Besiktigad & försäkrad

Visningar

mån 1 maj 12:00 - 13:00
Välkommen att boka tid
tis 2 maj 17:00 - 18:00
Välkommen att boka tid
Pris
2 475 000 kr / / utgångspris
Typ
Friliggande villa
KVM
Ca 77 kvm, biarea 50 kvm
Tomt
1 295 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Åretrunthus med sjöutsikt och brygga

Vi har glädjen att erbjuda ett åretrunthus med sjöutsikt och brygga. Ett fantastiskt och skyddat läge omgärdat av vacker natur. Två härliga terrasser under tak, varav en med utsikt ut över fina Skällsjön. Entréplan innehåller hall, wc, sovrum med plats för dubbelsäng, väl tilltaget vardagsrum med öppen spis och matsal i öppen lösning samt trivsamt kök med separat matplats. En trappa ner finns hallrum och stort allrum med öppen spis samt ett utrymme med bastu, äldre duschutrymme med tvättmaskin. Golvytorna är nyligen renoverade efter vattenskada men ytskikt saknas. Badrummet har nytt cementgolv och brunn men saknar ytskikt och inredning. På tomten finns stort förråd samt ett fint växthus. Här kan du koppla av med sol, odling, umgänge och grill eller varför inte ta ett härligt dopp i sjön. Bryggan är belägen alldeles utanför tomtgränsen.
Till Landvetter centrum är det ca 5 kilometer och du tar dig med bil på 5 minuter. Till Göteborg centrum är det ca 2 mil. Från Fågelvägen är det ett stenkast till busshållplats. Med buss tar du dig in till de centrala delarna av Göteborg på ca 35 minuter.

Beskrivning

Välkommen in via farstukvist och vidare in hall. I hallen finns utrymme för avhängningsmöjligheter. I anslutning till hallen finns toalett med tvättställ, spegelskåp och vädringsfönster.

Vidare nås vardagsrum och matsal i öppen lösning. Matsalen är generös och här finns plats för många runt bordet. Rummet har ett stort fönster med utsikt mot terrass och trädgård utanför. I rummet finns även trappa som leder till nedre plan. Det intilliggande vardagsrummet är rymligt och har fungerande öppen spis för mysiga och värmande stunder. Väggarna i de båda rummen är tapetserade och golven är belagda med plastmatta. I rummet finns ljusinsläpp från tre håll, varav ett med vy över fina Skällsjön. Från vardagsrummet finns utgång till generös terrass under tak. På terrassen kan du sitta och njuta av den härliga sjöutsikten.

Från hallen nås även sovrum med plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och golvet är belagt med laminatgolv. I rummet finns förvaringsutrymme i tre garderober.

Via inre hall nås arbetskök och matplats i öppen lösning. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsutrymme. Här är det ljusa skåpluckor och ett ljust kakel ovan arbetsbänkar. Köket är utrustat med spis, spisfläkt samt diskmaskin och delat kyl/fys. Golvet är belagt med trä och väggarna tapetserade i en ljus tapet. Kök och matplats har ett genomgående ljusinsläpp.

En trappa ner i souterrängvåningen finns stort allrum med fungerande öppen spis. I rummet finns ljusinsläpp från två håll och utsikt över sjön. Rummet har separat ingång. I nedre plan finns även ett möblerbart hallrum och ett utrymme med dusch, bastu och tvättmaskin. Här finns ytterligare ett duschrum som i dagsläget saknar inredning och ytskikt men har nytt cementgolv och golvbrunn. Nedervåningen fick en vattenskada i slutet av 2016. Utrymmena torkades ur och byggdes upp med ny cementkaka, frigolit och spånskivor. Ytskikt saknas.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Landvetter 6:360, Härryda kommun, Landvetter församling. Skattesats 33.33
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 77 kvm, biarea ca 50 kvm. Areauppgifter enligt energideklaration.

Rum

4 rum.

Tomt

Tomtarea 1 295 m² (friköpt). Tomten: sjöutsikt.

Byggnadstyp

1 plan + souterrängplan

Byggnadsår

1971

Byggnadssätt

Grund: Betongplatta
Stomme: Betong och trä
Bjälklag: Trä och betong
Fasad: Liggande träpanel
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: Äldre kopplade
Ventilation: Självdrag
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

Energideklaration

Energiklass: F
Energiprestanda: 130 kWh/kvm år.

TV

Fiber

Internet

Bredband via fiber.

Bilplats

Bilplats 1: Garage med plats för 1 bil. Bilplats 2: Carport med plats för 1 bil. Parkering med plats för många bilar.

Driftskostnad

25 153 kr varav:
Uppvärmning: 18 300 kr
Försäkring: 1 848 kr
VA: 3 619 kr
Renhållning: 1 386 kr
Övrigt: Skällsjön vägförening 2000 kr/år Fritidsförening 200 kr/år Kostnaden för uppvärmning/hushållsel är beräknade på riktvärdet 14 651 kWh till en kostnad av 1,25 kr/kWh.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Inskrivna Servitut / Övr gravation: Avtalsservitut Kraftledning
Gemensamhetsanläggningar: Härryda Landvetter GA:11, Härryda Landvetter GA:58, Härryda Landvetter GA:59
Planbestämmelser: Generalplan (1980-03-27) , Byggnadsplan (1963-06-27)

Övriga byggnader

Förråd för ved och förvaring samt växthus.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 306 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 577 000 kr

Pantbrev

3 st om totalt 55 000 kr

Renoveringar

2016 - Ny golvkonstruktion i delar av nedervåningen efter vattenskada. Åtgärdat via försäkringsbolaget.
2016 - Indragning av fiber
2016 - Sotning av båda öppna spisarna
2016 - Anslutning kommunalt v/a
2015 - Nytt räcke på båda terrasserna
2015 - Nytt kyl/frys
2012 - Halva taket bytt
2011 - Ny tvättmaskin

Övrigt

Landvetter är en attraktiv och expansiv tätort i Härryda kommun omkring 15 kilometer öster om Göteborg. Landvetter är beläget mitt i mellan Göteborg och Borås, ett av Sveriges största pendlingsstråk. Förutom bussförbindelser in till Göteborg så är även Göteborg-Landvetter Airport beläget i kommunen. Landvetter är ett vackert och kuperat område med närhet till djupa skogar och vackra sjöar samt många härliga vandringsleder och motionsspår.

Riksväg 40 delar av Landvetter i två delar. I norr ligger Landvetter centrum. Här finns livsmedelshandel och en del restauranger såsom thai, sushi och pizzeria samt flera små trevliga butiker. I centrumhuset ligger bl.a. bibliotek och apotek samt Landvetter vårdcentral. Nära resecentrum finns även Landvetters kulturhus med ett stort bibliotek, ateljé, dans- och samlingssal. Detta är tänkt att fungera som mötesplats för invånare i kommunen.

Det attraktiva läget, endast femton minuter från Göteborg och med närhet till flygplatsen, lockar många att bo och arbeta i området. Den största arbetsgivaren är kommunen och den största arbetsplatsen är Göteborg-Landvetter flygplats.

I Landvetter finns ett flertal förskolor samt tre grundskolor. I Härryda kommun erbjuds ytterligare grundskolor. Centralt i Mölnlycke ligger Hulebäcksgymnasiet.

Inom Härryda kommun går det snabbt att ta sig med både bil eller kollektivtrafik. Från Mölnlycke C och Landvetter resecentrum går även expressbussar in till Göteborg. Förutom buss- och tågförbindelser finns även Landvetters flygplats som trafikeras med flyg vidare ut i Europa och världen.

Den vackra naturen kring Landvetter erbjuder utmärkta promenadstråk och vid vintertid även skidåkning. I norr om Landvetter ligger det växtrika naturreservatet Gallhålan. I Landvetter finns sjön Gröen med fina badplatser och fiske. Strax öster om Landvetter ligger Chalmers golfklubb med en 18-håls bana. Kommunen erbjuder flera idrottshallar för sport och fritidsaktiviteter.

För mer information, besök gärna www.harryda.se eller kontakta oss!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter