Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
5 375 000 kr / utgångspris
Typ
Radhus
KVM
130 kvm
Tomt
168 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

LJUST OCH VÄLPLANERAT GAVELRADHUS

Ljust och trevligt gavelradhus med öppen och flexibel planlösning. Bostaden har ett bra läge i ett barnvänligt och mycket populärt område. Hela entréplan har komfortabel golvvärme och 2,60 meter i takhöjd. Här finns ett luftigt vardagsrum, helkaklat dusch/wc-rum, ljust kök med matplats samt tvättstuga med groventré. Övre plan har två sovrum varav ett som löper utmed hela husets bredd, rummet kan enkelt delas av till två normalstora sovrum. Rymligt badrum med både badkar och separat dusch. På tredje våningen finns en stor öppen yta med härligt ljusinsläpp samt en takterrass med ett högt utsiktsläge och härlig kvällssol. Eklanda Höjd är en modern vacker trädgårdsstad med tidlös arkitektur. Gemensam gård vid husets framsida och privat härlig uteplats på baksidan.
Eklanda har ett mycket bra geografiskt läge mellan Mölndal och Göteborg med närhet till det mesta. I området finns bra förskolor och skolor. Huset ligger bara ett par hundra meter från Eklandaskolan som erbjuder förskoleklass upp till årskurs 6 samt fritids. Närhet till naturreservat i härliga Änggårdsbergen samt ca 10 minuters bilväg till både Mölndals och Göteborgs centrum. Bra kollektiva förbindelser till båda orter. Promenadavstånd till både Sisjön och 421 köpcentrum.

Beskrivning

Ljus och välkomnande hall med ett stilrent klinkergolv i grå ton samt bra avhängningsmöjligheter. Från hallen är det öppen lösning in till vardagsrum. Rummet har generösa fönsterpartier, vilket bidrar till en ljus och luftig känsla. Väggarna är målade i vitt och golvet är belagt med parkett i ek. I hallen finns trappa som leder upp till andra våningen. Under trappan finns ett praktiskt förråd.
Hela entréplanet har 2,60 meter i takhöjd och samtliga golv är belagda med golvvärme för en skön komfort. Fönsterbänkar i ljus marmor.
I anslutning tilll hallen ligger helkaklat dusch/wc-rum. Golvet är belagt med mörkblått klinker och väggarna är kaklade i vitt. Här är det utrustat med wc, tvättställ och dusch med skjutbar vägg samt ett belyst spegelskåp.
Via vardagsrum nås ljust och trevligt kök. Trivsam matplats med plats för 5-6 personer runt matbordet. Från köksfönstret är det utsikt över härlig terrass. Skåpinredning från Myresjökök med klassiska vita luckor. I skåp och lådor är det gott om förvaringsutrymme. Köket är utrustat med spis, volymkåpa fläkt, kyl och frys i fullhöjd och diskmaskin samt mikrovågsugn. Samtliga vitvaror är från Siemens 2005. Golvet i köket är belagt med parkett i ek och väggarna är målade i vitt.
Intill köket ligger praktisk tvättstuga/groventré. Här finns en ny tvättmaskin från Panasonic 2015 och tvättho samt arbetsbänk. Väggarna är klädda med vitmålad väv och golvet är belagt med ett grått klinker.
Rumsbeskrivning - våning 2
Första sovrummet är ett härligt rum med både rymd och ljus. Rummet är väl tilltaget och löper utmed hela husets bredd. Här finns två stora dubbelfönster samt ett vädringsfönster, vilket vetter mot norr. I rummet finns en dubbelgarderob med skjutdörrar. Golvet är belagt med parkett i ek och väggarna är målade i vitt. Detta rum var vid byggnation tänkt att vara två sovrum. Det är möjligt att sätta upp en skiljevägg mitt i rummet samt göra ytterligare en dörröppning mot hallen för att utöka till två rum.
Det andra sovrummet har två fönster som båda vetter mot öster. Golvet har ekparkett och väggarna är målade i vitt med inslag av en stilren fondtapet. I rummet finns en garderob.
På övre plan finns även ett stort badrum som erbjuder både badkar och en större separat dusch. Här ligger klinkergolv i en mörk kulör och väggarna är klädda i vitt kakel. Badrummet är utrustat med wc, tvättställ, kommod, belyst spegel, dusch och badkar samt fönster.
Från hallen leder trappa upp till ateljévåning. Under trappan till vindsplanet finns ett praktiskt förråd.
Rumsbeskrivning - ateljéplan
Ett ljust och öppet plan med hög trivselfaktor. Här finns fyra fönster som vetter mot öster, ett fönster som vetter mot norr och tre fönster i fullhöjd mot väster. Ytterligare finns en helglasad terrassdörr, vilket tillsammans med alla fönster skapar ett vackert ljusflöde. Den glasade dörren leder ut till underbar takterrass, delvis taköverbyggd, belägen i väster. Terrassen har ett högt utsiktsläge och skön kvällssol. Golvet i ateljéplanet är belagt med parkett i ek och väggarna är målade i vitt.

Dokument (pdf)

Planritningar 6195404_1-145-4_3D_print 6195404_1-312-4_2D_print 6195404_2-145-4_3D_print 6195404_2-312-4_2D_print 6195404_3-145-4_3D_print 6195404_3-312-4_2D_print Energideklaration

Länkar

D-Furnish Bildspel

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Krumhornet 11, Mölndal kommun, Fässberg församling. Skattesats 32.78
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 130 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum (kan göras om till 5 rum), varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 168 m² (friköpt).

Byggnadstyp

3-plan

Byggnadsår

2005

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 3-glas isolerruta
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass: E
Energiprestanda: 116 kWh/kvm år.

Internet

Öppen fiber.

Bilplats

En garageplats och en parkeringsplats hör till fastigheten.

Uteplats

Stor uteplats om ca 35 m², läge väster (kvällssol). Terrass om ca 15kvm med västerläge (kvällssol).

Driftskostnad

28 357 kr varav:
Uppvärmning: 13 645 kr
VA: 4 309 kr
Renhållning: 2 500 kr
Elektricitet: 4 303 kr
Samfällighetsavgift: 3 600 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Servitut: Officialservitut Utrymme
Gemensamhetsanläggningar: Mölndal Krumhornet GA:1, Mölndal Krumhornet GA:2, Mölndal Krumhornet S:1
Planbestämmelser: Detaljplan (1994-06-22)

Övriga byggnader

Det finns ett friliggande förråd i anslutning till uteplatsen.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 960 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 612 000 kr

Pantbrev

5 st om totalt 3 325 000 kr

Renoveringar

Huset byggdes 2005 och är löpande underhållet och i fint skick.
Utvändig panel byttes ut 2009
Uteplatsen byggdes 2011
Ny tvättmaskin 2015
Många tak och väggar målas om 2016

Tillträde

december 2017 eller enl. ök

Övrigt

Eklanda är ett trevligt och barnvänligt område med gångavstånd till förskolor, grundskola och buss samt sköna naturnära promenader. I Eklanda finns inte mindre än fem kommunala förskolor samt ett privat alternativ. En grundskola för årskurs 0-6 finns också i området. Närmaste högstadieskola och gymnasium ligger inte långt ifrån Eklanda.

Området är mycket barnvänligt med gott om gång- och cykelvägar. Här finns flera lekplatser och gemensamma gräsytor. Eklanda torg är en mötesplats med matbutik, krog/restaurang och fritidsgård. Vill man ha fler alternativ så ligger Sisjön och 421 köpcentrum inte långt härifrån.

Närhet till naturreservat i härliga Änggårdsbergen samt ca 10-15 minuters bilväg till både Mölndals och Göteborgs centrum. Bra kollektiva förbindelser till båda orter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter