Visningar

ons 21 mar 15:30 - 16:00
Välkommen att boka tid!
mån 26 mar 17:00 - 17:30
Välkommen att boka tid!
Pris
3 450 000 kr / utgångspris
Adress
Kvarnhjulsvägen 4, Sävedalen, Sävedalen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
92.6 kvm
Avgift
5 844 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ett av husets bästa lägen i exotiska Bovieran

Välkommen till Bovieran, ett unikt och mycket trevligt 55+ boende med en fantastisk, vacker och vältempererad vinterträdgård med exotiska växter och härliga möjligheter till socialt umgänge. Här kan umgås med sina vänner och grannar, sitta och prata, äta eller spela boule. Bostaden har ett av föreningens absolut bästa gavelläge, högst upp i huset med balkong mot sydost. Det finns också plats för utemöbler på terrassen som vetter ut mot den lummiga växtligheten på "innegården". Närområdet erbjuder fina promenadmöjligheter, buss, Vallhamra torg med affär, vårdcentral och apotek.

Beskrivning

Välkommen till denna mycket trivsamma och rymliga trea. Gavelläget ger fina ljusinsläpp med fönster åt tre väderstreck. Genomgående ljusa ytskikt och ekparkettgolv med vattenburen golvvärme.

Entrén till lägenheten nås via en loftgång där det finns plats för sittmöbler med utsikt över den grönskande vinterträdgården. Här sitter man året runt i ett behagligt klimat.

Ljus och rymlig hall med gott om plats för förvaring i stor garderob med skjutdörrar. I anslutning till hallen finns även ett förråd med bra utrymme. Längre in i hallen finns ytterligare två garderober. Vid entrédörren finns en porttelefon med kamera så att du kan se vem som ringer på ditt namn vid husets huvudentré.

Via hallen når man ett mindre sovrum som även kan användas som arbetsrum. Här finns en dubbelgarderob med skjutdörrar.

Trevligt kök med matplats vid fönstret. Skåpsinredning i vitt med släta luckor och rostfria handtag, vitt kakel och mörk arbetsbänk. Utrustning: spishäll, fläkt, diskmaskin, kyl/frys samt varmluftsugn och mikro i bekväm ståhöjd.

I öppen anslutning till köket ligger ett stort och rymligt vardagsrum med fönster åt två väderstreck. Här finns gott om plats för soffgrupp och matplats. Utgång till en stor balkong som vetter åt sydost.

Det större sovrummet angränsar mot vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Två inbyggda garderober samt en flyttbar garderobsmöbel.

Rymligt, helkaklat badrum med vitt kakel och ljusgrått golvklinkers med elvärmeslingor. Här finns en rejäl duschhörna med vikdörrar av glas, vägghängt wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel samt handdukstok. Det finns även en praktisk arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare inunder. Vägghängda förvaringsskåp ovan arbetsbänken. Infällda spotlights i taket.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning 2016 Stadgar

Länkar

Brf Bovieran, informativ hemsida

Bostadsfakta

Kommun

Partille kommun, Sävedalen församling. Skattesats 32.73%.

Storlek

Boarea 92.6 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

316

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2009

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Vattenburen golvvärme. Golvvärme med elslingor i badrummet

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Bovieran Partille
Organisationsnummer: 769616-9155
Lägenhetsnummer: 316
Antal lägenheter: 48
Antal lokaler: 0
Brf Bovieran Partille består av 48 lägenheter. Lägenheterna fördelar sig på tre hus som ligger kring den stora inglasade vinterträdgården. Husen har tre våningar och varje våning nås med hiss.

Alla lägenheterna har skyddad ingång från vinterträdgården och bor du i en lägenhet i markplan har du en egen uteplats på den fria utsidan. På plan två och tre har du en stor balkong att sitta på mot utsidan.

Förutom de 48 bostadsrätterna finns samlingslokal, förråd, rum för motion och en gästlägenhet som kan bokas till övernattande gäster.

Bovieran erbjuder ett tryggt boende. Den gemensamma entrén är kopplad till en display i lägenheten. Varje lägenhet är utrustad med inbrottslarm. Trygghetspaket finns som tillval.

I motionsrummet finns ett par motionscyklar. Föreningslokalen och trädgården nyttjas flitigt av medlemmarna i samband med aktiveter och festligheter. Man har bl a anordnat ost- och vinkväll, skaldjursfest m.m. Föreningslokalen har också använts för aktiviteter såsom qigong, sqaredance, akvarellmålning och canasta.

I den härliga vinterträdgården finns olika sittgrupper och en boulebana som utgör en uppskattad samlingspunkt för medlemmarna.

TV

Telia Digital TV

Månadsavgift

Avgift: 5 844 kr / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.34498 %
Andel av årsavgiften: 2.34498 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Rymlig balkong med sydostläge.

Plats för utemöbler på terrass vid entré.

Övriga utrymmen

Förutom de 48 bostadsrätterna finns samlingslokal, rum för motion och en gästlägenhet som kan bokas till övernattande gäster. Lägenhetsförråd finns på våningsplanet. För vidare info hänvisas till föreningens informativa hemsida.

Bilplats

Det finns 50 parkeringsplatser, av vilka 27 är försedda med carport och 12 st är försedda med elstolpe.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter