Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
6 000 000 kr / eller högstbjudande
Adress
Översätra 5, Stora Skedvi, Stora Skedvi
Typ
Friliggande villa
KVM
Ca 297 kvm
Tomt
38 000 kvm (friköpt)
Rum
9 rum

Intresseanmälan

Representativ herrgård med 235m älvtomt vid Dalälvens strand!

Varmt välkomna till en representativ fastighet vid Dalälvens strand i Stora Skedvi. Denna exklusiva herrgård erbjuder en huvudbyggnad om 297 kvm i två plan. Gårdshus om 124 kvm i två plan, 3st härbren, 2st uthus och en ladugårdsbyggnad om hela 702 kvm. Perfekt investeringsmöjlighet för egenföretagaren. Under 2016 - 2017 har bergvärme installerats (2x165m) med vattenburen värme i huvudbyggnaden. Husen har målats utvändigt och huvudbyggnaden har fått en ny altan samt en tillbyggnation om 26 kvm med badrum och tvättstuga med golvvärme. Mycket attraktivt läge med hela 235 m älvtomt, strandtomt och sjötomt. Goda uthyrningsmöjligheter av gårdshuset och den stora ladugårdsbyggnaden som ger möjligheten att nyttja fastigheten till en mängd verksamheter. Fastigheten innefattar totalt 3,8 ha varav tomt med angränsande åkermark 2 ha och 4st skogsskiften om 1,8 ha med eftertraktad jakträtt. Sjötomt samt strandtomt, fiskerätt med kräftor och bra fiske.

Vänligen kontakta fastighetsmäklare Erik Westberg för info och visning.

Beskrivning

Se bifogade planritningar.

Dokument (pdf)

Planritningar Huvudb Gårdshus samt ladugårdsbyggnad

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Översätra 1:2, Säter kommun, Säterbygden församling. Skattesats 35.49

Storlek

Boarea ca 297 kvm. 297+124 kvm boarea.

Rum

Huvudbyggnad 297 kvm i två plan. Gårdshus om 124 kvm i 1½-plan. Ladugårdsbyggnad om hela 702 kvm.

Tomt

Arealuppgifter enligt taxerad areal. Fastigheten innefattar totalt 3,8 ha varav tomt med angränsande åkermark 2 ha och 4st skogsskiften om 1,8 ha med eftertraktad jakträtt - och fiskerätt med kräftor.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnadsår

1876

Byggnadssätt

Grund: Delvis källare
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
Vatten: Gemensamt vatten
Avlopp: Enskilt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV

Fiber finns i området.

Internet

Fiber finns i området.

Bilplats

Goda parkeringsmöjligheter.

Uteplats

Insynsskyddad altan med utsikt mot dalälven.

Servitut, planbestämmelser m.m

Rättigheter: Avtalsservitut Kraftledning; Officialservitut Trädsäkerhet; Officialservitut Vattenledning
Inskrivna Servitut / Övr gravation: Avtalsservitut Kraftledning
Gemensamhetsanläggningar: Säter Björänget GA:1, Säter Björänget GA:2, Säter Landa FS:11, Säter Landa FS:14, Säter Norrby GA:27, Säter Södersätra FS:12, Säter Södersätra FS:17, Säter Södersätra FS:18, Säter Södersätra FS:19, Säter Södersätra S:10

Övriga byggnader

Gäststuga, härbre, uthus och en ladugårdsbyggnad om hela 702 kvm.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 923 000 kr (fastställt avseende år )

Pantbrev

2 st om totalt 4 000 000 kr

Renoveringar

Under 2016 - 2017 har bergvärme installerats (2x165m) med vattenburen värme i huvudbyggnaden. Husen har målats utvändigt och huvudbyggnaden har fått en ny altan samt en tillbyggnation om 26 kvm med badrum och tvättstuga med golvvärme.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter