Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
2 100 000 kr / utgångspris/bud
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 82 kvm, biarea 4kvm
Avgift
3 560 kr / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

På Skördegången 4 finns snart möjlighet att förvärva den här fina lägenheten med egen uteplats! Här har ni en egen lättskött gräsplätt med odlingsmöjligheter och en rymlig altan med plats för matbord och solstolar under våren och sommaren.

Lägenheten har totalrenoverats under 2012 då alla ytskikt har bytts ut och väggarna målats vita, badrummet är helkaklat i vitt och grått med stilren utrustning och köket består av vita skåpsluckor och ljus praktisk laminatbänkskiva. Det finns tre bra sovrum samt vardagsrum i bostaden som tidigare har varit en 3:a (det går att återfå som 3 rok om man vill).

Här bor ni med låg månadsavgift med närhet till kommunikationer, mataffär och skolor. Ta en rask promenad eller en liten cykeltur in till pittoreska Trosa för en bit kvällsmat på Fina Fisken eller en skön promenad längs Trosaån.

Välkomna att trivas i den här fina markplanslägenheten med egen uteplats!

Beskrivning

Hall:
Välkommen in i hallen med vitmålade väggar och parkettgolv i ek. Direkt till vänster finns en bra plats för hatthylla och skoställ eller varför inte en rymlig skjutdörrsgarderob? Vidare in i bostaden nås badrum, kök och vardagsrum.

Badrum:
Badrummet är i stilrent i mörkgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns en tvättmaskin från Bosch som förenklar vardagen för många av oss. Det finns en väl tilltagen vit kommod med tillhörande spegelskåp ovan, wc samt duschhörna med takdusch och mörk glasvägg. Mindre vädringsfönster släpper in ljus i badrummet.

Kök:
Bredvid badrummet finns köket (från Epoq) som även det har ekparkettgolv och vita väggar. Köket är stilrent med vita släta luckor, vitt väggkakel och en ljusgrå praktisk laminatbänkskiva finns för avlastnings- eller arbetsyta. Här finns gott om plats för matbord. Den maskinella utrustningen är av hög kvalité med vitvaror från Electrolux och består av:

- Spishäll
- Ugn
- Diskmaskin
- Kombinerad kyl/frys

Matplats:
Mellan kök och vardagsrum finns en plats för matbord med fyra tillhörande stolar. Alternativt en bra yta för att ha kontor eller ytterligare förvaring i bostaden.

Vardagsrum:
Även i vardagsrummet återfinns ekparkettgolvet, vita väggar och inslag av fondvägg. Här får ni plats med soffa med tillhörande tv-möbel. Från vardagsrummet når ni bostadens härliga uteplats genom altandörren som leder er ut.

Sovrum 1:
Intill vardagsrummet finns det första sovrummet. Sovrummet är mindre och passar perfekt som barnrum. Här är väggarna vitmålade och golvet består av ekparkett.

Sovrum 2 & 3:
Längst in i bostaden finns två större sovrum, båda med vita väggar och stilrent laminatgolv i träimitation. Här finns gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Det ena sovrummet är beläget mot den egna trädgården och det andra mot den gemensamma innergården.

Förvaring/walk-in:
Praktisk klädförvaring i walk-in-closet.

Förråd:
Ett rymligt förråd precis i anslutning till bostadens entré tillfaller lägenheten.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Brf Skördegången ÅR 2016 Frågelista

Bostadsfakta

Kommun

Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64

Storlek

Boarea ca 82 kvm. , biarea 4 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum och kök, varav 3 sovrum (3 rok enl lägenhetsförteckningen)

Lgh nr

46

Vån / hiss

Bottenvåning. Våningsplan 1 av 2. Hiss finns ej

Byggnadsår

1981

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Skördegången
Organisationsnummer: 769624-2135
Lägenhetsnummer: 46
Antal lägenheter: 60
Brf Skördegången förvärvade fastigheteten Bostället 57 i Trosa år 2012. Bostadsrättsföreningens fastigheter består av 7 hus med tå våningar. Totalt upplåtes 60 st bostadslägenheter.

Om lägenheterna:
I anslutning till varje lägenhet finns ett stort förråd. Varje lägenhet har en balkong eller en uteplats.

Gemensamhetslokaler:
Föreningen har en gemensam välutrustad tvättstuga och en fin lekplats på gården. Det finns även ett enkelt "hotellrum" att hyra för gäster.

Parkering/Garage
Det finns 21 garage och 55 st parkeringsplatser varav 10 platser med el (100 kr dyrare). Det är kösystem på parkeringsplatserna.

Bostadsrättstillägg:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos Söderberg & Partner.

Senaste reonoveringar/underhåll:
2016 Två nya maskiner till tvättstugan har installerats.
2016-/2017 Åtgärder av värmefördelning i samtliga bostäder påbörjades för att få cirkulerande värme i alla lägenheter. I denna lägenhet är detta redan justerat.
2016-/2017 Åtgärder av ventilation i samtliga bostäder påbörjades. Ny ventilation typ Fresch Podvent är installerad. Fresch Podvent är ett värmeåtervinnings-aggregat som är kombinerat med köksfläkten och kopplat till en termostat.
Inga kommande reparationer/ombyggnader har beslutats att utföras.

Ekonomi:
Ev en avgiftshöjning kommer att ske från den 1 Januari.

Förvaltning:
Den ekonomiska förvaltningen sköts av M.Millerk redovisning. Den tekniska förvaltningen sköts av lokala entreprenörer samt styrelsen.

Uppgifter kontrollerade med ordföranden (2017-10-12). Uppgifter som är av betydelse bör kontrolleras med föreningen.
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 99 kWh/kvm år.

TV

Kabel-tv.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften 100/10.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, vatten och bredband 100/10 från Bredbandsbolaget..

Uteplats

Välkommen ut i den trevliga lilla trädgården med egen lättskött gräsplätt och trevligt altandäck i söderläge med sol hela dagen. Detta blir garanterat er egen sommaroas och det finns gott om utrymme för matbord, solstolar, grill och odlingslådor mm. I angränsning till altanen har säljaren lagt sjösten och gjort iordning för blomlådor intill vinrankan som klättrar längs med spaljén intill huset. Njut av en färdig uteplats där det bara är att sätta din egen prägel.

Gårdsplats/innergård

Föreningens innergård är välskött och grön. Här finns en gemensam lekplats för alla barnen och innergården är dessutom "bilfri" med bommar som endast de boende har nyckel till.

Övriga utrymmen

Det finns förråd precis intill bostaden; som gör att faktiskt förråådet kan nyttjas i vardagen. På föreningens innergård finns också en rymlig och bra tvättstuga med torkrum.

Driftskostnad

615 kr varav:
Försäkring: 115 kr
Hushållsström: 500 kr

*Golvvärme i badrummet inkluderat i kostnaden för hushållsström*

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Till bostadsrättsföreningens förfogande finns 21 stycken garageplatser samt 55 stycken parkeringsplatser varav 10 stycken med elstolpe. Kösystem. P-plats 100 kr/mån P-plats el - 200 kr/mån Garage 300 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.86400 %
Pantsättningsavgift: 440 kr
Överlåtelseavgift: 1100 kr Betalas av Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Samtliga lägenheter är renoverade med ny köksinredning, helkaklade badrum och ytskiktsrenoverade.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter