Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Skovägen 8, Bjursås, Bjursås
Typ
Friliggande villa
KVM
167 kvm, biarea 107 kvm
Tomt
5 006 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

TRIVSAM VILLA I CENTRALA BJURSÅS MED HANDELSTRÄDGÅRD OCH STOR TOMT!

"KOMMANDE FÖRSÄLJNING, KONTAKTA ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE FÖR ATT BOKA VISNING!"

Här i "Dalarnas Schweiz" har det på Skovägen 8 bedrivits handelsträdgård sedan 1938, nu har du möjlighet att driva butiken vidare och samtidigt kunna bo i fastigheten. Kanske vill du bara ha ett stort hus med otroligt goda förvaringsmöjligheter? Perfekt för dig som är bilintresserad! Här har du möjligheten att skapa ditt eget ett hem och förvalta det efter dina egna behov.

Detta huset inrymmer ett boende med en tilltalande planlösning med fyra sovrum, ett charmigt kök, ett rymligt vardagsrum, ett badrum och en wc. På entréplan finns även en uthyrningsbar lägenhet om ca 40 kvm med egen entré, kök och badrum. Huset har en stor källare som idag nyttjas som blomsterbutik med två stora växthus ett om ca 76 kvm. På den stora tomten om 5006 kvm finns även en stor carport och ett garage/tvättstuga. Bra läge i Bjursås med närhet till skola, livsmedelsbutik, bensinstation, pizzeria, natur, bad, bank och skidåkning både utför och på längden.

Beskrivning

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Bjursås Prästgård 1:4, Falun kommun, Bjursås församling. Skattesats 35.17

Storlek

Boarea ca 167 kvm, biarea ca 107 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 5 006 m² (friköpt).

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnadsår

1938

Byggnadssätt

Grund: Källare
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Tegel
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten: Enskilt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via Pellets

TV

TV-antenn.

Internet

ADSL.

Bilplats

Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: Carport.

Uteplats

Balkong

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

62 460 kr varav:
Uppvärmning: 36 890 kr
VA: 7 450 kr
Renhållning: 1 720 kr
Sotning: 450 kr
Elektricitet: 15 950 kr
Driftskostnaderna är beräknade med blomsterbutikens kostnader, bl.a. uppvärmning av ett 76 kvm stort växthus. Hyreslägenheten genererar intäkter på ca 42.000 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m.m

Gemensamhetsanläggningar: Falun Backgården GA:2
Planbestämmelser: Detaljplan (2010-06-10) , Byggnadsplan (1970-06-18) , Byggnadsplan (1978-10-12)

Övriga byggnader

2 stora växthus, ett om ca 76 kvm och förråd.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 919 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 654 000 kr

Pantbrev

3 st om totalt 1 350 000 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter