SEK / mån
Rum
5 rum

MAGNIFIK OCH RENOVERAD SEKELSKIFTESVÅNING

Med eftertraktat läge på nedre Samtingsgatan ligger denna eleganta helrenoverade sekelskiftesvåning om 5 rum och kök. Pampig sällskapsdel med flera rum i fil, härligt burspråk och murad öppen spis. Ursprunglig serveringsgång är bevarad mellan matsal och kök. Ljust kök med matplats. Helkaklat i badrum, gästtoalett och tvättstuga.

Beskrivning

Planlösning
Den luftiga hallen ger ett välkomnande intryck. Redan via den trevliga entréverandan ges signalen att detta är en lägenhet utöver det vanliga.
Hall med ekparkettgolv och bra plats för ytterkläder vid entrédörren och i de infällda garderoberna. Helkaklad gästtoalett och helkaklad separat tvättstuga med dusch. Båda med ingång från hallen. Pampig sällskapsdel med tre rum i fil. Rymligt vardagsrum i mitten av lägenheten med murad öppen spis och eleganta skjutdörrar in till matsal/sällskapsrum. Vackra pardörrar även från vardagsrummet in till köket. Mycket väl tilltaget sällskapsrum/matsal med trevligt burspråk som skänker ett fint ljusinsläpp i lägenheten. Skjutdörr även mellan mittenrummet som idag används till matsal och intilliggande sällskapsrum/matsal. Ursprunglig serveringsgång med bevarad skåpinredning mellan kök och matsal. Klassisk och tidlös stavparkett med fris pryder alla golv i sällskapsdelen. Hemtrevligt vitmålat kök med matplats och egen köksentré. Två rejäla sovrum med parkettgolv och flera garderober. Helkaklat badrum med dusch.

Kök
Skåpinredning: platsbyggt vitmålat kök från Ikea. Golv: schackrutig linoleummatta med vattenburen golvvärme. Bänkskivor i carrara- marmor.
Utrustning: 2 st kombinerad kyl/frys, spis med induktionshäll (Smeg, 2011), spisfläkt (Smeg, 2011), integrerad diskmaskin (2017).
Matplats och separat köksentré.

Badrum
Golv: klinker med elburen golvvärme. Väggar: kakel. Utrustning: tvättställ, wc, stor duschdel. Fönster.

Tvätt- och duschrum
Golv: marmorklinker med elburen golvvärme, Väggar kakel. Utrustning: tvättmaskin (Asko), torktumlare (Asko), vattenburen handdukstork. Duschdel. Fönster.

Gästtoalett
Golv: marmorklinker med elburen golvvärme. Väggar: delvis kakel. Utrustning: tvättställ och vägghängd toalettstol.

Dokument (pdf)

Planritningar Ekonomisk plan Stadgar Årsredovisning 190125.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Furiren 4, Strängnäs kommun, Skattesats 33.77%.

Församling

Strängnäs domkyrkoförs. med Aspö.

Storlek

Boarea 165 kvm.

Rum

5 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

1

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1928
Byggnadstyp: 2 ½ plan med källare
Övrigt: Värdeår/ombyggnadsår 1985
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag samt utsugsfläktar i våtutrymmen
Övrigt: De flesta invändiga renoveringar av lägenheten är utförda via Jack Dahlström Bygg AB.
2017: Slipning av golv, målning av tak, väggar, dörrar och alla listverk.
2017: Tvätt-och duschrum.
2017: Gästtoaletten.
2013: Badrum.
2012: Kök.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Furiren 4
Organisationsnummer: 769635-7917
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1
Antal lägenheter: 4
Antal lokaler: 0

Föreningens ekonomi

Nybildad bostadsrättsförening - se bilagd ekonomisk plan samt teknisk underhållsbesiktning med 10-årig underhållsplan.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 140 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-09-22

Internet

Indraget av bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 6 875 SEK / mån
Månadsavgiften inkluderar hushållsel.

Ekonomi

Andel i föreningen: 32.60000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2017 och 2014: Stambyte utfört.

Mitten av 1980-talet gjordes stora renoveringar såsom: dränering, nytt yttertak, nya 3-glasfönster och ny puts på fasaden.

Uteplats

Gemensam uppvuxen trädgårdstomt med uteplats och flera olika sorters fruktträd och perenner.

Bilplats

Två garageplatser och tre till fyra parkeringar inne på gården. Parkering alternativt garageplats lediga.

Övriga utrymmen

Källarförråd

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy