Energibesiktigad Besiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
5 850 000 kr / utgångspris/bud
Typ
Friliggande villa
KVM
139 kvm, biarea 8 kvm
Tomt
760 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Putsad 50-talsdröm med havsvy och egen båtplats!

Östermalmsvägen 2 är en gedigen 50-talsdröm med klassisk charm nära havet och med utsikt över Östra Stadsfjärden. Huset från 1953 är grundligt renoverat i mycket hög kvalitet med bevarade ursprungsdetaljer och tidlös inredningsstil. Huset har en öppen planlösning, vackra trägolv, platsbyggt kök och en eldstad i original. Trädgården är insynsskyddad med flera möjliga sittplatser och balkong och altan är placerade i söderläge. Till fastigheten hör en egen båtplats. Välkommen hem!

Beskrivning

Välkommen in till Östermalmsvägen 2! Huset har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering där många av de vackra originaldetaljerna har bevarats. Här möts du av en klassisk och tidlös stil där både lantligt, retro och moderna detaljer möts i en fin harmoni. Bostaden består av 5 r.o.k., öppen förbindelse mellan kök och vardagsrum, eldstad i original, fyra sovrum, ett badrum och en gästtoalett. Trädgården är insynsskyddad med flera möjliga sittplatser och balkong och altan är placerade i söderläge med härlig utsikt över Östra Stadsfjärden.

Genom den grönmålade entrédörren välkomnas du in i en stor hall, här finns gott om plats för förvaring eller en möbelgrupp. På entréplanet finns en gästtoalett som är smart placerad under trappen. Vidare in i hallen finns det stora sovrummet på bottenplan med egen utgång, här kanske tonåringen eller gästen hittar sig väl till ro. På entréplanet finns även ett kontor som kan användas som ett extra sovrum. Från kapprummet nås förrådsutrymmen, här finns möjlighet att inreda som man vill, ytterligare ett badrum eller kanske ännu mer förrådsutrymme. I den andra änden finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare och två långa bänkskivor med förvaringsskåp under och över.

Redan i trappen upp till husets övervåning anas det luftiga och ljusa husets hjärta. De öppna ytorna mellan kök och vardagsrum ger huset en skön harmoni. Här får både familj och middagsgäster plats. En stilla stund på den soliga balkongen med utsikt över Östra Stadsfjärden ger vardagen en extra guldkant. Det stilrena köket är bra planerat med rymliga arbetsytor och påkostade materialval, design och form som gör det till en fröjd att vara i köket. Köket har bänkskiva i vit Carraramarmor och diskbänk i rostfritt stål, planlimmad induktionshäll och varmluftsugn från BOSCH. Diskmaskin och kyl och frys från Siemens är integrerade och högtalare samt spotlights är infällda i taket. Allt helt platsbyggt.

I det luftiga vardagsrummet ryms ett stort matbord och en soffgrupp. En platsbyggd bokhylla är byggd mot trappan och fönsterpartier i både söder och väster ger rummet mycket ljus. En praktfull eldstad ger värme och ljus till både soffan och matbordet.

På övervåningen finns även två sovrum och ett badrum. De två sovrummen har parkettgolv och vitmålade väggar, i den ena sovrummet finns en fondtapet från Laura Ashley. Badrummet har snyggt mönstersatt vågigt kakel i vitt som matchar bra till grått klinkergolv med mönster av Jämtländsk kalksten. I badrummet finns wc, hörndusch med vikbara glasdörrar, platsbyggd kommod med dubbla handfat och en handdukstork.

Tomten är en uppvuxen natur- och trädgårdstomt, svagt sluttande mot grannar och infartsväg. På tomten finns även ett förråd för trädgårdsredskap, cyklar och dyl.

Till fastigheten hör en båtplats vid egen brygga, belägen endast ett stenkast ifrån huset.

Fastigheten har gamla anor från -50 talet och nuvarande ägare är nummer tre i ordningen.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Säljarens info om renovering Energideklaration Linjeskeppet 6.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Linjeskeppet 6, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 139 kvm, biarea ca 8 kvm. Areauppgifterna är uppmätta av Anticimex 20171009.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 760 m² (friköpt). Uppvuxen trädgårdstomt med buskar, träd och växter. Flera uteplatser intill i huset och runt trädgården.

Byggnadstyp

2 plan i souterräng

Byggnadsår

1953

Byggnadssätt

Grund: Betong
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Taktegel
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft/Självdrag
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme fr 2012. Vattenburen värme.

Energideklaration

Energiprestanda: 60 kWh/kvm år.

Bilplats

Biluppställningsplats på uppfarten för flera bilar.

Uteplats

Uteplats på entrésidan samt balkong med havsutsikt. Flera uteplatser i trädgården.

Driftskostnad

29 453 kr varav:
Uppvärmning: 16 476 kr
Försäkring: 4 716 kr
VA: 6 079 kr
Renhållning: 2 182 kr
I posten uppvärmning ingår även hushållsel. Elförbrukningen baseras på 13707 kWh/år. Driftskostnader är alltid individuella och baseras på egen förbrukning. Dessa uppgifter kommer från säljarens information ( 4 pers varav 2 vuxna)

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Planbestämmelser: Stadsplan (1970-09-22)

Övriga byggnader

På sidan av huset finns ett förråd om 15 kvm med plats för trädgårdsmaterial, cyklar och annat.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 998 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 600 000 kr

Pantbrev

10 st om totalt 3 302 000 kr

Renoveringar

2013/2014
- Kök - platsbyggt, nya ytskikt, Carrara marmorskivor och nya vitvaror
- Vardagsrum - nya ytskikt, ny el, platsbyggd bokhylla, slipat och lackat originalgolv
- Badrum - helkaklat med platsbyggd dubbelkommod
- Toalett, nedre plan, nya ytskikt, ny toalett, nytt tvättställ
- Sovrum 1, nedre plan - målade väggar, slipat & mattlackat furugolv
- Fönster och fönsterkarmar - slipade trärena och sedan oljade och målade
- Trappa - nya träarbeten i mattlackerad ek
- Hall nedre plan - slipade och lackade golv, slätspacklade och målade väggar
- Hall övre plan - slipade och lackade golv, slätspacklade och målade väggar
- Sovrum 2, övre plan - tapetserat/målat och nytt parkettgolv

2015
- Sovrum 3, övre plan - målat och nytt parkettgolv
- Tvättstuga - målade väggar, ny tvätt- & torkmaskin, förvaring och bänkskivor
- Fasad - putsad/målad
- Tak - nya trä- & plåtarbeten, ny tak-duk och rött lertegel
- Uteplats under balkong - ny trall

2016
- El-central - automatsäkringar och dubbla jordfelsbrytare

2017
- Kontor/sovrum 4, nedre plan - slätspacklade och målade väggar och nytt parkettgolv.
- Balkong - ny trall och smidesräcke

Övrigt:
- Bergvärme installerad 2012 av tidigare ägare
- Larm från Verisure installerat 2014
- Egen brygga med båtplats för båt upp till ca 10 m finns i kanalen precis nedanför fastigheten
- Rökkanaler provtryckta 2013 (U.A.), sotat senast september 2017
- Energideklaration utförd 2013
- Husets boarea/biarea uppmätt 2017
- Fibernät är draget till tomtgräns men ännu ej anslutet

Övrigt

Huset är byggt 1953 av Trosas stadsrättare, huset övertogs sedan av dottern och hennes man som har vårdat huset mycket väl. Nuvarande ägare förvärvade huset 2013 och har sedan dess renoverat huset med avsikt att uppdatera och modernisera med varsam hand utan att tappa husets själ samt säkerställa en framtida låg drifts- och omkostnad.

Till fastigheten hör en båtplats vid en mindre brygga med plats för en 32 fots båt, belägen endast ett stenkast ifrån huset.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter