Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
3 595 000 kr / FAST PRIS
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 37 kvm
Avgift
1 655 kr / mån
Rum
1.5 rum

Intresseanmälan

Otroligt centralt - Lugnt - Låg avgift - Ledig garageplats

FAST PRIS - Fantastisk belägen i ett av Östermalms mest populära och attraktiva områden. Bevarande tidstypiska detaljer såsom solid ekstavparkett, spegeldörrar, takrosetter och stort fönsterparti som ger generöst ljusflöde. I vardagsrummet finns gott om plats för såväl sällskapsdel som matdel. Rymlig sovalkov för dubbelsäng. Renoverat badrum och kök med goda arbetsytor. Stambytt fastighet med en härlig gård. Solid och välskött förening med låga avgifter. Ledig garage finns!

För er som missade den digitala torsdagsvisningen, så gå in på www.facebook.com/SkandiaMaklarnaOstermalm och titta på vår senaste video.

Här bor man mycket bra i en otroligt lugn del invid Karlaplan och Strandvägen. Vid Karlaplan ligger Fältöversten med affärer, apotek, restauranger och allmän service samt tunnelbanans röda linje och innerstadsbussar.

Saxat från föreningens hemsida: "Gumshornsgatan är uppkallad efter Värdshuset Gumshornet, som låg där handelsbanken Karlaplan nu ligger. Värdshuset Gumshornet är omnämnt i en av Bellmans Fredmans Epistlar och fanns sålunda redan på 1700-talet. Runt om värdshuset var det på den tiden rena bondlandet och där växte under årens lopp upp bebyggelse av småkåkar & skjul.

Gumshorn kallades ett beslag på båtar som roddes av Stockholms roddar-madamer . Längst fram i fören fanns detta bockhornsformade beslag, som var till för att hålla båtarna kvar mot de stående stockar som bar upp träbryggorna, när passagerare skulle gå i och ur.

1930-31 byggdes nuvarande fastigheter till Stockholmsutställningen, ett prov på den nya stilen Funkis med sina raka linjer och med trapphus inne i husen i stället för utanpåliggande som man byggt tidigare. Alla husen i samma ljus beige färg.

Den huvudsakliga karaktären för trapphuset runt gården är funktionalism medan trapphuset mot Narvavägen är utfört i typisk 1920-talsklassicism. Typiskt för de funktionella trapphusen är få men distinkta och smäckra detaljer såsom handledare, räcken och entrépartier i stål. Karaktärsgivande för helheten är också de genomgående golven, socklarna och fodersocklarna i grön kolmårdsmarmor."

Funkishusen är ritade av arkitekten B Borgström.

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Hall med avhängning för ytterkläder och inbyggd förvaring. Ljusa väggar och vacker solid stavparkett i fiskbensmönstrad ek. Ljud och brandklassad säkerhetsdörr och elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Stilrent och fräscht badrum. Helrenoverat med kaklade väggar i vitt och sobert klinkergolv i grått med elburen värme. Dusch med svängbara väggar, kommod med handfat, spegel med belysning, högskåp, handduksvärmare och wc. Renoverat 2013 och stambytt 1980-1994.

Lättmöblerat och rymligt rum med stora fönster som ger härligt ljusinsläpp. Från fönstren ser man ut mot en avstängd del av föreningens gård. Här finns plats för såväl soffa som matbord.

"Halvan" består av en rymlig alkov med plats för dubbelsäng. Garderoberna som avgränsar alkoven ger god förvaring. Vill man förändra planlösningen så kan dessa tas bort.

Suveränt arbetskök med god funktion. Kyl med frysfack, kolfilterfläkt, induktionshäll (2013) med två plattor och bänkugn. Nedsänkt diskho i snygg bänkskiva av praktiskt laminat. Vitmålade väggar, laminatgolv och klinker ovanför arbetsytor.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration (2010-05-10) Stadgar Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Harpan 52, Stockholm kommun, Oscar församling. Skattesats 30.74

Storlek

Boarea ca 37 kvm.

Rum

1,5 rum och kök.

Lgh nr

12545-0063

Byggnadsår

1931

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Gumshornet
Organisationsnummer: 716418-1856
Lägenhetsnummer: 12545-0063
Föreningen bildad och förvärvade fastigheten 1985 och inkluderar Gumshornsgatan 5-15, Gumshornsgatan 6-12 och Narvavägen 25. I föreningen finns 192 bostadsrätter och 14 uthyrbara lokaler. Det är en äkta förening med friköpt marken. Fastigheten är helförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

1980 Omputsning fasad
1980-94 Byte VA- och elstammar, 3-fas
2000 Takmålning
2005 Tvättstugerenovering
2006 Fönsterrenovering och OVK
2007 Hissrenovering G 5
2009 Trapphusrenovering, ny porttelefon och byte till säkerhetsdörrar. Ommätning samtliga lgh
2010: Tätning rökkanaler och renovering av hissar (ej Gumshornsgatan 5)
2013: Bergvärme
2014: Trapphusmålning Narvav. 25
2015: Byte av låssystem för lägenheter och ombyggnad takterrass. Målning av taket Narvavägen 25. Omläggning av takplåt och renovering av cykelparkering Gumshornsgatan 6
2016/2017: Renovering av gårdsbjälklag.
2017: Fönsterrenovering.

Det finns tre fräscha tvättstugor med tvättmaskiner och torktumlare, cykelförråd nås inifrån stora garageporten, barnvagnsrummet vid Gumshornsgatan 6 och grovsoprum i valvet mellan Gumshornsgatan/Narvavägen. Medlemmarna har tillgång till en mycket fin innergård/park med rabatter, buskar och trädgårdsmöbler.
Garaget har 120 platser. I nuläget finns lediga garageplatser till en kostnad av 2800 kr/månad. Intresseanmälan görs till Fastighetsägarna Service. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Huset är anslutet till ComHem för kabel-TV och internet. www.comhem.se. Grundutbudet kabel-TV ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal med ComHem, som ger rabatter på bredband och telefoni.

Juridisk person godkänns ej som medlem.
En överlåtelseavgift tas ut av köparen på f.n.1120 kr (2,5% av prisbasbeloppet) och en pantsättningsavgift tas ut per pant på f.n. 448 kr (1% av prisbasbeloppet).
Ingen förändring av avgifterna planeras f.n. (Kontrollerad 2017-11-13.)

För mer information se föreningens hemsida: www.gumshornet.se
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 144 kWh/kvm år.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Driftskostnad

677 kr varav:
Försäkring: 162 kr
Hushållsström: 375 kr
Övrigt: 140 kr

Övrigt är internetkostnad.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel av årsavgiften 0.00326 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter