Energibesiktigad Besiktigad & försäkrad

Visningar

sön 20 aug 16:00 - 17:00
Välkomna!
Pris
4 695 000 kr / utgångspris
Typ
Friliggande villa
KVM
128 kvm, biarea 128 kvm
Tomt
1 131 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Fräsch och gedigen familjevilla på attraktiv adress!

Gedigen arkitektritad villa i mycket fräscht skick på attraktiv adress. Bla få du eldstäder, stora gräsytor, som gjort för lek eller kanske en stor pool .Ett härligt körsbärsträd står strategiskt i ett av tomtens hörn. Parktiskt garage som gör vardagen enkel och låga driftskostnader med modernt värmesystem gör elräkningarna till rolig läsning. Välkomna på visning!

Beskrivning

Entréplan
Välkomnade HALL med parkettgolv och i blickfånget får man en vacker vy genom panoramafönstret i vardagsrummet ner mot Vättern och hamnpiren.

I anslutning till entrén finns en fräscht WC/BAD med klinkergolv och helkaklade väggar och den stora väggfasta spegeln ger rymdkänsla i miljön.

KÖKET har renoverats i med påkostade material och utöver rejäla avlastningsytor och gott om förvaring finns även moderna läckra vitvaror i rostfritt utförande. Utrustningen i köket består av kyl/frys, spis med keramikhäll, fläkt, mikrovågsugn samt diskmaskin

I köket finns plats för matbord för 4-5 sittande alternativt ytterligare arbetsyta i form av en köksö om man vill disponera huset som nuvarande ägare gör.

MATSAL med parkettgolv och härlig utsikt genom panoramafönstren ut mot Vättern samt utgång till terrass om man hellre vill inta middagen där. Arkitekten har klokt nog förlagt både dessa delar jämte varandra vilket gör det enkelt att välja ute eller inne.

I fil med matsalen finns det stora VARDAGSRUMMET som bäst beskrivs som ljust och luftigt men även mysigt med såväl eldstad som vyn kvällstid då citys tusentalslampor lampor ger en imponerade känsla.

I husets norra del finns TRE SOVRUM praktiskt planerade intill varandra, samtliga med fräscha parkettgolv och smarta garderobslösningar varav ett har en s.k. walk in closet.

Sluttningsvåning

Nedre planet har åt öster rejäla fönster som ger ljus och därmed försvinner den s.k. källarkänslan medan marknivån är mycket lägre mot gatan varpå insynen uteblir i detta plan.

Här finns en stor GILLESTUGA/TV-BIO RUM med parkettgolv och öppenspis. Helt klart ett favoritställe att hänga på för barn/ungdomar.

En rejäl fräscht DRESSING ROOM med parkettgolv.

PANNRUM/TVÄTTSTUGA med målat betonggolv.

MAT/VINKÄLLARE.

KONTOR med parkettgolv.

Potentiellt SOVRUM/GÄSTRUM nyttjas idag som förråd.

HOBBYRUM med målat betonggolv och utgång till tomten via källartrappa.

Dokument (pdf)

Planritningar 5893961_1-312-4_2D_print 5893961_2-312-4_2D_print Observatorieg. 60 Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Styrmannen 22, Jönköping kommun, Jönköpings Sofia-Järstorp församling. Skattesats 33.85
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 128 kvm, biarea ca 128 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

8 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 131 m² (friköpt).

Byggnadstyp

1-plan

Byggnadsår

1963

Byggnadssätt

Grund: Betong
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Gjutna valv
Fasad: Målat tegel
Takbeklädnad: Betongpannor
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Skorsten: Murad skorsten
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump luft-vatten kopplat till vattenburet system

Energideklaration

Energiprestanda: 190 kWh/kvm år.

Bilplats

Bilplats 1: Garageinfart med plats för 2 bilar. Bilplats 2: Garage med plats för 1 bil.

Uteplats

Altan, läge söder.

Driftskostnad

24 000 kr varav:
Uppvärmning: 13 000 kr
VA: 4 500 kr
Renhållning: 2 500 kr
Elektricitet: 4 000 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Rättigheter: Avtalsservitut Optokabel
Inskrivna Servitut / Övr gravation: Avtalsservitut Optokabel
Planbestämmelser: Stadsplan (1951-07-06) , Tomtindelning (1960-10-15)

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 490 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 357 000 kr

Pantbrev

7 st om totalt 2 890 000 kr

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter