Visningar

sön 21 jan 14:45 - 15:30
Öppen visning - Välkommen!
mån 22 jan 17:30 - 18:00
Öppen visning - Välkommen!
Pris
3 700 000 kr / utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 40 kvm
Avgift
2 356 kr / mån
Rum
2 rum

Citynära 2:a - välplanerad - nyrenoverat badrum - attraktiv förening

Välkomna till denna magiskt ljusa och välplanerade 2:a. Genomgående renoverad med genomgående vackra nyslipade ljust vitpigmenterade furutiljor och smakfulla materialval. Väldisponerad planlösning med sociala ytor, fint kök och nyrenoverat badrum. Stort fönsterparti som släpper in mycket ljus. Mellan varje våningsplan finns balkonger att nyttja för de boende.

Välskött äldre bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. I föreningen finns sällskapslokal, bastu, innergård med möbler och grillmöjligheter och flera bokningsbara tvättstugor. Centralt läge på Kungsholmen med 5 min till Centralen och 5 min till Fridhemsplan med krogar, shopping och kommunikationer strax utanför dörren.


På Celsiusgatan 4 har du nära till city och kommunikationer. Med Fridhemsplan precis runt knuten finns allt du kan tänkas behöva med service, Kungsholmens bästa och billigaste matbutiker samt Västermalmsgallerian med shopping. Det finns ett mångfald av trevliga fik och välbesökta restauranger i närområdet med exempelvis Phil´s Burger. Du har även ett kort gångavstånd till Centralstationen samt Kungsgatan. För dig som föredrar ett aktivt liv finns flertalet gym samt Kronobergsparken och vackra promenadstråk som du når med någon minuts promenad. Runt om Kungsholmen finns ca 1 mil vackra löparspår och på vägen passerar du grönskande Rålambshovsparken samt strandpromenaden i Hornsberg samt vackra Norr Mälarstrand. Kommunikationerna är oslagbara med tunnelbana och bussar runt knuten.

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina funkistvåa som disponerad enligt följande;

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Ljusa väggar och grått klinkers på golv med golvvärme. Ingång till badrum.

Nyrenoverat badrum med helkaklade väggar, klinkers på golv med golvvärme. Stilrena grå materialval. Här finns vägghängd wc, handfatskommod, skåp för förvaring och dusch bakom vikbar glasdörr. Spotlights i tak.

Vardagsrum med stort fönsterparti mot lugn enkelriktad gata. Här finns plats för både sällskapsdel och matplats. Ljusa väggar och vackert originalgolv.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg samt en inbyggd klädkammare ger ypperliga förvaringsmöjligheter. Mot köket finns originalglasparti som släpper in ljus och skapar funkischarm.

Köket har goda arbetsytor och stilrena materialval. Högblankt vita skåpluckor och rostfria vitvaror från Siemens. Svart kakel ovanför svarta granitskivor som är upplysta av spotlights. Grafitgrå klinkergolv med golvvärme. Här finns induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, micro, integrerad diskmaskin samt rostfri kyl/frys.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Brf Järnvägsmannen Årsredovisning Järnvägsmannen 2016.pdf Stadgar Järnvägsmannen 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Smultronet 4, Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75

Storlek

Boarea ca 40 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum och kök.

Lgh nr

208

Byggnadsår

1937

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Järnvägsmannen
Organisationsnummer: 702001-0554
Lägenhetsnummer: 208
Antal lägenheter: 417
Antal lokaler: 23
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 153 kWh/kvm år.

Internet

Via gemensamt abonnemang från Ownit, betalas via en obligatorisk kostnad på 65 kr/mån.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Driftskostnad

Parkering

Under vår gård finns ett stort garage med drygt 100 platser. Garageporten och rampen ner nås från Celsiusgatan. Föreningen har under våren 2016 tagit över förvaltningen av garaget från HSB, som fram till då hyrt garaget i sin helhet. HSB kommer i fortsättningen att hyra ett stort antal platser i garaget av föreningen. Garaget förvaltas nu av Parkando.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.25461 %
Andel av årsavgiften 0.25461 %
Pantsättningsavgift: 683 kr
Överlåtelseavgift: 1593 kr Betalas av Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen bildades 1929. Föreningen äger och förvaltar 4 hus i kvarteret Smultronet på centrala Kungsholmen i Stockholm. Husen ligger på adresserna Kungsholmsgatan 42-54, Wargentinsgatan 1-7 och Celsiusgatan 2-8. Föreningen har 417 bostadsrättslägenheter samt 23 hyreslokaler.

Sekelskifteshuset (längs Kungsholmsgatan) ritades av Folke Zettervall och byggdes under åren 1899-1901. De övriga tre husen, som är tidiga representanter för funktionalismen, ritades av en av HSB:s grundare Sven Wallander och byggdes under 1932 - 1933.

År 1929 bildades den nya bostadsrättsföreningen Järnvägsmannen, uppförd som ett flaggskepp för HSB bostadsbyggnation. Föreningens namn kommer från att husen ursprungligen uppfördes som arbetarbostäder åt järnvägsarbetare.

För mer info om föreningen gå in på föreningens mycket informativa hemsida: www.jarnvagsmannen.org

RENOVERINGAR
2017-2019 Trapphusrenovering
2017 Fönsterrenovering
2011-2014 Föreningen har gjort en omfattande renovering av gårdsbjälklaget. Nya grillplatser och gräsmattor är nu på plats. Detta gjordes under vintern 2011/2012 samt att tätskiktet på gården byttes ut.
2013 Föreningens gemensamma föreningslokalen har fått nya soffor, fåtöljer och andra inventarier.
2009-2011 Fasadrenovering och utbyte av balkongräcken
2008 Tvättstugorna renoverades med bl.a nya tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare
2006-2007 Samtliga avloppsstammar spolades. Nya gallergrindar mot Wargentinsgatan sattes även upp. Fönstermålning.
2005 Nytt sophus som ersätter den gamla sophanteringen
2004 6 st nya torktumlare.
2000 Fjärrvärmeanläggningen har ersatts av en ny med nya värmeväxlare, rullporten till garaget på Celsiusgatan har ersatts av en ny vikport
1996-1999 Har samtliga tak på föreningens hus bytts ut.
1996 Byttes samtliga lägenhetsdörrar till ljudisolerade säkerhetsdörrar.
1991-1993 Byte av samtliga köks- och badrumsstammar, byte av elektriska ledningar. Ombyggnad och inredande av 7 nya tvättstugor, inrättande av två helt nya bastur, inredande av en ny föreningslokal, nymålning av samtliga trapphus med byte av armaturer samt renovering av husens ventilationsanläggningar.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Pågående trapphusrenovering i delar av trapphusen.

OMRÅDET
Mycket centralt läge på Kungsholmen med närhet till "allt". 10 minuters promenad ned till Centralstationen och Arlanda Express och nära till två tunnelbanelinjer och många bussar. Ett par kvarter till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian samt till Scheelegatan och Kungsholmstorg med alla dess restauranger, caféer, mataffärer och butiker. Samtidigt finns lummiga Kronobergsparken och Rådhusparken intill, och mysiga Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand finns inom kort gångavstånd. Kronobergsbadet ligger endast 200 m från lägenheten.

Det mesta man önskar i serviceväg finns i kvarteren runt vackra Rådhuset. Vid Fridhemsplan finns ett större utbud av mataffärer och shopping i bland annat Västermalmsgallerian och Åhléns samt all tänkbar service med Systembolag, Apotek och matbutiker såsom Daglivs, Coop, Pris Extra och Ica liksom flertalet gym såsom SATS samt Friskis och Svettis. Går man S:t Eriksgatan ned över bron finns Birkastan och Rörstrandsgatans alla caféer och restauranger.

Fridhemsplan är också känt för sina utmärkta kommunikationer bl.a. buss 1, 3 och 4 samt tunnelbanans blå och gröna linje. Från lägenheten är det nära till Rådhusets blå T-banelinje.

Det är nära till Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken. Via Norr Mälarstrand finns en vacker promenad in till city via Stadshuset samt löpspår finns runt hela Kungsholmen, större delen längst med vattnet. Här finns flera båtklubbar och möjlighet till båtplats. Utmed Norr Mälarstrand finns ett rikt utbud av trevliga restauranger och caféer såsom Petite France, Orangeriet och Mälarpaviljongen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter