Visningar

sön 22 okt 14:30 - 15:15
mån 23 okt 17:30 - 18:00
Typ
Bostadsrätt
KVM
24 kvm
Avgift
1 693 kr / mån
Rum
1 rum

1:a - Perfekt planerad - Toppfin - Ljus och mysig

Välkomna till denna extremt välplanerade och effektiva lägenhet. Lägenheten har smakfullt renoverats och här finns allt man behöver.

Rymligt rum med ett platsbyggt sovloft med ytrymme för skrivbord, soffa eller skrivbord under. Mycket praktiskt arbetskök där det finns gott om plats att laga mat. Helkaklat badrum med duschhörna. Stort fönsterparti i vardagsrummet gör lägenheten ljus.

Lilla Essingen - "lilla Nice" - en sjönära stadsdel som bjuder på härlig småstadskänsla med avslappnad atmosfär. Här bor du i stan med skärgårdskänsla och utsikt över Stockholms skyline från vattnet. Grönskande parker och strandpromenader längs med vattnet, ett aktivt båtliv med tre båtklubbar och flertalet badbryggor gör ön till en underbar idyll.
Närliggande Luxområdet gör sig förutom sin välbesökta park mest känt för den exklusiva restaurangen Lux Dag för Dag. I området finns även flertalet caféer, restauranger samt det prisbelönta bageriet, "Dessert och Choklad".

Du tar dig lätt till ön med busslinje 1 går mellan Stora Essingen och Frihamnen via Fridhemsplan, Hötorget och Stureplan. Busslinje 49 går mellan Stora Essingen och Fridhemsplan via Lilla Essingen, Fredhäll, Kristineberg och Stadshagen. Tvärbanan ligger också nära och förbinder Stora Essingen med Alvik, Liljeholmen och Hammarby Sjöstad. Nyligen har även SL:s nya pendlarbåt fått en hållplats några minuter från lägenheten.
Från lägenheten har du ett kort promenadavstånd till Marieberg och Fredhäll.

Beskrivning

HALL
Hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Parkettgolv.

RUM
Yteffektiv rum med ett mycket praktiskt sovloft. Under sovloftet finns det plats för soffa, skrivbord, matplats eller garderober. Stort fönsterparti med en grönskade utsikt. Parkettgolv.

KÖK
Funktionellt arbetskök med plats för både förvaring och arbetsytor. Gasspis med varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl med frysfack. Parkettgolv samt ett fönster.

DUSCHRUM
Stilrent duschrum med vita kaklade väggar och grått klinkergolv. Handfat med kommod samt toalett.

Utanför badrummet finns en inbyggd garderob med mycket god förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar brf Primusköket 11 Energideklaration Brf Primusköket 11 Årsredovisning 2015 Brf Primusköket 11 Årsredovisning 2014 Brf Primusköket 11 Årsredovisning 2016

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75

Storlek

Boarea 24 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum och kök.

Lgh nr

01212

Byggnadsår

1939

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Primusköket 11
Lägenhetsnummer: 01212
Antal lägenheter: 42
Antal lokaler: 1
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 212 kWh/kvm år.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Driftskostnad

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.66000 %
Andel av årsavgiften 1.64541 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

FÖRENINGEN:
Brf Primusköket 11 är en s k "äkta" bostadsrättsförening och förvärvades år 2002. Idag består föreningen av 46 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt hyr även ut en reklamplats.

RENOVERINGAR:
Stora renoveringar har sett ut enligt följande;

2015/2016 - Relining av stammar
2013 - Mindre fasadrenovering
2012 - Hissrenovering samt byte av ytterdörr
2011 - Fönsterbyte till 3-glas
2007 - Ommålning av gemensamma utrymmen samt renovering av trapphus med postboxar i entrén
2006 - Elstigar byttes
2003 - Tvättstugan renoverades, Fasadrenovering.

KABEL-TV/BREDBAND:
Kabel-TV och Bredband levereras via ComHem och betalas separat av de boende.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
- Tvättstugan ligger belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
- Cykelförvaring finns i källaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter