Visningar

sön 22 okt 14:00 - 14:30
Öppen visning - Välkommen hem!
mån 23 okt 18:30 - 19:00
Öppen visning - Välkommen hem!
Pris
2 495 000 kr / /Utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 81 kvm
Avgift
4 712 kr / mån
Rum
3 rum

Topprenoverad trea med terrass i soligt läge, nära Kista C/T

Högst upp på Helsingörsgatan 35 har du denna fantastiska trea. Bostaden är i "inflyttningsklart" skick. Neutrala och stilrena färger gör bostaden både hemtrevlig och snygg. Här får du stora och välplanerade ytor och ett nytt hem att stortrivas i. Rejäl terrass utan tak i soligt och insynsskyddat läge med en motordriven markis. Terrassen ligger i sydvästligt läge, och har sol från morgon till eftermiddag. Nyrenoverat och helkaklat badrum med påkostade materialval, takdusch, golvvärme, tvättmaskin samt torktumlare. Kök i modernt utförande med påkostade maskinpark inklusive en inbyggd espressomaskin. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus i det rymliga vardagsrummet. Rejäla sovrum med plats för sängar samt förvaringsmöbler. Två praktiska och rymliga klädkammare i bostaden. Väldigt nära T-banan/C och en välskött förening med renoverad bastu/dusch samt gym. Välkomna på visning, välkommen hem!

Beskrivning

**HALL**
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. I hallen har man en dubbel och enkel garderob som förenklar förvaringen. Finare ekparkettgolv och vitmålade väggar. Intill hallen har man badrummet och klädkammaren, vidare når man vardagsrummet eller matplatsen.

**VARDAGSRUM med TERRASS**
Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp samt övrigt möblemang. Här finns det även utrymme för att inreda en arbetshörna eller matplats. Fönsterpartiet släpper in rikligt med ljus i hela rummet. Väggarna är vitmålade och fint ekparkettgolv. Från vardagsrummet finner du dörren ut till den stora terrassen. Terrassen är i perfekt läge, högst upp i huset och i sydost läge. Här har man solen in från morgonen till eftermiddagen som kan avnjutas med den trevliga utsikten utan insyn. Här har man även en motordriven markis med fjärrkontroll. Skulle man vilja ha lite kvällssol kan man röra sig ut på loftgången där det är tillåtet att lägga ut mindre utemöbler.

**SOVRUM 1**
Ett väl tilltaget sovrum finns intill matplatsen med plats för dubbelsäng samt övrig möblemang. Idag har man inrett med en stor dubbelgarderob. Vitmålade väggar och samma fina ekparkettgolv som i hallen. I rummet finns stora fönster med bra ljusinsläpp, vy mot terrassen.

**SOVRUM 2/Barn rum/arbetsrum**
Ännu ett väl tilltaget sovrum finns intill köket med plats för dubbelsäng samt övrig möblemang. Rummet kan även disponeras som ett barn eller arbetsrum. Vitmålade väggar och samma fina ekparkettgolv som i hallen. I rummet finns stora fönster med bra ljusinsläpp, utsikt mot terrassen.

**KÖK/MATPLATS**
Mycket stilfullt renoverat kök i hemtrevligt men samtidigt modernt stuk. Köket totalrenoverades 2009 och är otroligt välskött. Ett praktiskt kök med stora arbetsytor samt rikligt med förvaringsmöjligheter. Riktigt snyggt mosaik kakel i svart runt arbetsytan. Fin laminatbänkskivan i svart (steninspirerad), skåpsluckor i hög glans vitt samt de rostfria vitvarorna ger köket den stilrena känslan. Intill arbetsutrymmet har man lagt samma golv som i hall. Bredvid köket har man den stora matplatsen med plats för matbord för det större sällskapet (4-8 pers). Här har en riktigt fin tapet på väggarna samt samma fina ekparkettgolv som i hallen.
Vitvaror:
- Kombinations kyl och frys från Siemens (2009)
- Varmluftsugn från Siemens (2009)
- Induktionshäll från Siemens (2009)
- Vit fläkt från Franke (fläkttyp krav från föreningen)
- Inbyggd diskmaskin från Siemens (2009)
- Inbyggd Kaffemaskin från Siemens (2009)

**BADRUM**
Precis intill entrén har du det otroligt fina badrummet, kanske Kistas finaste? Badrummet totalrenoverades 2016 med smakfullt och neutrala materialval. Ljusa kakel i marmor på väggar med fina mosaikdetaljer i matchande utförande runt duschplatsen. På golvet har man svart/grå (antracit) färga klinkers med inbyggd golvvärme (el). Modern spegel med inbyggd belysning ovanför handfatet. Nedanför det fina handfatet har man en praktisk kommod. I badrummet med en regnskogsdusch i snyggt utförande samt en praktisk handdukstork (vatten). Matchande tvättmaskin och torktumlare i svart är från fabrikatet Cylinda (2009). Ett litet och praktiskt fönster finns i badrummet.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Björnö 2013 Årsredovisning Björnö 2016

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Spånga-Kista församling. Skattesats 30.78

Storlek

Boarea ca 81 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum och kök.

Lgh nr

306

Vån / hiss

Våningsplan 4 av 4 (3 trappor). Hiss finns.

Byggnadsår

1978

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB:s i Stockholm Brf Björnö
Organisationsnummer: 716416-3870
Lägenhetsnummer: 306
Antal lägenheter: 309
Antal lokaler: 4
HSBs Brf Björnö bildades 1978-01-29 och registrerades vid länsstyrelsen 1978-03-18. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Helsingör 3,4 och 5 samt Själland 2 i Stockholms kommun. Föreningens lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt.

Brf Björnö består av 309 bostadsrättslägenheter, 4 st hyreslokaler bl.a. förskolan Rödby, 157 garageplatser i varmgarage och 16 garageplatser i kallgarage.

Lägenheterna ligger på Helsingörsgatan 23-51 och 34-50.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgifterna med 2% årsskiftet 14/15 samt 15/16. Detta är med anledning av gjorda och kommande underhåll. Fler höjningar har man inte beslutat ännu. Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation. Föreningen kan även nås per epost med adressen "styrelsen@brfbjorno.se"

Energideklaration

Energiprestanda: 169 kWh/kvm år.

TV

ComHem, analogt basutbud ingår i avgiften.

Internet

Föreningen har tecknat gruppavtal avseende bredband och IP-telefoni med Bredbandsbolaget. Tillsvidare är det föreningen som står för kostnaden, för närvarande 150 kr per månad. Som bostadsrättsinnehavare får du endast en räkning för samtalskostnader på telefonin. Uppkopplingshastigheten med Bredbandsbolaget är 100 mbit i nedladdningshastighet.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband samt Ip-telefoni (fast del), Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Terrass med markis, läge sydost.

Övriga utrymmen

- Förråd finns att hyra separat från föreningen, räkna med kötid till dessa. - Tvättstugor med moderna och självdosernade maskiner finns på Helsingörsgatan 26, 37 och 46. - Bastu att låna finns i lokalen på Helsingörsgatan 44. - I föreningslokalen på Helsingörsgatan 44 finns ett motionsrum. - På Helsingörsgatan 44 ligger Björnös "festlokal" som går att boka för de som bor i föreningen. - Cyklar och mopeder kan förvaras i föreningens två cykelrum. De finns i Helsingörsgatan 38, ingång från gatan, och Helsingörsgatan 33, ingång från gaveln.

Driftskostnad

650 kr varav:
Försäkring: 300 kr
Hushållsström: 350 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

157 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. Tyvärr kan väntetiden på en garageplats bli lång eftersom platserna är få. 31 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kontakta HSB Stockholm, tfn. 010-442 11 00 för köplats och information om avgifter för respektive p-platsform.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.35449 %
Andel av årsavgiften 0.35449 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Badrummet renoverades 2016.
Köket, golv i hall, kök, sovrummen samt alla väggar renoverades 2009.

Kommande/Gjorda renoveringar

Hissrenovering:
Har påbörjats och kommer att ske fortlöpande genom åren.

Stambyte:
Enligt föreningens underhållsplan beräknas att stambyte ska genomföras år 2028-2029.

Stamspolning:
Föreningen stamspolade stammarna för att rensa dem från avlagringar som kan förorsaka stopp och vattenskador. Detta är även en åtgärd för att förlänga livslängden för stammarna.

Övrigt

**KISTA C/Gallerian**
Där har du en galleria som har öppet 10-21 varje dag och stort utbud av butiker samt goda förbindelser med kollektiv trafiken i formen buss och tunnelbana. Det tar dig 17 minuter att åka in till T-centralen. Med buss finns förbindelser med bland annat Arlanda, Bromma, Sollentuna och Vällingby. Kista ligger mitt emellan E4 och E18, bara 11 km norr om Stockholm city. Även nära Kista Industriområde, Sveriges "IT-mekka".

**HSB**
Föreningen kräver individuellt medlemskap hos HSB. Inträdesavgift om 500 kr per köpare samt årsavgift per bostad om 300 kr/år debiteras. Gå in på "www.hsb.se/medlemskap" för mer information.

**Köparens undersökningsplikt**
Köparen har en långtgående undersökningsplikt och uppmanas att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister
som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med
sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på " http://www.skandiamaklarna.se/kopa/kopguide/undersokningsplikt "

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter