Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 500 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Bondegatan 1 E, Södermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
47 kvm
Avgift
2 653 SEK / mån
Rum
2 rum

FANTASTISK SEKELSKIFTES 2:A MED BALKONG

Accepterat pris!

Välkommen till denna mycket tilltalande och hemtrevliga sekelskifteslägenhet som är ett lyckat exempel på smakfull renovering till modern praktisk standard men med den äldre charmen bevarad. Den äldre charmen gör sig påmind genom generös takhöjd och vackra plankgolv som gör lägenheten luftig och ljus. Lägenheten är extremt välplanerad och har en härlig öppen planlösning mellan det moderna köket och vardagsrummet. Ett bra sovrum med bra förvaring i form av en stor garderobsvägg och ett smakfullt renoverat badrum. Dessutom praktisk förvaring i hallen av en tidstypisk integrerad klädkammare.

Lägenheten ligger på en av Söders mest eftertraktade adresser och ligger mitt i "SoFo". Här finns det massvis av restauranger, mysiga caféer och rolig shopping. Är du sugen på en trevlig uteservering så nås Nytorget med en kort promenad österut. En liten bit bort så har ni även tagit er till Vitabergsparken för glass och tidningsläsning en varm sommardag. Går man istället Götgatan upp kommer man snabbt till både Medborgarplatsen och Mosebacke. Shopping finns i både Skrapans Galleria (ett stenkast från lägenheten) och i Ringens Centrum. Vidare finns det utmärkta kommunikationer i form av flertalet olika busslinjer samt T-bana från Medborgarplatsen.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Från hallen nås lägenhetens vardagsrum och badrum. Ljust målade väggar och charmigt trägolv. Säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med plats för både soff- och matplats. Rummet är trivsamt och vackra detaljer såsom trägolv, fina dörrar och fönster. Även detta rum har ljust målade väggar och härifrån nås balkongen.

BALKONG
Härlig balkong som nås från lägenhetens vardagsrum. Balkongen ligger mot gården och har plats för möbler.

SOVRUM
Trivsamt och rymligt sovrum med fönster mot gården. Detta rum plats för dubbelsäng, förvaring och annat mindre möblemang. Bra förvaringsmöjligheter i en garderober längs med ena väggen.

KÖK
Stilrent kök med bra arbetsytor och förvaring bakom vita skåpsluckor. Här finns maskinell utrustning i form av inbyggnadsugn, infälld spishäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här finns även en bra matplats och ett fint fönster med fönsterspeglar som ger ett bra ljusinsläpp och en trivsam känsla.

BADRUM
Smakfullt renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkers på golvet. Här finns dusch, duschvägg, vägghängd toalett, badrumsskåp med spegel och handduksvärmare och kommod med utdragbar förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar (22) Brf Hökboet.pdf Årsredovisning 2018 Brf Hökboet Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.7%.

Församling

Katarina.

Storlek

Boarea 47 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 1 av 0.
Våningsplan 1.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1885-1910

Föreningen

Föreningens namn: Brf Hökboet
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 56
Antal lokaler: 7

Föreningen köpte fastigheten 2008 och äger marken.
Sedan ombildningen har föreningen genomfört en stor upprustning av byggnaden.

- 2017 Installation av säkerhetsdörrar
- 2016 renoverades trapphus samt OVK genomfördes
- 2013 installerades ny värmecentral
- 2012 renoverades fasader och fönster samt balkonger byggdes
- 2010 byttes samtliga stammar (vatten och avlopp)
Beslut om ändring av medlemsavgiften: Finns ej.
Vindar: Innehåller de boendes förråd. Utredning vilande för utveckling av vindarna, ex till bostäder. Inga beslut tagna.
Tvättstuga: Gemensam för alla, finns på gården 1F, innehåller 3 stora tvättmaskiner, 2 torkskåp, 1 stor torktumlare och 1 mangel.
Övriga gemensamma utrymmen: Barnvagnsförråd
Kommande renoveringar: Gårdarna kommer renoveras liksom tak och fasad mot stora gården. Föreningen har fonderat 8 mkr för underhåll samt har ett positivt kassflöde om ca 1,5 msek (2018). Därtill planeras försäljning av råvinden vilket kommer stärka ekonomin väsentligt. Någon förändring av avgifterna är inte planerade

Överlåtelseavgift: 2,5 % av gällande prisbasbelopp, tas ut av köparen.
Pantsättningsavgift: 1,0 % av gällande prisbasbelopp, tas ut av köparen.

TV

Kabel-Tv via Comhem, i månadsavgiften ingår ett baspaket, För mer info besök comhem.se.

Internet

Bahnhof, 1000 Mbps via fiber, ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 653 SEK / mån
Inklusive värme, vatten, bredband och kabel-tv

Driftskostnad

756 SEK varav:
Försäkring: 276 SEK
Elektricitet: 480 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy