Visningar

sön 19 nov 11:45 - 12:15
Öppen visning - Anmäl er gärna.
tis 21 nov 17:00 - 17:30
Bokad visning - Anmälan krävs.
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 59.5 kvm
Avgift
3 990 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ljus bostad med oslagbar utsikt!

På våning 6 av 7 i stabil HSB-förening presenteras nu denna hemtrevliga bostad med ljusa ytskikt, bevarade originalattribut och en magisk balkong med häpnadsväckande utsikt. Här bor ni på centralt, lugnt läge i populära Slottsstaden, med alla tänkbara bekvämligheter, goda kommunikationer och med promenadavstånd till Ribersborgsstranden. Föreningen har dessutom gemensam el, vilket innebär att ni slipper nätavgiften och därmed får en lägre månadskostnad.

Hissen tar oss upp till sjätte våningen där vi i hallen möts av goda avhängningsmöjligheter genom en hatthylla och tre stycken inbyggda garderober. I direkt anslutning har vi det ljusa, helkaklade badrummet som renoverades 2010. Det stora sovrummet har gott om plats för en garderobsvägg och dubbelsäng, och liksom i de andra rummen vetter fönstren mot föreningens lummiga innergård. Intill finner vi även det mindre sovrummet, som lämpar sig perfekt som barn/gästrum eller kontor.

Bostadens fullt utrustade kök stoltserar med gott om förvaring genom över- och underskåp samt en stor avlastningsbänk. Här kan väggen mellan sovrum och kök tas ned för att återställa ordinarie planlösning om så önskas (se alternativ planlösning). I anslutning till köket, genom två vackra innerdörrar i originalutförande, finner vi det ljusa vardagsrummet med fönsterparti i gaveln. Här löper ett fint ekparkettgolv och det finns gott om plats för soffgrupp och matsalsbord. Genom vardagsrummet kommer vi även ut till bostadens trumfkort - balkongen. Här har vi en fri utsikt som är få förunnad!

På Köpenhamnsvägen 49 bor ni på promenadavstånd från Ribersborgsstranden, och city nås genom en kortare cykeltur. Stadsbuss 1, 3 och 4 går regelbundet utanför och för den som pendlar ligger Triangelns station på behändigt avstånd. I den direkta närheten finns en välsorterad ICA-butik, och även Slottsstadens utbud av mysiga caféer, restauranger och butiker. Flera trevliga parker ligger nära till hands, så som Rönneholmsparken, Slottsparken och Pildammsparken.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL:
Laminatgolv i stenimitation och vita väggar. Plats för avhängning genom hatthylla och inbyggda garderober.

KÖK:
Laminatgolv i stenimitation och vita väggar. Fanerade skåpsluckor i ek. Diskbänk i rostfritt stål med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl/frys från Electrolux (2014), spis/ugn, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, vask och ett städskåp. Arbets-/avlastningsbänk med laminatskiva i träimitation med förvaring undertill.

VARDAGSRUM:
Ekparkettgolv och vita väggar. Utgång till balkongen i sydostläge.

SOVRUM 1:
Laminatgolv i träimitation och vita väggar.

SOVRUM 2:
Laminatgolv i träimitation och vita väggar.

BADRUM:
Renoverat 2010. Helkaklade, vita väggar och ett mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med dusch, WC, ett handfat med kommod och ett spegelskåp med belysning ovan.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Trumman 2015 Årsredovisning Trumman 2016 Energideklaration Brf Trumman

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Malmö s:t petri församling. Skattesats 32.95

Storlek

Boarea ca 59.5 kvm.

Rum

2 rum och kök enligt föreningens förteckning. Lägenheten disponeras idag som 3 rum och kök.

Lgh nr

376

Vån / hiss

Våningsplan 6 av 7. Hiss finns.

Byggnadsår

1952

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB Brf Trumman
Organisationsnummer: 746000-5643
Lägenhetsnummer: 376
Antal lägenheter: 397
Antal lokaler: 7
HSB Brf Trumman är en äkta bostadsrättsförening i Slottsstaden i Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen år 1952 och hette fram till 2005 Brf Mellanheden. Fastigheten innehas med tomträtt och nästa omförhandling sker 2024. Föreningen består av 397 bostadsrättslägenheter fördelade på fem flerfamiljshus på Köpenhamnsvägen 41, 43, 45, 47 och 49. I föreningen finns även 7 lokaler varav 2 upplåts med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö och teknisk förvaltning innehas genom Sydsverige Entreprenad.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Planerad avgiftshöjning med 2 % i april 2018. Föreningen planerar att göra mindre, årliga höjningar om ca 2% de kommande åren för att undvika stora höjningar enskilda år.

TV

Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften.

Internet

Bredband via Bahnhof (100/100 Mbit/s). Detta är ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 59kr/mån.

Övrigt som ingår i avgiften

Bostadsrättstillägg, Värme, Vatten, KabelTV.
Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 59kr/mån.

Uteplats

Balkong, läge sydost.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har trevliga innergårdar mellan husen, dessa är utrustade med utemöbler, grillplatser, boulebanor, lekplatser, cykelställ och låsbara cykelgarage (går att hyra för 25kr/mån).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd. I källaren finns cykelförråd och barnvagnsrum. Varje hus har två tvättstugor i källaren, dessa är utrustade med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Även mangelrum och grovtvättstuga för mattor finns att tillgå. Föreningen har en festlokal med tillhörande köksdel på Köpenhamnsvägen 43. Denna är utrustad med bord, stolar, viss köksutrustning, spis/ugn och kaffekokare. Lokalen går att hyra för 500kr/kväll eller 300kr under dagtid (fram till kl 18). Alla hus har egen bastu med tillhörande omklädningsrum och dusch i källaren. På Köpenhamnsvägen 45 finns ett gym (årsavgift 400kr/år), samt ett övernattningsrum med 4 sängplatser (går att hyra för 200kr/natt). Toalett finns att tillgå i hallen utanför övernattningsrummet (och duschmöjligheter intill bastun i nära anslutning). På Köpenhamnsvägen 45 finns även ett hobbyrum som kan användas till snickeri och målning.

Driftskostnad

Föreningen har gemensamt elavtal för hushållselen, vilket innebär att den boende endast betalar för sin faktiska förbrukning (läggs på avin för månadsavgiften).

Parkering

Föreningen har ett garage med 90 bilplatser (går att hyra för 460 kr/mån) samt 5 MC-platser (går att hyra för 230 kr/mån). Separat kösystem tillämpas, kontakta föreningens vicevärd. Avgifter för garage- och MC-platser höjs årligen med 2%.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.21943 %
Andel av årsavgiften 0.21943 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr

Kommande/Gjorda renoveringar

Gjorda renoveringar:
1996: Ventilationens inlopps- och frånluftsventiler byttes och kanalerna rensades.
1997-2000: Byte av elledningar, strömbrytare och jordade uttag, jordade takproppar, doslock, spisuttag samt porslinarmatur till badrum. Elen i föreningens offentliga utrymmen byttes.
1998-1999: Vattenstammarna byttes och golvbrunnarna renoverades. Tvättstugorna renoverades.
1999/2000: Renovering av bastu. Renovering av fönster.
2000-2001: Trapphusen målades om.
2002-2005: Mindre renovering av hissarna.
2004: Alla entrépartier byttes och försågs med kodlås. Bredband installerades i samtliga lägenheter.
2005-2009: Fläktarna på taken byttes till elektroniska fläktar. Ventilationen sågs över.
2008-2010: Balkonger, fasader, tak och sophus renoverades. Miljöhus och cykelgarage uppfördes på gårdarna 41, 43 och 47.
2013 Källarna målades, byte av värmeväxlare, byte av tilluftsventilerna.
2014-2015: Bytte stamventilerna i källaren, samtliga radiatorventiler byttes till moderna termostater och bottenavloppen relinades.
2015: Fastighetskontor, gym och fritidslokal återställda efter översvämningen. Byte av termostater i lägenheterna.
2016: Övernattningslägenheten färdigställdes. OVK-besiktning utfördes. Gruppanslutning av bredband samt gemensam el. Dränering framför hus 49 genomfördes. Garantibesiktning av tak och fasad utfördes.
2017: Byte av ventilation i butikslokalerna och i garaget. Samtliga källardörrar är byttes mellan trapphus och källargång. Ny belysning för portnummer installerades. Personbilsgaraget målades om.

Planerade renoveringar:
Projektering och inhämtning av anbud för relining av vertikala avloppsstammar pågår.
Inom en 5-årsperiod planerar föreningen att måla fönster, byta balkongdörrar och relina de vertikala avloppsstammarna. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter