Energibesiktigad Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 2 apr 12:00 - 13:00
Varmt välkommen!
mån 3 apr 17:30 - 18:00
Varmt välkommen!
Pris
5 350 000 kr / /Utgångspris
Typ
Kedjehus
KVM
137 kvm, biarea 15 kvm
Tomt
302 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Helrenoverat kedjehus mitt i villaområdet

Välkommen till detta fräscha, helrenoverade kedjehus med mycket bra planlösning och med ett väldigt fint läge mitt i uppväxt villaområde. Huset som ligger i attraktiva Viby har en boarea på ca 137 kvm och ett ca 15 kvm förråd/garage. Garaget har inretts med ett rum, vilket gör att den passar perfekt som gästrum alt. kontor. På entréplan möts man av en stor välkomnande hall, hemtrevligt öppet kök med bra matplats, renoverad tvättstuga och badrum samt vardagsrum i vinkel med utgång till trädgård och trädäck med liten pool. På övre plan finns ett allrum, 3 sovrum, klädkammare och helt nytt fräscht badrum. Idag finns totalt 3 sovrum som lätt kan bli 4-5 då matrummet samt allrummet på övre plan går att dela av. Huset är beläget i hjärtat av attraktiva Viby på plan trädgårdtomt på ca 302 kvm. Nära sjön Ravalen, förskolor, skolor, ridhus och strövområden. Bra kommunikationer med direktbuss till city och buss till Norrvikens station. Verkligen en trevlig familjevilla med fint läge att trivas i.

Beskrivning

ENTRÉPLAN:

Välkomnande stor HALL med klinkergolv med golvvärme (el) samt 2 platsbyggda garderober. Öppet mot köket med halvvägg med inbyggd förvaring.

BADRUM från 2004 med sandfärgat klinkergolv med golvvärme (el), vitt kakel, badkar, wc-stol, spotlights i taket samt spegel ovan handfat med vit kommod.

Välplanerat och stilrent KÖK från 2009, med öppen planlösning mot hallen. Ekparkett, vita luckor, ljusgrått kakel ovan massiva ekbänkar. Gott om förvaring och bra arbetsytor. Induktionshäll, Schott 2009, fläkt 2009, inbyggd mikrovågsugn 2017, inbyggd varmluftsugn 2017, integrerad diskmaskin Cylinda 2016, kyl samt hel frys från Electrolux 2003 (finns i garaget). Stort fönsterparti mot entrésidan och bra plats för matbord.

Rymligt MATRUM (delbart till ytterligare ett sovrum) med slipad och hårdvaxad ekparkett, 2012, med dubbla balkongdörrar, 2016. ut mot trädäck och trädgård.

Ljust VARDAGSRUM med slipad och hårdvaxad ekparkett, 2012, stora fönsterpartier i vinkel samt en balkongdörr till trädäcket/trädgården i bästa solläge.

TVÄTTSTUGA renoverad 2010 med ingång till garaget. Grått klinkergolv med golvvärme (el), vitt kakel ovan gråa laminatbänkar med rund ho, överskåp, tvättmaskin Electrolux, torktumlare Cylinda 2015 samt frånluftsvärmepump IVT.


ÖVRE PLAN:

ALLRUM med massivt vitlaserat furugolv, 2013, en gvit garderobsmöbel samt fönster i vinkel. Här kan man sätta upp en vägg om man vill ha ytterligare ett sovrum.

SOVRUM 1 med massivt vitlaserat furugolv, 2013.

SOVRUM 2 med massivt vitlaserat furugolv, 2013.

SOVRUM 3 med fin beige heltäckningsmatta från 2013.

Praktiskt KLÄDKAMMARE.

Helt nytt fräscht BADRUM från 2017 med ljusgrått klinkergolv med golvvärme (el), vitt kakel, duschhörna med vikdörrar, handdukstork (el), wc-stol, spotlights i taket samt spegel ovan handfat med vit kommod.

Nytt GÄSTRUM/ARBETSRUM (avdelat från garaget) med ekparkett och ingång från trädäcket.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Vinlövet 9, Sollentuna kommun, Sollentuna församling. Skattesats 31.24
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 137 kvm, biarea ca 15 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen: boarea 129 & biarea 24.

Rum

5 rum (kan göras om till 6 rum), varav 3-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 302 m² (friköpt).

Byggnadsår

1982

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel, målad 2008
Takbeklädnad: Betongpannor 2016
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Övrigt: Övrigt: Byggår 1982 2002 ny varmvattenberedare, klinkergolv med golvvärme i hall 2004 nytt badrum entreplan 2004 Luft/luft värmepump 2008 ommålning av fasad 2009 nytt kök (diskmaskin 2016, micro och ugn 2017) 2010 ny stenläggning vid entréplan 2010 renovering av tvättstuga (torktumlare 2015) 2012 ekparketten på nedre plan slipad och hårdvaxad 2012 nya innerdörrar både uppe och nere 2013 nytt golv övre plan (massivt vitlaserat furugolv samt heltäckningsmatta) 2014 trall på uteplats 2015 utbyggnad av trädäck inkl pool, 2016 nya altandörrar från matrum 2016 nytt tak 2016 ny elcentral 2017 nytt badrum övre plan

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el samt luftvärmepump med värmeåtervinning + luft/luft värmepump 2004

Bilplats

Vidbyggt garage samt förrådsdel som idags inrett till gästrum/arbetsrum med ingång och fönster mot trädgården Uppställningsplats utanför garaget samt gemesam gästparkering

Uteplats

Utbyggt trädäck med pool, 2015, med bästa solläge (sydväst). Entresidan med fina stenläggningar och planteringar från 2010.

Driftskostnad

28 000 kr varav:
Uppvärmning: 21 000 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 2 000 kr
Samfällighetsavgift: 2 000 kr
Årsförbrukning (uppvärmning och hushållsel): 17 015 kWh/år. Försäkring och fastighetsskatt ingår ej i driftkostnaden. I samfällighetsavgiften ingår kabel-tv, gemensam väg samt lekplats.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Rättigheter: Officialservitut Utrymme
Gemensamhetsanläggningar: Sollentuna Viby GA:10
Planbestämmelser: Stadsplan (1980-11-04)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 787 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 108 000 kr

Pantbrev

13 st om totalt 3 940 000 kr

Övrigt

Viby är ett uppväxt villaområde som är mycket eftertraktat och ligger nära bl. a. Järvafältet, golfbana, motionsspår och ridskola. En kort promenad till sjön Ravalen. Det är heller inte långt till sjön Norrviken som erbjuder bad eller skridskoåkning vintertid. Det finns också flera fina lekparker i närområdet. Vid Järvafältet finns ett café och en 4H-gård som är populär bland barnen att besöka.

Flera bra förskolor finns på promenadavstånd, en ligger i närområdet. Flera populära skolor finns i Viby; Rälsen, Runan och Vibyskolan. För mer information om förskolor och skolor besök kommunens hemsida www.sollentuna.se

Kort promenad till bussen som bara tar drygt 5 minuter till Norrvikens pendeltågsstation. I rusningstrafik går direktbussar till Sergels Torg.
Med pendeltåg från Norrvikens station tar det ca 19 minuter till Stockholms City.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter