Visningar

sön 22 okt 12:45 - 13:15
Öppen visning - Välkommen!
mån 23 okt 19:00 - 19:30
Öppen visning - Välkommen!
Pris
1 995 000 kr / som utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 61 kvm
Avgift
4 186 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Äntlägen en 2:a om 61 kvm till salu i Brf Prästallén 55+

Rymlig 2:a om 61 kvm i Brf Prästallén som är seniorboende 55+. Genomgående ljus och öppen planlösning med ljusa ytskikt samt genomgående ekparkettgolv. Ljust fräscht kök och duschrum. Rymlig balkong i söderläge. Gott om förvaringsutrymmen. Mycket fin boendemiljö och endast kortare promenadavstånd till centrum.

Beskrivning

En rymlig och välkomnande hall med ekparkettgolv, tapetserade väggar, garderober och hatthylla.

Köket är ljust med släta köksluckor, ekparkettgolv, tapetserde väggar, kakel ovanför diskbänk i laminat och rostfritt, hällspis, kyl/frys, varmluftsugn, micro, diskmaskin alla vitvaror kommer från Siemens, bra skåpsförvaring och gott om sittplatser.

Helkaklat badrum med golvklinker med värme, kaklade väggar, elhanddukstork, dusch med glasdörrar, wc, handfat, tvättmaskin, torktumlare båda är från Siemens, arbetsbänk och väggskåp.

Sovrum med ekparkett, tapetserade väggar och garderob.

Vardagsrum med ekparkettgolv, tapetserade väggar, klädkammare och balkong.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Prästallén

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Västerhaninge-Muskö församling. Skattesats 32.78

Storlek

Boarea ca 61 kvm.

Rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum.

Lgh nr

222

Vån / hiss

Våningsplan 1 av 2. Hiss finns.

Byggnadsår

2008

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Prästallén
Organisationsnummer: 769617-5699
Lägenhetsnummer: 222
Antal lägenheter: 49
Allmänt
Prästallén ligger centralt i Västerhaninge, men ändå i
ett lugnt område nära natur och rekreationsområden.
Prästallén är en del av ett större planerat bostadsområde
och har fått namnet efter den prästgård som
uppfördes här 1923. Gården är byggd i nationalromantisk
stil och de nya planerade bostäderna ligger
längs den allé som leder fram till prästgården.
I den första etappen som fått namnet Prästallén byggs
totalt 49 seniorbostäder. Försäljningen delas in i två
etapper. Det blir ett småskaligt bostadsområde med
två vackra trevåningshus. Det är gångavstånd till Västerhaninge
centrum, med service såsom livsmedelsaffär,
post, apotek och småbutiker. Buss- och pendeltågsstation
ligger i närheten.
Norr om Prästallén ligger skogsområdena i Hanveden,
som inbjuder till härliga skogspromenader. Ridanläggningen
Blåkulla samt idrottsplats och löparspår finns
också att tillgå i närområdet. Årsta havsbad finns inom
cykelavstånd (ca 7 km).

Föreningen har per den 12 november 2007 förvärvat Åby 1:228 (tidigare beteckning 1:192) i Haninge kommun. Föreningen har undertecknat avtal med Seniorgården AB för uppförande av föreningens hus. Föreningens fastighet består av två flerbostadshus i tre våningar. Föreningen har även 6 förrådshus.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastum UBC Förvaltning AB. fr o m 2014 tillämpas rak avskrivning. (2014-10-28 AG). Äkta förening. Avgift: Försäkring, fiberanslutning, hushållsel. Telia Triple Play ingår (tv och bredband). Ingen avgiftshöjning 2015.

TV

TV-antenn och ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Ingår i avgiften.

Internet

Bredband ingår i avgiften.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband,, Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Balkong, läge sydväst.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd och förråd ca: 4 kvm. Övernattningsrum inklusive WC och dusch för 200 kr/natt.

Driftskostnad

Parkering

Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för 350 kr/mån. Carportplats. Går att hyra för 450 kr/mån. Till carportplatsen är det separat kö.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.67030 %
Överlåtelseavgift: 1110 kr Betalas av Säljare

Kommande/Gjorda renoveringar

Ommålning av fasader är planerat till 2020 dvs 12 år från husens färdigställande 2008.
Ett staket utmed tomtgränsen mot Brf Prästgården sattes upp under höst 2012.

Övrigt

FÖRSKOLOR OCH SKOLOR
I Västerhaninge finns ett flertal skolor och förskolor. De kommunala förskolorna är: Karusellen, Nallen och Nytorps förskola. De närmaste skolorna är Lidaskolan, Nytorpsskolan samt Åbyskolan samt Ribby.

I Västerhaninge ligger Berga naturbruksgymnasium med inriktning på jord, hästhållning, miljö- och naturvård.

VÄSTERHANINGE CENTRUM
Köpcentrum med olika butiker, mataffärer, restauranger, banker, apotek, systembolag och bibliotek.

BAD OCH FRITID
I Västerhaninge finns Hanvedens idrottsplats med bollplaner, löparbana och ishall. Vid idrottsplatsen finns även en spårcentral med elljusspår. I norr hittar vi Hanvedens skogsområde, perfekt för dig som uppskattar natur- och friluftsliv. Norr om idrottsplatsen ligger Nytorps ängar med ett flertal bollplaner. Blåkulla ridanläggning ligger öster om idrottsplatsen.

Ett kort buss/biltur bort ligger Årsta Havsbad med sandstrand och vacker natur. Butik och restaurang finns öppet på sommaren och fina promenadstråk kring de ca 800 charmiga fritidshusen är populärt.

Östnora camping bjuder på stora härliga grönområden och havsbad. Minigolf och kiosk på sommaren.

KOMMUNIKATIONER
I Västerhaninge centrum finns en pendeltågstation med tåg mot Stockholm och Nynäshamn. Pendeltåget tar 31 minuter till Stockholms Central och går varje kvart i rusning samt varje halvtimme övrig tid. Med bil tar det ca 20 min till T-centralen (ej i rusningstrafik). I anslutning till stationen finns en bussterminal med ett flertal busslinjer. Vid stationen finns en infartsparkering och en taxistation.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter