Budgivning pågår
Aktuellt bud: 250 000 kr
Se eller Lämna bud

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Typ
Fritidshus
KVM
Ca 30 kvm
Tomt
400 kvm (arrenderätt)
Rum
2 rum

Kolonistuga på stor tomt med hörnläge i Valla

Här finner ni en mycket välskött och fin kolonilott i attraktiva Valla. Huset är på ca 30 kvm och inrymmer idag inglasad altan, hall med plats för ytterkläder, kök med häll med två plattor, kyl/frys och ugn, ljust och trevligt vardagsrum med ledspottar i tak och plats för mindre soffgrupp, sovrum med plats för en dubbelsäng. Stor trevlig hörntomt med fruktträd och trädgårdsland. Flera uteplatser med sol. Sommarvatten finns på tomten från ca april-okt. Gemensam toalett och dusch finns i området. Området är välskött, lugnt och trivsamt. Bra parkeringsplater i området. Total driftskostnad ca 4 000 kr/år. Varmt välkommen!

Beskrivning

- Kapprum med plats för ytterkläder.
- Kök med kyl/frys, häll med två plattor, ugn, fläkt, bardisk, diskbänk, spottar (led) och bra arbetsytor och förvaring.
- Vardagsrum med plats för soffa och bord. Spottar i taket (led).
- Sovrum med plats för dubbelsäng.
- Inglasad altan med plats för matbord för ca. 7 personer.
- Rymligt altandäck vid entrén med fint solläge.
- Altan med kvällssol.

Dokument (pdf)

Alla planlösningar Frågelista Kolonilott 249

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kolonilott nr 249 i Valla koloniområde, Linköping kommun, Linköpings domkyrkoförs. församling. Skattesats 32.28
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 30 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Tomt

Tomtarea 400 m² (arrenderätt). Tomten: hörntomt, trädgårdstomt med fruktträd, häckar och trädgårdsland.

Byggnadstyp

1-plan i vinkel

Byggnadsår

1960

Byggnadssätt

Grund: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Takbeklädnad: Plåt
Fönster: 2-glasfönster (energiglas)
Ventilation: Självdrag
Vatten: Kommunalt sommarvatten (ca 15 april - 1 okt)
Avlopp: Avlopp saknas
Värme: Direktverkande el, lösa elelement

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, lösa elelement

TV

TV-antenn.

Bilplats

Gemensam p-plats med många platser

Uteplats

Uteplats 1: Altan (stor), läge sydväst. Uteplats 2: Altan, läge väster. Uteplats 3: Inglasad altan, läge sydväst.

Driftskostnad

4 800 kr varav:
Hushållsström: 2 000 kr
Samfällighetsavgift: 2 800 kr
Samfällighetsavgift till Valla Kolonistugeförening för sommarvatten och skötsel i området.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Servitut, planbestämmelser m.m

Renoveringar

Förra ägaren bytte träpanelen på huset utom på baksidan 2014. Jordfelsbrytare installerade förra ägaren. Nuvarande ägare har: Målat om fasaden 2015. Målat om i sovrum och vardagsrum 2016. Hängrännor och stuprör är uppsatta på framsidan och kortsidor 2016. Det finns material att tillgå till baksidan vad gäller hängrännor.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar.

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter