Visningar

sön 26 feb 12:00 - 12:45
Öppen visning - Välkommen hem!
tis 28 feb 18:00 - 18:30
Öppen visning - Välkommen hem!
Typ
Friliggande villa
KVM
180 kvm, biarea 60 kvm
Tomt
626 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Enastående villa med Bullerby-känsla

Enastående villa belägen i lugnt och trevligt område, om hela 180 kvm, fördelat på 7 rum och kök. Totalrenoverad 2007. Generöst tilltaget med sällskapsytor på entréplan. Rymliga sovrum på övre plan varav ett med eget badrum. Källarplan med bl a matkällare och väl tilltagna förvaringsytor. Bostaden präglas av charm genom sina höga socklar, breda foder, djupa fönsternischer, rejäla trägolv, en vacker trapp till övre plan, fina spegeldörrar samt en otrolig takhöjd. Behändig trädgårdstomt med hörnläge som rymmer såväl altan, förrådsbod samt ett inbyggt spabad. Bergvärme och garage. Närhet till stadskärnan, åpromenad, Vilsta friluftsområde, skolor och dagis. Välkommen hem!

Beskrivning

ENTRÉPLAN
Innanför den trevliga och välkomnande farstukvisten finner du ett ljust och rymligt kapprum. På golvet ligger ett vackert mönstrat klinkergolv och väggarna är klädda med ljusgul randig tapet. Spotlights i tak. Plats för avhängning finns direkt till vänster. Det finns även en stor platsbyggd garderob med vita skjutdörrar för förvaring.

I anslutning till kapprummet finns ett helkaklat grovkök/tvättstuga. Här finns bänk med tvättho och underskåp, spotlights i tak samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (Miele). Ett större fönster skänker naturligt ljus och rummet är förberett med avlopp för en extra duschhörna.

Bredvid grovköket/tvättstugan finner man ett kontor/sovrum. På golvet ligger ett vackert trägolv och väggarna är klädda med ljus tapet.

Det första badrummet nås till höger vid entrén. Helkaklat i ljus nyans med utrustning såsom wc, tvättfat med kommod, spegelskåp, dusch med skjutdörrar och spotlights i tak. Ett mindre fönster skänker naturligt ljus.

Rakt fram från kapprummet nås en hall. Till höger från hallen ligger ett sällskapsrum med trägolv, ljusa tapeter och en vackert murad/putsad öppen spis med insats. Vidare från detta rum nås ytterligare ett sällskapsrum. Även detta med trägolv och ljusa tapeter.

Från hallen finner man husets hjärta, köket, rakt fram. På golvet ligger ett vackert trägolv och väggarna är klädda med ljus tapet. Spotlights i taket. Kök med vita profilerade luckor, vitrindel, neutralt flerfärgat kakel och en rejäl bänkskiva i trä. Utrustning såsom spis med häll (Asko, 2014), spisfläkt, diskmaskin (Husqvarna, 2007), separat kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna, 2007). Här finns även en större separat yta som erbjuder en naturlig plats för en rejäl matplats.

Vidare från köket nås ett frukostrum/veranda med utgång till en fin trädäckad altan med vitmålat staket. Rummet har även det ett vackert trägolv och ljusa tapeter. Tre fönster står för ett trevligt ljusinsläpp.

Golvvärme finns i så gott som hela entréplan, undantaget vardags- och sällskapsrum.

ÖVRE PLAN
Via den vackra trappan når man ovanvåningen där en hall förbinder hela tre sovrum och ett badrum. Även här ligger ett vackert trägolv och väggarna är tapetserade med ljusgrön randig tapet. Möjlighet att skapa en mindre arbetshörna och en extra garderob.

Tre bra sovrum där de två sovrummen rakt fram från trappan har ett vackert trägolv och ljusa tapeter. Fönster som skänker gott om ljus och en garderob finns i vardera rum. Det tredje och största sovrummet bjuder även det på ett vackert trägolv, väggar klädda med ljusgul randig tapet och ett fönster. Här finns en större inbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar. Sovrummet har även ett eget helkaklat duschrum med utrustning såsom wc, tvättfat med kommod, duschhörna, golvvärme och spotlights i tak.

Från hallen nås ett större helkaklat badrum med utrustning såsom wc, tvättfat med kommod, spegelskåp, golvvärme, spotlights i tak och ett inbyggt bubbelbadkar. Neutrala färger och ett mindre dubbelfönster som skänker naturligt ljus.

KÄLLARPLAN
Direkt nedanför trappan finner man en matkällare och ett par mindre förvaringsytor. Vidare når man "pannrummet" där bergvärmepannan finns placerad och innanför det ett större förrådsrum. I det sistnämnda finns även en inspektionslucka till torpargrunden för husets äldre del. Klinkergolv på större delen av källarens ytor och vitputsade väggar.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Fredrikshofsgatan 3

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tjädern 10, Eskilstuna kommun,
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 180 kvm, biarea ca 60 kvm. Areauppgifter enligt säljaren. I taxeringsinformationen ges en boarea om 100 kvm.

Rum

7 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 626 m² (friköpt). Lättskött trädgårdstomt med gräsmattor, fruktträd och hörnläge.

Byggnadsår

1910

Byggnadssätt

Yttervägg/Källare: Natursten
Grund: Torpargrund + källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Betongpannor
Fönster: 3-glas
Skorsten: Murad skorsten
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Energiprestanda: 46 kWh/kvm år.

TV

Stadsnät. Egen parabol finns.

Internet

Stadsnät.

Bilplats

Friliggande garage med plats för en bil, ej värme. Plats för en bil på uppfarten.

Uteplats

Trädäckad altan i söderläge, utgång från frukostrum/veranda. Spabad mellan garage och trädgårdsbod.

Driftskostnad

35 161 kr varav:
Uppvärmning: 5 737 kr
VA: 6 035 kr
Renhållning: 2 780 kr
Elektricitet: 20 129 kr
Övrigt: 480 kr
Övrigt avser nätavgift för bredband.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Stadsplan (1923-08-24) , Tomtindelning (1937-12-28)

Övriga byggnader

Trädgårdsbod.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 249 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 794 000 kr

Pantbrev

4 st om totalt 2 120 000 kr

Renoveringar

2015 Utvändig ommålning av alla byggnader
2014 Uppförande av altan + ny spis
2013 Spabad med trädäck
2007 Totalrenovering av hus inkl. dränering, installation av bergvärme och uppförande av garage

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter