Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
2 395 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 54 kvm
Avgift
3 870 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Fin lägenhet på lugn återvändsgata nära Nackareservatet

Välkomna till en underbar och smakfullt renoverad 2:a om 54 kvm. Här har ni ett insynsskyddat boende med 50-talscharm och trevlig utsikt från samtliga fönster. Kort sagt, en bostad som rymmer allt en familj kan önska.
Lägenheten genomsyras av sin stilrena och ljusa färgsättning. Den höga takhöjden i kombination med det rika ljusinsläppet ger bostaden en luftig och härlig känsla. Planlösningen är optimal där det nyrenoverade köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning. I det stora vardagsrummet finns plats för både matgrupp, mediamöbel, soffgrupp och mer därtill. Rummet ligger i öppen anslutning med det trivsamma och nyrenoverade köket i som har bra maskinell standard och goda förvaringsmöjligheter. Lägg därtill att balkongen sommartid utgör en utökning av umgängesytan.
Fräscht badrum och goda förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober. Rymligt och trivsamt sovrum.

Kort sagt, en härlig lägenhet med bra läge på lugn återvändsgata. Runt hörnet ligger parken Tråget med tennisbana och fin lekplats. Buss 161 stannar nära porten.

Bra läge med kort gångavstånd till Bagarmossens Centrum med apotek, livsmedelsbutiker, kaféer, torghandel, restauranger, videobutik och blomsteraffär. T-banan tar dig snabbt in till stan. Lägenheten ligger endast ett stenkast från Nackareservatet som erbjuder bad om sommaren, skid- och skridskoåkning om vintern. Här ligger även Björkhagens Golfbana och fina joggingspår och strövområden.

Välkommen på visning!

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder och skor. Klickgolv i klinkerlook som längre in övergår i parkettgolv fortsätter in i resten av bostaden kombinerat med stilrent gråmålade väggar. Ypperliga förvaringsmöjligheter genom flertalet garderober. Säkerhetsdörr finns installerad.

KÖK
Trevligt och välutrustat kök i öppen planlösning mot vardagsrum, generösa arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella standarden är av bra klass. Invid fönster ryms en matplats för upp till 6-8 personer. Ett fantastiskt kök som lämpar sig perfekt för sociala tillställningar och middagar. Köket är utrustat med kyl/ frys, ugn med hällspis/ugn, diskmaskin samt fläkt. Vitvaror i rostfritt utförande. Spotlights och ljust kakel ovan arbetsbänkarna.

VARDAGSRUM
Luftigt med plats för allt ett vardagsrum behöver, inte minst goda sociala utrymmen för umgänge. Det härliga ljusinsläppet från de ordentliga fönsterpartierna i två får vardagsrummet att kännas större än vad det redan är. Gott om möbleringsalternativ. Rummet ligger i direkt anslutning med köket vilket genererar en helt perfekt sällskapsyta för vardag som fest. Härifrån når vi balkongen.

BALKONG
Mysig balkong i fritt sydostläge med plats för balkongmöbler.

SOVRUM
Trivsamt, insynsskyddat och ljust sovrum med parkettgolv, ljusgrå fondvägg och övriga väggar i vitt. Här finns plats för dubbelsäng och annan inredning. Förvaringsmöjligheter genom två infällda garderober samt dubbelgarderob med skjutdörrar.

BADRUM
Rymligt badrum (stambytt 1994) med kaklade väggar i vitt med bård och våtrumsmatta på golvet. Här finns wc stol, handfat, badkar, spegelskåp med belysning. Förberett för installation av tvättmaskin. Vädringsfönster ger bra ljusinsläpp.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett källarförråd. Portkodsförsedd entré. Genomgående i bra skick med nymålade väggar, tak samt lister/foder. Nyrenoverat kök med nya vitvaror, nya golv i hall/kök samt nya fönster och balkongdörrar.

Dokument (pdf)

Planritningar Söderbysjön (Svartågatan 47) Söderbysjön - Årsredovisningen 2016 Söderbybysjön Svartåg 35-43 - Energideklaration

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skarpnäck församling. Skattesats 30.84

Storlek

Boarea ca 54 kvm. Säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum och kök.

Lgh nr

231789001-0003

Vån / hiss

2 trappor. Hiss finns ej

Byggnadsår

1954

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Söderbysjön
Organisationsnummer: 769608-3158
Lägenhetsnummer: 231789001-0003
Antal lägenheter: 359
Antal lokaler: 17
Bostadsrättsföreningen Söderbysjön bildades i mars 2002. I föreningen finns det 359 lägenheter i 14 hus på Svartågatan 29-67, 48-84 och Stångåvägen 4-28. Av föreningens 359 lägenheter är ca 34 hyresrätter. Detta är ett stort dolt kapital för föreningen, vilket ger ett tillskott till föreningens kassa vid varje försäljning. Fn amorterar föreningen mycket kraftigt på de lån som finns vilket också framgår av årsredovisningen. Förenings-/ Festlokalen finns i fastigheten på Svartågatan 43. Föreningen har en trevlig gästlägenhet på Stångåvägen 28 som medlemmarna kan hyra för 300kr /natten. Gården är en del av de uppskattade loppiskonceptet "Tre gårdar" och har också en egen odlingsgrupp. Marken är upplåten med tomträtt med avtal som har pågående avtal till 2022-10-01 med en årlig avgäld på 1 122 000 kr.
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.
För mer info - se årsredovisning samt föreningens hemsida: www.soderbysjon.se
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning och stadgar. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp. Ekonomisk förvaltning f.n. genom Riksbyggen. Efter årskiftet tar Fastighetsäagrna över förvaltningen. För framtida avgiftshöjningar se föreningens hemsida. Ingen höjning vid årsskiftet 2017/2018 enligt uppgifter från styrelsen.

Energideklaration

Energiprestanda: 158 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Comhem. Basutbudet ingår i avgiften

Internet

Föreningen har tecknat avtal med Ownit. Föreningens medlemmar kan teckna separat avtal med Ownit för 179 kr/mån (100/100 Mbit/s). Bredband går även att få via Bredbandsbolaget och Comhem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten.

Uteplats

Balkong, läge sydost. Mark i anslutning till bostadsrätten: Tomträtt.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt en matkällare. Bagarmosstvätten är en gemensam rymlig tvättstuga för hela föreningen. 18 tvättmaskiner, 9 torktumlare, 2 grov-tvättmaskiner och flera torkskåp, manglar och centrifuger. Datoriserat bokningssystem. Tvättstugan ligger i ett separat hus. Festlokal finns i fastigheten på Svartågatan 43 samt gästrum på Stångåvägen 4 för medlemmarna att nyttja.

Driftskostnad

670 kr varav:
Försäkring: 195 kr
Hushållsström: 475 kr

Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållet storlek samt olika vanor.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

38 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. 26 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. F.n, gratis 7-dygnsparkering ett stenkast från huset.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.28669 %
Andel av årsavgiften 0.28640 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Kommande/Gjorda renoveringar

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har påbörjat en fasadrenovering samt fönsterbyte, som beräknas vara färdig om ca två år. Klart på Svartågatan 78. Man gör klart en huskropp i taget. Dräneringsarbete kring fasaderna kommer även att utföras. Man planerar en upprustning av föreningslokalen.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
Föreningens fastigheter genomgick en omfattande renovering 1993-1994. Fastighetens VA-stammar byttes och samtliga kök och badrum renoverades.

2005 - Tilläggsisolering av samtliga vindar.
2006 - Fyra miljörum byggdes.
2007 - Balkonger renoverades
2016 - 2017 Fasadrenovering med tilläggsisolering, fönsterbyte (3-glas), dränering.2017 - Stamspolning.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING
Bagarmossen är en närförort söder om Stockholm som tillhör Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och ligger ca 12 km från Stockholm C. Bagarmossen är ett levande område med blandad bebyggelse. Här hittar du 50-talshus, hus byggda under miljonprogrammet, 90-talshus och flera nybyggda hus. Bagarmossen har fått sitt namn efter en mosse som enligt legenden uppodlades av en bagare som ägde Skarpnäcks gård. Bagaren bodde i ett torp, Mosstugan, som låg vid nuvarande Emågatan 76 och som revs 1950.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning och skridskoåkning på vintern och bad och motion i fina badsjöar och löpspår om sommaren. Björkhagens golfbana ligger också här liksom fina promenadstråk och stigar i härlig naturmiljö. Utöver detta finns det flera parker runt om i området. Flertalet förskolor och skolor finns i närheten.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Bagarmossens centrum renoverades 2003 och har en ny lekplats bortom t-banestationen, en vacker sittplats med perennplanteringar i den gamla ovala delen av torget och på platsen där den gamla stationsbyggnaden låg finns nu ett grönt torg med en lekkulle. Här finner man mataffärer, apotek, restauranger m.m.

Bagarmossens föreningsliv är rikt med bl.a. den gemensamma odlingen i BRF Söderbysjön nära tvättstugan, Bagisodlarnas Skogsträdgården (stor gemensam odling/trädgård i parken bakom ICA), Bagarmossens Cykelkök (öppen cykelverkstad), Bagarmossen Resilience Centre (en mötesplats för hållbarhetsfrågor), Megaloppisen som hålls en gång om året då hela centrum är fyllt av människor, precis på andra sidan skogen i ytterkanten av Skarpnäck ligger Snickeriföreningen Gyllene Spiken som har en fantastisk maskinpark, Kulturskolan och kulturhuset med aktiviteter. Det är helt enkelt en väldigt levande stadsdel där även många av de boende bidrar till stor del.

KOMMUNIKATIONER
I centrum finner man Bagarmossens tunnelbanestation. Med tunnelbana tar det cirka 20 från Stockholm C med gröna linjen till Bagarmossen. Det finns även bussförbindelser i närheten bl.a. buss 161 till Gröndal via Älvsjö och Midsommarkransen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tunnelbanan går även förbi Gullmarsplan som är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. I hela området hittat man gratis gatuparkering.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter