Visningar

sön 18 feb 13:15 - 14:00
Välkommna!
mån 19 feb 17:30 - 18:00
Välkommna!
Pris
5 995 000 kr / utgångspris
Adress
Karlbergsvägen 67, 3tr, Vasastan / Birkastan, Stockholm
Typ
Andel i bostadsförening
KVM
ca 62.2 kvm
Avgift
3 098 kr / mån
Rum
2 rum

Sekelskiftesdröm med kakelugn och solig balkong!

Vilket härligt hem! Välkommen till denna härliga sekelskifteslägenhet högt upp i huset med kakelugn och solig balkong. Här bor man otroligt bra i en vacker fastighet i den lummigaste delen av Karlbergsvägen med grönskande förgårdar. Läget är optimalt, lugnt och trevligt men samtidigt ett stenkast från Rörstrandsgatans resturangliv och folkmyller.

Vardagsrum med kakelugn och två stora fönster, här finns det gott om plats för såväl stor matsalsdel som soffgrupp. Inbjudande renoverat kök med alla bekvämligheter och plats för matgrupp. Från det smakfulla köket når man den helt fantastiska balkongen med sol i princip hela dagen. Rymligt och rofyllt sovrum mot gård och med garderobsvägg. Walk-in Closet/klädkammare. Helkaklat badrum. Mycket snyggt hem med många tidstypiska detaljer. Det här är ett hem att längta till!

Beskrivning

Högt upp i välskött sekelskiftesfastighet finner ni denna underbara lägenhet med alla rätt. Genomgående planlösning, stor solig balkong, kakelugn, klassisk disposition, härlig takhöjd och många tidstypiska detaljer med vackra golv, fönsterspeglar, stuckatur, takrosetter, spegeldörrar erbjuder ett fantastiskt boende på attraktiv Birkastansadress och i populär förening.

Lägenheten är belägen på mycket attraktiv Vasastadsadress med all service inom bekvämt räckhåll. Ett närmast obegränsat utbud av restauranger, caféer, trevliga uteserveringar, affärer och skolor. Härlig natur i direkt närhet med Karlbergs slotts grönområden och Vasparken i direkt närhet. Mycket goda kommunikationer med såväl innerstadsbussar som T-bana.

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med platsbyggd hatthylla med vackra mässingsdetaljer. Hallen rymmer även en perfekt plats för skrivbord eller förvaring för den som så önskar. Vackra vita trägolv och snygg tapet från Laura Ashley.

- Generöst vardagsrum med kakelugn. Två stora fönster och en fantastisk utsikt över kvarterets gatubild. Rummets storlek tillåter flera olika möbleringsalternativ med såväl större matsalsgrupp som soffgrupp. Vacker stuckatur, takrosett, fönsterspeglar. Snygg parkett och sobert gråmålade väggar.

- Rofyllt sovrum i lugnt läge mot gården. Här finns gott om plats för såväl stor dubbelsäng som skrivbord eller förvaring för den som så önskar. Mycket riklig förvaring via den platsbyggda garderobsväggen med skjutdörrar. Vackra vita trägolv, takroset, takstukaturer samt fönsterspeglar och sobert gråmålade väggar.

- Renoverat och härligt kök med matplats och utgång till den fantastisk balkongen. Köket är utrustat med alla bekvämligheter så som induktionshäll, inbyggnadsugn, spisfläkt, infälld kyl/frys och diskmaskin. Bra förvaringsmöjligheter och kakel ovan arbetsytor. Vackra vita trägolv, infällda spotlight i tak och snygg tapet från Laura Ashley.

- Walk-in Closet/klädkammare med platsbyggdinredning och tjock heltäckningsmatta för lyxig känsla.

- Helkalklat badrum med bra separat duschhörna med "rain shower"-munstycke, toalett och handfat. Klinkergolv med golvvärme

Det här är hemmet med mycket bra planlösning där den äldre stilen med väl tilltagen takhöjd, stuckatur och kakelugnen lever i absolut symbios med det moderna boendet med stor solig balkong, kablage draget för Sonons-ljudanläggning (el likn.), Walk-in Closet och kök med alla bekvämligheter.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning2016 Information om undersökningsplikt m m Mätbevis Frågelista

Bostadsfakta

Kommun

Kv. Smältan 1, Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72

Storlek

Boarea ca 62.2 kvm. Areauppgifter (SS021054:2009) enligt mätning (2013-03-27).

Rum

2 rum och kök.

Lgh nr

9/1303

Vån / hiss

Våningsplan 3. Hiss finns.

Byggnadsår

1905

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Bf Smältan nr 1 upa
Lägenhetsnummer: 9/1303

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem och Ownit

Internet

Bredband. Leverantör: Ownit.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Solig balkong

Gårdsplats/innergård

Trevlig innegård med utemöbler och grill

Övriga utrymmen

Det finns cykelrum, barnvagnsförråd, tvättstuga och källarförråd.

Städning

Vår/höst-städning

Driftskostnad

Parkering

Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00).

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.48000 %
Andel av årsavgiften 3.48000 %
Överlåtelseavgift: 1100 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2016: Ny sopstation med sopkärl infört, kompletterat med matavfallshantering
2016: Omplantering av gräsmatta
2015: Fönsterrenovering, komplett med fönster och -karmar
2015: Fibernät installerat via Ownit
2015: Staket renoverat på yttergård
2015: Dränering innergård
2014: Installation av nya hissar i båda fastigheterna
2014: Omläggning av yttertak (delar)
2014: Stambyte i, och renovering av hyreslokalen/fiskeaffären
2013: Dränering yttergård
2013: Renovering av källaren, ommålning, nya källarförråd
2012: Försäljning av råvind
2011: Taket ommålat
2010: OVK
2007: Tvättstugan uppfräschad
2006: Trapphusrenovering
2005: Nya elstammar i hela fastigheten
2002: Ny fasadputs mot gården
2002: Fönster ommålade mot gatan
2001: Ny fjärrvärmeväxlare
2000: Fönster ommålade mot gården
2000+2003: balkonger mot gården
1998 Stammar i källare byttes.
1990: Kabel-TV (Comhem)
1987: Vindslägenheter
--- Vatten- och avloppsstammar byts successivt i samarbete med
medlemmar som rustar upp kök och badrum.

Övrigt

Kort om Bf Smältan nr 1 upa:

Föreningens som förvärvade fastigheten 1920 består sammanlagt 29 lägenheter i föreningen. Föreningen förfogar även en lokal som hyrs ut som som delikatessbutik i gatuplan.

För mer info se www:bfsmaltan1.se

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter