Besiktigad

Visningar

sön 19 nov 13:00 - 13:30
OBS! TIDSBOKAD VISNING! Kontakta mäklaren för att anmäla dig: 070-760 33 16
Pris
3 650 000 kr / Utgångspris
Typ
Friliggande villa
KVM
Ca 155 kvm
Tomt
763 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Central 1 1/2-plansvilla med garage centralt i Trosa

Här är den perfekta villan för familjen som vill bo centralt i Trosa!

På Allégatan 9 A har ni nu möjligheten att förvärva den här trevliga och rymliga 1 1/2 -plans villan med närhet till båthamn, restauranger, promenadstråk, mataffär och skola. Sommartid finns här flertalet mysiga restauranger på nära promenadavstånd.

Villan är väldisponerad med praktisk groventré tillsammans med tvättstuga som ansluter till nyrenoverat kök på nedre plan. Intill köket finns matplats i öppen planlösning till vardagsrum med kamin. På entréplan finns även två bra sovrum samt badrum med duschkabin.

En trappa upp finns mindre allrum, tre bra sovrum samt badrum med badkar.

På tomten finns ett garage, förråd samt kallförråd/vedbod. Sammanfattningsvis en trevlig familjevilla med generösa utrymmen på en lugn gata.

Beskrivning

Hall:
Hall med ekparkett och vita väggar. vidare in ser ni eldstaden som finns i vardagsrummet, badrum samt kök finns direkt till vänster och ni skymtar dörrarna till de båda sovrummen på höger sida i hallen.

Badrum:
Rymligt badrum med ljus våtrumstapet på väggarna och gråmelerad våtrumsmatta på golvet. Här finns duschkabin, handfat med spegelskåp ovan samt wc. Fönster.

Kök:
Nyrenoverat och fräscht kök från IKEA med skåp och luckor i träimitation, praktiskt laminatbänkskiva i grått samt vitt fasat väggkakel.

Den maskinella utrustningen består av:

- Spishäll
- Spisfläkt
- Ugn/Micro kombinerad
- Integrerad diskmaskin
- Kylskåp i fullhöjd
- Frys i fullhöjd

Intill köket finns en matplats i öppen planlösning mot det generösa vardagsrummet.

Groventré:
Praktiskt groventré med ljus plastmatta på golvet och vitmålade väggar. Här finns tvättmaskin, torktumlare samt varmvattenberedare.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med vita väggar och ekparkett på golvet. Härifrån nås den takade altanen. Gott om plats för soffgrupp samt tv-möbel. En gjutgärnskamin hjälper till med uppvärmningen och skapar den där lilla extra mysstämningen under vinterhalvåret.

Sovrum 1:
Sovrum med ekparkettgolv samt gråa väggar.

Sovrum 2:
Sovrum med ekparkett och tapetserade väggar i en mörkare grå nyans.


Övre plan:

Allrum:
På övre plan möts ni direkt av ett mindre allrum/tv-rum med ekparkettgolv samt vita väggar. Perfekt att ha för tonåringar eller om man bara inte vill ha tv:n på entréplanet.

Sovrum 3:
Sovrum med ekparkettgolv och vita väggar. En garderob finns.

Sovrum 4:
Sovrum med ekparkettgolv och vita väggar. En garderob finns (sovrum tre och fyra har en gång i tiden varit ett stort sovrum, vill man hellre ha ett stort sovrum än två små går detta enkelt att ordna).

Badrum:
Badrum med ljus våtrumstapet samt ljus våtrumsmatta. Här finns badkar, handfat med spegelskåp ovan samt wc.

Sovrum 5:
Stort sovrum på övre plan med ljus tapet och parkettgolv i ek. Här finns förvaring i fyra stycken platsbyggda garderober.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktning Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Roddökan 2, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 155 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum och kök, varav 5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 763 m² (friköpt). Plan och lättskött trädgårdstomt.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1973

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Fasad: Tegel och träpanel
Takbeklädnad: Takpannor
Hängrännor: Lackerad plåt
Fönster: 2-glasfönster
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftvärmepump samt kamin

Energideklaration

Energiprestanda: 96 kWh/kvm år.

Internet

Fiber.

Bilplats

Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: Uppställningsplats framför garaget.

Uteplats

En rymlig altan med tak finns på husets ena långsida och nås från bostadens vardagsrum. Gott om plats för ett större matbord/soffgrupp.

Driftskostnad

32 109 kr varav:
Uppvärmning: 23 400 kr
Försäkring: 3 109 kr
VA: 2 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 600 kr
Uppgifterna för vatten/avlopp smat renhållning är uppskattade. Uppvärmningskostnaderna är baserade på en uppskattad årsförbrukning om ca 27-28 000 kwh per år, nätabonnemang samt elhandel cirka 850+1100/mån.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Stadsplan (1984-07-13)

Övriga byggnader

På tomten finns också extra utrymme till förvaring. Intill garaget finns ett rymligt förråd och på tomten finns ett kallförråd/vedbod i en mindre stugliknande byggnad.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 387 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 347 000 kr

Pantbrev

11 st om totalt 3 179 500 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter