Krylbo

Krylbo Tingshus är uppfört 1903 och ritat av arkitekt Folke Zettervall. Zettervall var bl.a chefstarkitet på Statens Järnvägar och har ritat flertalet stationshus, men även andra bygnader som t.ex. bostadshus på Standvägen i Stockholm. 1993 blev Krylbo Tingshus byggnadsminnesmärk av Länsstyrelsen.

Idag bedrivs här ett Bed & Breakfast under namnet Ting 1903. Det finns 3 st sovrum, alla med helt nybyggda helkaklade badrum. Möjlighet finns att utöka antalet rum. Byggnaden har varsamt renoverats och kvar finns den magnifika tingssalen, som på senare år nyttjats för t.ex, konferenser, möten och diverse nöjesaktiviteter.

I huset finns också gamla vaktmästarbostaden om 2 rum och kök som exepelvis kan nyttjas som helg-/semesterbostad.

Plan och fin trädgårdstomt med fruktträd och gräsyta som angränsar ner mot Dalälven. Möjlighet att anlägga brygga. Garage/förrådsbyggnad finns också på fastigheten.
Pris
3 500 000 kr
Typ
Fastighet
Area
1 073 kvm
Kommun
Avesta
Tomt
2 826 kvm
Planritning Dokument

Kontakta mäklare för visning

Beskrivning

Entréplan
Rymlig entréhall, Tingssal med ca 8 m takhöjd, två stora sidorum, 2 st wc, tvättstuga.

Övre plan
Övre hall, frukostmatsal, 3 st sovrum med egna nybyggda badrum, vaktmästarbostad (separat lgh med 2 sovrum, kök, duschrum/wc)

Källare med förråd och pannrum.

Stor oinredd vind som ev. skulle kunna inredas/byggas om till bostad etc.

Dokument (pdf)

Fastighetsfakta

Fastighetsbeteckning

Åvestrand 9, Avesta kommun, Folkärna församling. Skattesats 35.12
Visa fastighetsgräns på karta

Storlek

Totalarea 1 073 kvm.

Byggnadsår

1903

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund/delvis källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Förzinkad plåt
Fönster: 2-glas träspröjsade
Ventilation: Självdrag samt FT med återluft i salen
Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Värme: Fjärrvärme

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Driftskostnad

149 972 kr/år

Pantbrev

2 st om totalt 2 700 000 kr

Renoveringar

2008: hela elistallationen, parkettgolv
2000: nytt plåttak
2010: gräsmatta (el och vattenledningar under), häckar
2011: 3 duschrum, tvättstuga

Övrigt

Fiber finns indraget.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 690 000 kr (fastställt avseende år 2016).

Areor och hyreintänkter

Lokalyta
Antal: 1 st
Area: 676.0 m2

Oinredd vind
Antal: 1 st
Area: 310.0 m2

Delsumma
Antal: 2 st
Yta: 986 m2

Tomtarea: 2826 m2

Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag och innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och till övriga budgivare. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Är du intresserad av denna fastighet? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna fastighet. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter