Visningar

sön 27 aug 12:00 - 12:30
Öppen visning - Välkommen!
tis 29 aug 17:00 - 17:30
Öppen visning - Välkommen!
Pris
2 595 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Friliggande villa
KVM
Ca 103 kvm, biarea 103 kvm
Tomt
668 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

FRÄSCH OCH RYMLIG VILLA MED SUVERÄNT LÄGE!

Mycket trevlig och väl underhållen enplansvilla med källare om totalt ca 206 kvadratmeter! Här bor du med ett mycket bra läge i ett lugnt och trivsamt villaområde på en lummig och insynsskyddad tomt där baksidan angränsar till ett allmänt skogsområde/grönområde. I husets direkta närhet finns skola, förskola samt elljusspår/motionsspår och idrottsanläggning. Tio minuters promenad från huset finns Mantorps resecentrum med pendeltåg. Huset erbjuder en trivsam och praktisk planlösning. På entréplanet finns ett trevligt kök med öppen planlösning mot ett ljust och rymligt vardagsrum, tre sovrum och ett fräscht badrum. Via köket når du ett inglasat uterum på husets baksida. På husets södra gavel finns ett härligt soldäck i sydvästläge med utgång från vardagsrummet. I källaren finns en mysig gillestuga med braskamin, allrum, sovrum, förråd samt ett stort relaxrum med bubbelbad, bastu, dusch, toalett och en praktisk tvättstuga. Huset har underhållits löpande och under senare år har bland annat försetts med nytt tak, nya treglasfönster, ny träpanel, fjärrvärme samt nya invändiga ytskikt.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Entréplan
Rymlig entréhall inredd med klinkergolv. Inre hall med ekparkettgolv och ljusa tapeter. Till vänster om entrén finns ett ljust och rymligt vardagsrum med plats för både mat- och soffgrupp. Vardagsrummet är inrett med ekparkettgolv och grå tapeter. Här finns även utgång till ett trevligt soldäck i sydvästläge med eftermiddags- och kvällssol. Till vardagsrummet ansluter ett kök med matplats inrett med ekparkettgolv, ljusa tapeter, köksluckor i körsbär (från Folkessons snickerier), ljusa laminatbänkskivor och ljust kakel över bänkarna. Köket är utrustat med indktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt kyl/frys. Till den inre hallen till vänster om entrén ansluter tre sovrum och ett badrum. Sovrum 1 är inrett med eklaminatgolv och en platsbyggd garderob. Sovrum 2 är inrett med eklaminatgolv, vita väggar med fondtapet samt en garderobsmöbel i ek. Sovrum 3, "master bedroom", är inrett med eklaminatgolv, ljusa tapeter och en stor praktisk garderobsmöbel i ek.

Källare
Mysig gillestuga inredd med eklaminatgolv, tapetserade väggar samt murad spis med insats. Allrum/genomgångsrum med laminatgolv och ljusgrå väggar. Till allrummet ansluter ett förråd samt källarentrén/groventrén. Bredvid allrummet finns även ett sovrum/gästrum inrett med ljust laminatgolv (med vattenburen golvvärme) och tapetserade väggar. Matkällare. Vidare finns ett stort relaxrum med duschavdelning med , bastu med glasdörr och fönster ut mot rummet, bubbelbadkar, toalett med wc och handfat samt avdelning med tvättsuga. Relaxrummet och toaletten är inrett med klinkergolv och kaklade väggar. Tvättstugeavdelningen är försedd med arbetsbänkar, förvaringskåp, garderober, tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Dokument (pdf)

Planritningar Energirapport Klarinettvägen 13 Energideklaration Klarinettvägen 13 6064296_1-312-4_2D_print 6064296_2-312-4_2D_print

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Häggarp 7:59, Mjölby kommun, Veta församling. Skattesats 33.99
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 103 kvm, biarea ca 103 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum (kan göras om till 7 rum), varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 668 m² (friköpt). Mycket trevlig och lummig trädgårdstomt med härlig baksida mot allmänt grönområde/skogsområde. Insynsskyddat läge!

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnadsår

1968

Byggnadssätt

Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel (2010)
Takbeklädnad: Betongpannor (2009)
Hängrännor: Lackerad plåt
Fönster: Treglasfönster (2007-2008)
Ventilation: Självdrag
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Övrigt: Utförda byggnationer/förbättringar: Fösterbyten, treglasfönster 2007-2008 Nytt tak inlkusive ny läkt och papp 2009. Ny träpanel på fasaden 2010. Ny el inklusive ny central 2010. Renovering av kök 1999. Ny Kyl/frys/fläkt 1999. Diskmaskin 2006. Induktionshäll 2013. Nya golv och ytskikt i köket 2008. Nya golv och ytskikt i vardagsrum 2008. Renovering av badrum 1999. Nya golv och yskikt i tre sovrum övervåning 2011. Nya ytskikt i gillestuga och sovrum i källare 2000. Nya ytskikt i allrum, källare 2017. Renovering av relaxrum/tvättstuga 2006. Torktumlare 2005. Tvättmaskin 2007.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme (ca 2001)

Energideklaration

Energiklass: C
Energiprestanda: 96 kWh/kvm år.

TV

Möjlighet till fiber-tv

Internet

Möjlighet till fiberanslutning via Utsikt bredband.

Driftskostnad

28 394 kr varav:
Uppvärmning: 15 650 kr
VA: 6 600 kr
Renhållning: 1 544 kr
Elektricitet: 4 600 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-09-10)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 222 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 893 000 kr

Pantbrev

9 st om totalt 1 038 500 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter