Visningar

sön 22 okt 13:00 - 13:45
Varmt välkomna på visning!
mån 23 okt 17:30 - 18:00
Varmt välkomna på omvisning!
Pris
2 990 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
35 kvm
Avgift
1 487 kr / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Suverän sekelskiftespärla med balkong och kakelugn

Varmt välkommen till denna ytterst välplanerade sekelskiftesetta som kan stoltsera med såväl en stor balkong som en mysig kakelugn. Det här är ett perfekt boende för dig som vill ha lugnt och tyst omkring dig samtidigt som du bor mitt i händelsernas centrum i trendiga Birkastan! Lägenheten är lugnt placerad i fastighetens gårdshus och har en fantastisk takhöjd och ett härligt ljusinsläpp från de stora fönstren som vetter ut mot den grönskande innergården. Bostaden har en social och öppen planlösning vilket gör den mycket lättmöblerad och vidare är det också gott om förvaringsmöjligheter. Fräscht kök och ett rymligt badrum införlivar slutligen drömmen om den perfekta lägenheten!

Det här är ett hem att längta hem till, så varmt välkommen hit!

Det som framförallt gör just Birkastan så speciell och omtyckt är det stora och varierade utbudet av restauranger, barer, brunchställen, caféer och små bagerier. På Rörstrandsgatan doftar det alltid nybryggt kaffe och stämningen är trevlig och avspänd. Sommartid blir det nästan lite utlandskänsla på trottoarerna, när uteserveringarna plockas fram. Känslan i stadsdelen Birkastan är verkligen kontinental och kanske är det just därför som Birkastan kallas för "Lilla Paris". Flertalet förskolor finns också i området liksom grundskolor och gymnasium. För den som söker grönska finns bl. a Karlbergssjöns glittrande vatten nedanför Sankt Eriksbron som erbjuder riktigt bra promenadslingor för den som vill ha en vacker vy under löpturen. Vackra Vasaparken har lekpark, utomhusgym, fotbollsplan (spolas till isbana vintertid), hundgård och andra roliga aktiviteter.

Kommunikationerna är självklart suveräna, från Sankt Eriksplan avgår T-banans gröna linje, flertalet stadsbussar och flygbussar och från Odenplan avgår Citybanan (pendeltåg).

Beskrivning

HALL:
Trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. I hallen finns också en rymlig garderob som slukar det mesta i klädväg.

KÖK:
Snyggt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har vita köksluckor och arbetsbänk i ek med vitt kakel ovanför. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, varmluftsugn, spishäll och fläkt. Från köket är det utgång till den mysiga balkongen som har vacker utsikt mot den grönskande innergården.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat rum med plats för såväl större sällskapsgrupp som bred säng. I vardagsrummets ena hörn tronar en vacker kakelugn i original.

BADRUM:
Rymligt badrum som är helkaklat i vitt med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, dusch, kommod och badrumsskåp. Spotlights i taket skänker ett behagligt ljus.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Eldaren Energideklaration Birkagatan 17, 17A

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72

Storlek

Boarea 35 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum och kök.

Lgh nr

15

Vån / hiss

Våningsplan 1. Hiss finns ej

Byggnadsår

1904

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Eldaren nr 9
Organisationsnummer: 702002-8861
Lägenhetsnummer: 15
Antal lägenheter: 21
Antal lokaler: 1
Brf Eldaren nr 9 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter sammanlagt 21 st lägenheter, samtliga med bostadsrätt samt 1 affärslokal. Huset byggdes 1904 och föreningen köpte fastigheten 1972 (äger marken). Föreningen har stabil ekonomi med låg belåning. I föreningen finns det cykelförråd, samlingslokal med pingisbord, grovsoprum, tvättstuga samt ett barnvagnsrum. Smidig, direkt access med hiss till barnvagsrum och cykelrum i källaren.

FASTIGHETEN:
Huset på Birkagatan 17 uppfördes å Rörstrands räkning som bostadshus för anställda på den närliggande porslinsfabriken och stod klart 1904. Ritningarna är signerade Dorph och Höög - en välkänd duo som bland annat har S:t Erikspalatset och Butterickshuset på sin verklista. Ovanför porten har blomstermönstrade reliefer bevarats - stilen är jugend.
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 113 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Balkong, läge söder.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd, cykelförråd med ingång direkt från gatan, barnvagnsrum, grovsoprum, hobbyrum och tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel).

Driftskostnad

320 kr varav:
Försäkring: 120 kr
Hushållsström: 200 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Tillståndet kostar 300 kronor. Tillkommer en periodbetalning om 1100 kr för 30 dagar alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.46720 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr

Kommande/Gjorda renoveringar

2016: Automatisk dörröppnare installerades till den stora entrédörrren
2015: Spolning av stammar
2010: Målning av tak
2009-14: Tvättstugans maskinpark utbytt
1998: Renovering av trapphus
1980: Byte av vatten- och avloppsstammar
1978: Byte av elstigare och fasadrenovering

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter