Visningar

sön 25 feb 12:00 - 12:30
Anmäl dig gärna för bästa möjliga service!
mån 26 feb 17:30 - 18:00
Anmäl dig gärna för bästa möjliga service!
Pris
1 350 000 kr
Adress
Soldattorpet 5, Soldattorpet, Karlstad
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
102 kvm
Avgift
5 934 kr / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

GEMYTLIGT BOSTADSRÄTTSRADHUS PÅ SOLDATTORPET

Välkommen till det idylliska bostadsområdet Soldattorpet beläget på Skåreberget. Här finner ni ett bra och bekvämt alternativ till att bo i villa där gemenskap, trygghet och ett naturnära område kommer på köpet. I två plan med gräsmatta på både fram- och baksida av huset där baksidan har soligt sydvästläge och taklagd altan. Tre stora sovrum, vardagsrum, två badrum och kök.

En garageplats följer bostaden och ingår i månadsavgiften.
Välskött föreningen både ekonomiskt och underhållsmässigt.

Soldattorpet erbjuder flertalet lekplatser och ligger naturnära med cykel- eller gångavstånd till Tuggeliteskolan och Skåreskolan. I området finns även Tuggelite friluftsområde med ströv- och löpspår samt Skåre centrum med affär och service. Karlstadbuss linje 2 finns inom gångavstånd. Nära avstånd till Bryngfjordsbacken som erbjuder utförsåkning vintertid samt till Bryngfjordens fina 18-håls golfbana.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Direkt till vänster finns avhängningsmöjligheter som räcker för hela familjen. Till höger nås duschrum och tvättstuga. I hallen är väggarna ljusa och på golvet ligger ett slitstarkt klinkers som skyddar bra mot blöta skor. Till vänster nås köket och rakt fram tonar vardagsrummet upp sig.

KÖK
Ljust kök med förvaring i både under- och överskåp. Gott om ljusinsläpp genom två fönster som vetter ut över framsidans trädgårdstäppa. Här finns spis med häll och ugn, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt spisfläkt (2016). Här lades ett parkettgolv in nyligen och på väggarna sitter tapet. Innanför köket finns en förrådsdel med gott om plats för ytterligare förvaring.

VARDAGSRUM
Klassiskt parkettgolv och väggar i en ljus kulör. Stort fönsterpartier och altandörr som bjuder in utsikten av trädgården i rummet. I anslutning finns entréplanets sovrum. Här finns även trappan som tar oss upp till övervåningen.

SOVRUM 1
Lämpar sig bra till sovrum, kontor eller lekrum för barnen. Ljusa väggar och golv med två fönsterpartier i vinkel vilket ger rummet utsikt mot två väderstreck. Här finns tre garderober.

DUSCH/TVÄTT/WC
Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Separat duschzon som kan avskärmas med ett draperi. Tvätthörna med både tvättmaskin och torktumlare (-16), torkskåp samt tvättho med underliggande skåp. Här finns även wc, handfat och belyst badrumsskåp.

ÖVRE PLAN
Övre hall som knyter an till våningens två sovrum, badrum och separata klädkammare. I taket finns en vindslucka där ytterligare förvaringsmöjligheter finns. Hallen ger utrymmer för en rad olika val av möblering.

SOVRUM 2
Sovrum med nytapetserade väggar och parkettgolv. Fönster mot framsidan.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med två fönster i vinkel och plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ljust golv och ljusa väggar. Förvaring i garderob.

BADRUM
Bekvämt med både bad och wc på övervåningen i anslutning till sovrummen. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Badkar, vägghängt skåp, wc, handfat och belyst badrumsskåp.

Dokument (pdf)

Planritningar Regbevis 2117 Soldattorpet Stadgar - HSB Brf Soldattorpet Årsredovisning 2014 - HSB brf Soldattorpet Energideklaration - Soldattorpet 22-24 Årsredovisning HSB brf Soldattorpet 150630 Årsredovisning HSB BRF SOLDATTORPET I SKÅRE 2016

Bostadsfakta

Kommun

Karlstad kommun, Grava församling. Skattesats 34.1%.

Storlek

Boarea 102 kvm.

Rum

4 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

0015

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1988
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El-radiatorer

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB Brf Soldattorpet i Skåre
Organisationsnummer: 716411-1838
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0015
Antal lägenheter: 76
Antal lokaler: 0
Fastighetsbeteckningen är Skåre 1:43. Fastigheten innehas med tomträtt.
Byggnaderna består av 38 parhus samt garagebyggnader och en kvartersgård. De 76 bostäderna har en total yta av 6 792 m2. Adress är Soldattorpet 2-64 och 1-89. Det finns även 27 bilplatser för uthyrning och 10 gästparkeringar.

Området sköts gemensamt av de boende gällande gräsklippning, snöröjning och allmän trädgårdsskötsel. Gräsklippare, trimmer samt övrig maskinell utrustning finns att låna av föreningen. Föreningen äger även en egen minitraktor samt snöslunga.

Föreningen ansvarar för varmvattenberedarna samt värmesystemet i husen.

Föreningen har ett gemensamhetshus "blå huset" där festlokal, bastu samt övernattningsrum finns att hyra (100 kr/natt).

https://www.hsb.se/varmland/brf/soldattorpet/

Föreningens renoveringar

2014: Byte av garageportar
2016: Nya fläktar samt värmeväxlare installerades i köken.
Fasaderna besiktigas.

TV

Grundutbud från Sappa ingår i månadsavgiften.

Internet

Fiber via Karlstad Stadsnät. Tjänsteutbud finns på: https://portal.karlstadsnat.se/internet-privat/

Abonnemang betalas separat av innehavare.

Månadsavgift

Avgift: 5 934 kr / mån

Övrigt som ingår i avgiften

KabelTV

Driftskostnad

Hushållsström avser även uppvärmning samt varmvattenberedning. Separat vattenmätare finns i tvättstugan.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.50253 %

Uteplats

Uteplats både på fram- och baksida. Baksidan erbjuder härligt sydvästläge och en altan. Framsidan har nordöstläge.

Övriga utrymmen

Det finns ett förråd med egen ingång i anslutning till trädgårdstäppan på framsida. Bostaden har även en stor vind där inredningsmöjligheter finns för att skapa ytterligare förrådsutrymme.

Föreningen har en gemensamhetslokal samt ett övernattningsrum som får hyras för 100 kr/natt.

Bilplats

1 garageplats ingår i månadsavgiften.
Separat kö till utomhusparkering, 100 kr/månad.
Separat kö till utomhusparkering med motorvärmare, 200 kr/månad.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter