Visningar

mån 26 mar 17:00 - 17:45
Öppen visning - Välkommen!
Pris
1 195 000 kr / utgångspris
Adress
Restalundsvägen 93, Sörby/Eklunda, Örebro
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 40.5 kvm
Avgift
2 469 kr / mån
Rum
1 rum

Bo med låg månadsavgift och närhet till allt!

Bo på genomtänkta 40,5 kvm i en välskött förening. Lägenheten ligger på andra våningen med hiss i huset.

Vardagsrummet har stort fönsterparti ut på innergård och trivsam sovalkov i rummets bakkant. I lägenheten finns riktigt kök med diskmaskin. Generöst med förvaring i inbyggda garderober och tillhörande förråd. I föreningen finns även en relax-avdelning med spabad och bastu att nyttja.

Det attraktiva läget ger dig möjlighet att njuta av stadens alla typer av utbud så som caféer, restauranger, sportevenemang och såklart stadens breda uteliv som sträcker sig från citykrogen ända ut till vackra naturområden intill Hjälmaren!

Universitetet nås enkelt via direktanslutande gång/cykelbana eller buss!

Beskrivning

Här möts man direkt av ljusinsläpp från bostadens alla fönster, gott om plats för avhängning och extra förvaring i garderob. Badrummet är delvis kaklat och har dusch. Köket är i klassiska toner med vita luckor och vitt kakel och har gott om plats för köksbord. Vardagsrummet har stort ljusinsläpp och är lätt möblerat även med större soffgrupp. I rummets bakkant finns även sovalkov med plats för både säng och extra möbel så som byrå.

För den som önskar att renovera finns strax över 5300 kronor i bostadens inre fond. Den inre fonden ger dig som ny ägare möjlighet att renovera för dessa pengar så som golv, tapeter med mera.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Brf Staven stadgar 2015-02-26 Brf Staven Årsredovisning 170630

Bostadsfakta

Kommun

Örebro kommun, Örebro Nikolai församling. Skattesats 34.04

Storlek

Boarea ca 40.5 kvm.

Rum

1 rum och kök.

Lgh nr

115

Vån / hiss

Våningsplan 2 av 3.

Byggnadsår

1948

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Staven
Organisationsnummer: 775000-2102
Lägenhetsnummer: 115
Antal lägenheter: 138
Antal lokaler: 36

TV

Comhem. Ingår i avgiften.

Internet

Comhem. Ingår i avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband, Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Grillplatser finns i föreningens parkmiljöer.

Gårdsplats/innergård

Härlig grön innergård med grillplats och pergola.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum i samma hus. Cykelförråd. I föreningen finns ett övernattningsrum för gäster som går att hyra för 100.-/natt. Samlingslokal/festlokal och hobbyrum. Nytt relaxrum från 2007 med bubbelhörnbadkar, bastu, solarium, dusch och WC.

Driftskostnad

200 kr varav:
Hushållsström: 200 kr

Kollektivt el-avtal via föreningen med separat el-mätning för varje bostad. Debitering sker i efterskott.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

72 garageplatser. Går att hyra 275:-/mån. Till garageplatsen är det separat kö. P-plats finns för 150:-/mån separat kö. Fria P-platser på Restalundsvägen, P-avgift dagtid 2 kr/tim.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.54500 %
Överlåtelseavgift: 1138 kr Betalas av Köpare
Reparationsfond: 5 369 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter