Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
redoLäs mer om våra Redo-bostäder här.
Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Korsnäs Udde Ängsviken, Trosa - Kusten Trosa Skärgården, Trosa
Typ
Friliggande villa
KVM
72 kvm, biarea 5 kvm
Tomt
44 566 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Unikt tillfälle att förvärva ett drömställe mellan hav och berg

Korsnäs Udde Ängsviken är ett gammalt fisketun mellan äng, vik och berg. Fastigheten ligger fantastiskt i en skyddad vik utan insyn.
Boningshuset är från 1935 fördelat på hall, 2 sovrum, allrum med öppen spis ( ej använd på flera år), TV rum, kök och badrum med WC, handfat och dusch samt loft/vind.
På fastigheten finns även en sjöstuga med allrum med Trinett, sovrum och enklare tvättrum. Placeringen är mycket nära havet.
Längst ut vid havet, på en udde finns ett äldre mindre hus med två rum. Placeringen är magisk med fri sikt ut mot fjärden och med möjlighet att se de sista solstrålarna gå ner.
Tomten är spännande med både berg och härliga gräsytor att samlas på. Mindre sandstrand och havet att njuta av.

Husen är i äldre stil och skick där både renovering och modernisering krävs.
Ett mycket unikt tillfälle att förvärva en av de sista stora sjöfastigheterna på Korsnäs Udde med flera byggnader att utveckla vidare.

Beskrivning

Kör förbi Tureholms slott och sväng in på grusvägen mot Korsnäs Udde. Nästan längst ut delar sig vägen och håll höger mot Övik. Åk över ängen och du är strax framme vid vackra Ängsviken. Stanna bilen vid det rödmålade garaget och kliv in i en sommardröm. Känslan av barndomens sommarlov infinner sig strax. Här är ett sommarhus med känslan av fladdrande vita linnegardiner och sval jordgubbssaft i bersån. Spring med bara ben i det daggfriska gräset ner till havet för att meta småfisk från sjöbodens altan. Vad mer kan man önska?

Boningshuset har en hall med klädavhängning, 2 st sovrum, allrum med öppen spis, TV rum och med utgång till altan med havsutsikt, kök med somrig känsla men med alla bekvämligheter och med mathörna samt ett dusch/WC rum. Allt välhållet men med äldre skick. Huset har en rymlig vind som delvis är inredd till sovloft. Yttertaket har tidigare haft ett läckage och bör ses över. Se mer i besiktningsprotokollet.
Källare/torpargrund rymmer hydrofor och trädgårdssaker.

På fastigheten finns två ytterligare byggnader med unika placeringar. En sjöstuga som idag är inredd med ett allrum med Trinett samt ett sovrum. Ett enklare tvättrum finns även här. Läget är underbart iochmed närheten från altanen ner till havet. En äldre brygga har även funnits här.
Det andra huset når du via en grusad stig, längst ut på udden. Ett äldre hus som behöver lite extra kärlek. Två rum och en känsla av att sitta mitt i sjön. Renovera det och du får ett härligt hus med magisk placering.

En äldre jordkällare finns också på tomten. Kanske detta kan bli en ny vinkällare?

Tomten är spännande och varierande med både typiska skärgårds tallar och klippor, härliga gräsytor för midsommarfirande och ett hav med strand och mjuka hällar.
Detta är en mycket unik fastighet att utveckla vidare eller bara att fortsätta njuta av. Varmt välkommen på visning!

Dokument (pdf)

Besiktningsprotokoll Frågelista.pdf Tomtkarta Plan- och fasadritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tureholm 2:96, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64

Storlek

Boarea ca 72 kvm, biarea ca 5 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 44 566 m² (friköpt) och 68 850 m² vattenyta. Tomten: sjötomt.

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggnadsår

1935

Byggnadssätt

Grund: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Takbeklädnad: Tegel
Fönster: 2-glas / 3-glas isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten: Enskilt sommarvatten; borrad brunn. Vattenprov skall göras av säljaren.
Avlopp: Enskilt avlopp; 3 kammarbrunn med infiltration

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

TV

Egen parabol. Dekoder ingår ej.

Internet

Ägarna har mobilt bredband

Bilplats

Biluppställningsplats vid infarten samt kallgarage

Uteplats

Balkong/altan vid bostadshuset Träaltan vid sjöhuset Uteplats vid gästhuset

Driftskostnad

20 415 kr varav:
Uppvärmning: 12 500 kr
Försäkring: 3 000 kr
VA: 2 000 kr
Renhållning: 1 500 kr
Vägavgift/Snöröjning: 1 415 kr
Posten uppvärmning avser även hushållsström. Vägavgift avser även samfällighet. (snöröjning på begäran), höjning planerad 2018. Posten V/A avser slamtömning. Kostnaden avser 1 st tömning. Rehållning avser sommartömning av sopor.. Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning. Dessa kostnader baseras på säljarens info, 2 pers sommartid.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Servitut: Officialservitut Väg(10 st)
Gemensamhetsanläggningar: Trosa Tureholm GA:27

Övriga byggnader

Sjöstuga med bastu Äldre gästhus

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 898 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 474 000 kr

Pantbrev

1 st om totalt 276 000 kr

Övrigt

Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område. Bygglov krävs samt eventuellt dispens från strandskyddet. För mer info om bygglovsfrågor, kontakta Trosa Kommuns samhällsbyggnadskontor 0156-520 00 (vx)

Strandsskyddszonen går 100 m upp på land och 100 m ut i vattnet. Bygglovet skall ta hänsyn till Plan- och bygglagen (PBL). Det skall passa in i omgivningen, lämpligt placering mm

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter