Budgivning pågår:
Aktuellt bud: 3 550 000 kr
Se budhistorik
Energibesiktigad Besiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
3 685 000 kr / utgångspris/bud
Typ
Friliggande villa
KVM
168 kvm
Tomt
2 073 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Enplansvilla med snygg arkitektur i fint område

I vackra och naturnära Sund finner ni denna villa som är något utöver det vanliga. Villan ligger fint på tomten och redan på uppfarten känner man en harmoni och hemtrevnad. Huset har en spännande arkitektur och byggt 2006.
Huset fördelas på 3 sovrum, 2 allrum, 2 badrum och ett rymligt kök med matplats.
När man kommer in genom dörren möts man av en behaglig atmosfär, den otroliga takhöjden och takfönster tillsammans med väggar i spännande arkitektur. Stora glaspartier, genomgående parkettgolv med golvvärme, helkaklade badrum och fräscht kök i Dansk arkitektur. Bra lättskött trädgård. Stor uteplats med många soltimmar under sommaren.
På tomten finns även ett varmbonat garage med egen dusch och WC samt ytterligare en generös carport.
Välkommen att flytta in!

Beskrivning

Detta hus har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Ljusa och luftiga rum med goda förvaringsmöjligheter. Genomgående parkettgolv i vardagsrum, allrum, kök och sovrum samt vitmålade väggar. Behaglig belysning via spotlights med dimmer i kök, bad, duschrum och burspråk.

Entré: Mindre hall med granitgolv och vita väggar. Finns bra avhängningsmöjligheter.

Kök: Till höger om hallen finner ni ett stort luftigt kök med goda arbetsmöjligheter och sällskapsyta. Ljus stilren köksinredning av dansk design med bra förvaring. Köksutrustning består av spishäll, fläkt i rostfritt stål och glas, inbyggd ugn, mikro, varmhållnings ugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. Stänkskydd i form av grått kakel. I fönsterhörna finns plats för stort matbord med många middagsgäster.

Vardagsrum: Till vänster om entrén ligger vardagsrummet som har allt man kan önska, stora glaspartier, en täljstenskamin och plats för stort soffmöblemang. I taket finns även takfönster som ger ljus och rymd i rummet. Parkettgolv och vita väggar.

Badrum 1: I hallen finns ingång till det lite mindre badrummet. Wc, grå handfatskommod med många lådor, samt en dusch med glasväggar. Kakel och klinker i tre nyanser av grått. Tak i trä.

Allrum: Ett par trappsteg upp från vardagsrummet ligger all-sällskapsrummet. Fint ljusinsläpp har man från stora glaspartier och dörr ut till altandäcket. Parkettgolv och ljusa väggar. Härifrån når du även alla sovrummen, klädkammaren och det större badrummet.

Sovrum 1: Det stora sovrummet är bra placerat bredvid det stora badrummet. Trevlig inramning runt sängen med fondtapet och spotbelysning. Skåp som ger plats för förvaring. Fönster åt två riktningar. Parkettgolv och ljusa väggar.


Sovrum 2/Kontor: Ljust och luftigt rum även här med fönster åt två riktningar. Parkettgolv och ljusa väggar.

Sov/Gästrum 3: Ett sovrum med plats för dubbelsäng och annat mindre möblemang. Ett fönster i rummet som vetter ut mot en liten skogsdunge. Parkettgolv och ljusa väggar.

Badrum 2: Det stora badrummet är bra planerat, dubbla handfat med ek-kommod och större spegelparti. Eluttag bra placerat på varsin sida av kommoden. Wc, hörndusch med glasväggar. Mörkare sandfärgat klinkergolv och kakelväggar i ljust beige med matchande bårder i varma färger. Ett insynsskyddat åtta kantigt fönster ger bra ljus tillsammans med takhöjden. I ena hörnet är det förberett för badkar. Spotlights i taket samt över handfatet. Tak i trä.

Klädförråd: Detta förråd rymmer bra med förvaring. Bra placerat nära sovrummen.

Tvättstuga: Når du från köket. Här inne finns goda förvaringsmöjligheter men också bra arbetsytor. Grovkök, tvättmaskin och torktumlare finns. Här inne är även värmepumpen placerad Grovingång från husets kortsida. Lättskött klinkergolv.

Dokument (pdf)

Alla planlösningar Energideklaration 20180115090827974.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Sund 4:70, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Boarea ca 168 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 2 073 m² (friköpt). Tomten: generösa gräsytor, planterade prydnads träd, buskar och häckplantering samt mindre rabatt.

Byggnadstyp

1-plan

Byggnadsår

2006

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Takbeklädnad: Shingel
Hängrännor: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Frånluftsvärmepump /tilluftsventiler
Skorsten: Skorsten av plåt
Vatten: Samfällt vatten i området
Avlopp: Samfällt avlopp i området
Värme: Vattenburen golvvärme med frånluftvärmepump (Nibe Fighter 310 P) samt täljstenskamin i vardagsrum.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme med frånluftvärmepump (Nibe Fighter 310 P) samt täljstenskamin i vardagsrum.

Energideklaration

Energiprestanda: 107 kWh/kvm år.

TV

Fiber och TV antenn.

Internet

Fiber

Bilplats

Bilplats 1: Friliggande garage om ca 30 m², med vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump (Nibe Fighter 200P). Här finns även dusch och WC. Garageport eldriven. Bilplats 2: Carport för 2 bilar

Uteplats

Stor uteplats altandäck/altan i trä.

Driftskostnad

37 437 kr varav:
Uppvärmning: 27 237 kr
Renhållning: 2 200 kr
Sotning: 300 kr
Samfällighetsavgift: 7 700 kr
I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel, Kostnaden baseras på 18158 kWh/år och är beräknad på en schablon på 1,50 kr/kWh. I samfällighetskostnaden ingår vatten, avlopp, skötsel av grönområden, vägar och snöröjning. Kostnad för försäkring tillkommer. Tänk på att driftskostnader alltid är individuella och baseras på egen förbrukning. Dessa uppgifter kmmer från säljarens information (2 pers i hushållet)

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/år om inget annat anges.

Pantbrev

5 st om totalt 2 800 000 kr

Servitut, planbestämmelser m.m

Servitut: Officialservitut Väg
Gemensamhetsanläggningar: Trosa Sund GA:1, Trosa Sund GA:2
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-10-07)

Övriga byggnader

2016: Nybyggd Friggebod med isolerat golv och vindduk uppsatt i väggar 2017: Nybyggd Carport med indragen eluttag för motorvärmare inkl belysning

Taxeringsvärde

1 909 000 kr. Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Värdeår: 2006. Ägaren har fått ett nytt tax förslag för 2018 på 2 832 000..

Byggnadsvärde: 1 556 000 kr

Övrigt

Sund är en idyll längs med sjön Sillens stränder mitt i den sörmländska naturen i Vagnhärad. Under sommarhalvåret kan du ta en härlig simtur/ bad i områdets swimmingpooler, sjön eller om du heller önskar ta ett dopp i närliggande kalkbrott. Vintertid, njut av en skön skriskotur på isen. Sund består utav 192 fastigheter med både permanent boende och fritidsbebyggelse. Ca 10min från Sund ligger Vagnhärad Station, här tar du smidigt tåget till Södertälje, Stockholm, Nyköping och Norrköping. Från Gnesta som ligger ca 20min bort går pendeltåg till Stockholm. Bussförbindelser till Vagnhärad-Trosa Gnesta med buss 551.

I Sund finns även Sund Nergården Hotell & Bistro. Gemytligt och med trevlig personal. Där serveraras svenska råvaror, gärna från de Sörmländska gårdarna, och menyn följer årstiderna. Dryckeslistan består till största delen av småskaliga familjeägda producenter som jobbar enligt ett ekologiskt och biodynamiskt tänk.
Wappersta Gård ligger i utkanten på området och bedriver ekologisk nötköttsproduktion. De har en gårdsbutik där de säljer eget kött samt produkter från andra lokala gårdar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar.

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter