Besiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 750 000 kr
Typ
Friliggande villa
KVM
103 kvm, biarea 53 kvm
Tomt
2 231 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Charmig villa med idylliskt läge

Välkommen till denna charmiga villa med ett insynsskyddat och lantligt läge! Här bor du på en stor tomt med ett boningshus från 1748. Huset fördelar sig på 1 ½ -plan med en ovanvåning med två sovrum, badrum och en klädkammare. Entréplanet har ett stort vardagsrum med en stor öppen spis, två sovrum, och ett rymligt kök med en vacker vedeldad spis för både uppvärmning och matlagning. På tomten finns också flera välskötta småhus, varav ett gästhus, snickarbod, vedbod, tvättstuga och ett hönshus. Det finns även tre jordkällare med mycket bra förvaring.

Här bor du med ett lantligt läge med kort avstånd till badplats, ca 5 km till Tobo och ca 9 km till Örbyhus. Från Tobo går Upptåget både mot Uppsala och Gävle.

Beskrivning

ENTRÈPLAN

Hall 1
Hall med trägolv och målade väggar. Gott om plats för avhängning av ytterkläder. Från hallen finns en trappa upp till halva delen av ovanvåningen. Ingång till gästwc med toalett och handfat.

Kök
Mysigt och rymligt kök med fina timmerstockar i taket, trägolv, samt bröstpanel och målade väggar. Köket har gott om plats för förvaring och bra arbetsyta. Köksluckor i ek, bänkskiva i laminat samt kakel på väggen ovanför. Köksutrustningen består av spis, ugnt, fläkt, diskmaskin samt ett kylskåp med ett frysfack. Här finns också en vacker vedeldad spis för både matlagning och uppvärmning.

Sovrum
Sovrum med trägolv och målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng och en fin kammin är placerad framför sängen.

Vardagrum
Trivsamt vardagsrum med en en stor öppen spis, timmerstockar i taket, trägolv och träpanel på väggarna.

Sovrum
Sovrum med trägolv och målade väggar. Här finns en öppen spis placerad framför sängen.

Hall 2
Vid den andra entrén finns också en hall med gott om plats för förvaring. Från hallen nås den andra delen av ovanvåningen. Här är luftvärmepumpen placerad.

OVANVÅNING

Den ena delen av ovanvåningen har ett rymligt rum med plats för en dubbelsäng, här är väggarna målade och på golvet ligger en heltäckningsmatta. Denna del finns också en klädkammre.

Den andra delen av ovanvåningen har också ett rymligt rum med plats för en dubbelsäng, väggarna är målade och på en del av golvet ligger en heltäckningsmatta och på en del av golvet ett parketttgolv. På denna del finns även ett barum med duschhörna, WC och handfat.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ulvsbo 5:1, Tierp kommun, Vendel-tegelsmora församling. Skattesats 34.49
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 103 kvm, biarea ca 53 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 2 231 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad tomt med stora gräsytor.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnadsår

1748

Byggnadssätt

Undergrund: Morän
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten: Enskilt vatten, borrad brunn ca 25 m.
Avlopp: Enskilt avlopp, sluten tank.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen med en luft/vattenvärmepump med kompletterande luft/luftvärmepump samt eldstäder

TV

I dagsläget används egen parabol.

Internet

Idag används trådlöst bredband. Det finns ev möjlighet att dra in fiber. Detta planeras i området under 2018.

Bilplats

Det finns två carports på tomten. Det rymms även bilar på uppfarten.

Driftskostnad

35 711 kr varav:
Uppvärmning: 25 000 kr
Försäkring: 4 600 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 1 975 kr
Sotning: 936 kr
Vägavgift/Snöröjning: 200 kr
I posten "uppvärmning" ingår även hushållsström.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Fornlämning

Övriga byggnader

På tomten finns flera välskötta småhus varav ett växthus, förråd, vedbod, en rök och en tvättstuga. Det finns även ett fint gästhus med plats för flera övernattande gäster.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 439 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 234 000 kr

Pantbrev

13 st om totalt 1 152 100 kr

Renoveringar

2015 - Carport
2012 - Växthus
Målningsarbete har gjorts löpande på alla fasader.

Övrigt

Boytan är 83 kvm enligt taxeringsinformationen. Boytan om 103 kvm samt biytan om 53 kvm är enligt säljarens lämnade uppgifter i samband med mätning vid energideklaration.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter