Visningar

sön 22 okt 11:45 - 12:30
Öppen visning - Välkommen!
mån 23 okt 18:45 - 19:15
Öppen visning - Välkommen!
Pris
1 995 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 58 kvm
Avgift
3 342 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Välplanerad, fin tvåa med ett lugnt läge!

Välkomna till en smakfullt renoverad lägenhet i lugna kvarter. Här har ni ett boende som erbjuder fint ljusinsläpp, goda förvaringsmöjligheter bl.a. genom klädkammare, fint kök med matplats, stilsäkert och helkaklat badrum (stambytt), rymlig balkong med morgon- och förmiddagssol, luftigt vardagsrum i hus med hiss. Lägenheten genomsyras av sin stilrena och ljusa färgsättning. Kort sagt, en bostad som rymmer allt man kan önska.

Föreningen har en trevlig gård med grillplatser och lekplats. Vidare finns garage- och p-platser.

Ett gemytligt boende i ett lugnt, lummigt område vid Farstabadet med strandlek och bad sommartid, skid - och skridsko äventyr vintertid. I närheten finner ni även Ågesta Golfklubb, Farsta IP, badhus och tennisbana.
Från bostaden har du även gångavstånd till populära Farsta centrum och tunnelbana, pendeltåg samt buss.

Stabil och populär förening med goda förutsättningar för en långsiktigt god ekonomi. Närhet till goda kommunikationer, service och grönområden. Nyinstallerad hiss finns i huset. Källarförråd finns i samma hus som lägenheten.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande rymlig hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter, framförallt genom klädkammare. Ljusa väggar och laminatgolv med klinkerlook. Säkerhetsdörr.

KLÄDKAMMARE
För ypperlig förvaring. Golv som i hall.

KÖK
Rymligt och smakfullt kök med generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Invid fönster ryms en matplats för upp till 4-5 personer invid fönster. Ett mysigt kök som lämpar sig perfekt för sociala tillställningar och middagar. Köket är utrustat med kyl, frys (båda fullhöjd), ugn med spishäll, diskmaskin samt fläkt.

VARDAGSRUM
Luftigt med plats för allt ett vardagsrum behöver, inte minst goda sociala utrymmen för umgänge. Härligt ljusinsläpp från stora fönster i Två väderstreck får vardagsrummet att kännas större än vad det redan är. Här finns plats för soffgrupp, matgrupp och annan inredning. Ljusa väggar och parkettgolv.

SOVRUM
Rogivande och insynsskyddat sovrum med access till balkongen. Gott om plats för dubbelsäng, annan inredning och förvaringsmöjligheter genomgarderober. Vita väggar, stilfull fondvägg kombinerat med fint ljusinsläpp.

BALKONG
Balkong i högt läge med morgon- samt förmiddagssol, plats för möblemang.

BADRUM
Stilsäkert, helkaklat badrum i toppklass med vitt kakel och svart klinkergolv (komfortvärme). Badrummet är utrustat med dusch, duschvägg i klarglas, handfat med kommod och wc.

Dokument (pdf)

Planritningar Skarpö - Årsredovisning 2016 Skarpö (HSB) - Stadgar Skarpö - Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Farsta församling. Skattesats 30.92

Storlek

Boarea ca 58 kvm.

Rum

2 rum och kök.

Lgh nr

144

Vån / hiss

Våningsplan 3 av 9. Hiss finns.

Byggnadsår

1962

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf HSB Skarpö
Organisationsnummer: 702001-9480
Lägenhetsnummer: 144
Antal lägenheter: 174
Antal lokaler: 2
Brf Skarpö (HSB) är en äkta bostadsrättsförening som bildades och registrerades 1960. Den består totalt av 174 bostadsrättslägenheter och två lokaler med adress Ekshäradsgatan 83-91. Föreningen är välorganiserad och har en anställd fastighetsskötare/vice värd. Föreningen har egenanställd personal som sköter markskötsel, service och trappstädning. Byggnaderna är välskötta, fasaden har klätts om, fönster har bytts till 3-glasfönster, yttertaket har lagts om och renovering av balkongerna har skett och så sent som 2013/2014 har samtliga byggnader stambytts. Nya hissar installerades under 2015/16.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se årsredovisning samt stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. F.n. inga planerade och beslutade avgiftsförändringar.

Energideklaration

Energiprestanda: 123 kWh/kvm år.

TV

Kabel-TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, kostnad 35 kr/mån.

Internet

Bredband: Leverantör: Com Hem alt. Bredbandsbolaget. Br-innehavaren tecknar eget separat abonnemang.

Övrigt som ingår i avgiften

källarförråd. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 35 kr/mån för kabel-TV., Värme, Vatten.

Uteplats

Balkong, läge morgon- och förmiddagssol. Tomten upplåts med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas år 2021.

Gårdsplats/innergård

Trevlig gård med grillplatser och lekplats

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd, samlingslokal, tvättstuga och återvinningsrum.

Driftskostnad

570 kr varav:
Försäkring: 270 kr
Hushållsström: 300 kr

Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållet storlek samt olika vanor.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Garageplats (50 st). Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö, lång väntetid. P-plats 1: Parkeringsplats. Går att hyra för ca 100 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö, finns lediga platser. Totalt finns 70 st. p-platser. P-plats 2: Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra för ca 210 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö, finns lediga platser. Goda parkeringsmöjligheter på kringliggande gator samt besöksparkering i anslutning till fastigheten.

Ekonomi


Kommande/Gjorda renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
1995 - Takrenovering
1982 - Fasadrenovering (omklädnad)
1995 - Fönsterrenovering
1997 - Trapphusrenovering
1997- Balkongrenovering
2005 - Takbeläggning
2007- Tvättstuga
2013-2014 - Stambyte, nya vatten- och avloppsstammar i kök och badrum
2013-2014 - Nya elstigare / elledningar
2015 - OVK besiktning utförd
2016-2017 Hissrenovering (nya hissar)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter