Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
850 000 kr / eller bud
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 78.5 kvm
Avgift
3 737 kr / mån
Rum
3 rum

Centralt i Borensberg - gavellägenhet med tre rum och kök samt balkong

Välkomna till Hällsättersleden 1B och denna trevliga gavellägenhet på tredje våningen och med fönster i tre väderstreck. Här finns kök med matplats, två sovrum med inbyggda garderober, vardagsrum med utgång till väl tilltagen balkong i härligt solläge samt kaklat duschrum/wc. Lägenheten är delvis renoverad under det senaste året men finns även möjlighet för Er som vill sätta egen prägel på Ert boende genom fortsatt renovering. Till bostadsrätten hör dessutom en parkeringsplats samt källarförråd. Tack vare att föreningen har installerat solpanel på taken och har ett gemensamt elabonnemang betalar bostadsrättsinnehavaren enbart en schabloniserad avgift för hushållsel beroende på antalet personer boende i lägenheten.

Här bor Ni i välskött, privat förening med fin gemensam innergård och ny tvättstuga som skall finnas färdigställd inom kort. På gångavstånd finns mataffärer, busskommunikationer, restaurang, apotek, vårdcentral m.m. I Borensberg bor Ni med bra pendlingsmöjligheter till såväl Linköping som Motala och andra delar av länet.

Tillträde enligt överenskommelse. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning, inrett med plastmatta och ljust målade väggar.

Kök med plastmatta på golv, ljust tapetserade väggar, grön skåpsinredning och vitt kakel över arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av spishäll med ugn, kombinerad kyl/frys, köksfläkt. Ljus och trevlig matplats intill fönster.

Luftigt vardagsrum med rejält ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vardagsrummet är inrett med laminatgolv och ljust tapetserade väggar. Här finns utgång till stor balkong i härligt solläge. Balkongen är utrustad med tak och markis.

Badrum med klinker på golv och halvkaklade väggar. Här finns duschkabin (2017), wc samt handfat med kommod.

Två sovrum med plastmatta på golv, ljust tapetserade väggar samt garderober för förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Borensbergshus nr 2 Stadgar Borensbergshus nr 2 2014 Årsredovining 2016-06-30 Borensbergshus nr 2 Frågelista Planritning

Bostadsfakta

Kommun

Motala kommun, Borensberg församling. Skattesats 33.84

Storlek

Boarea ca 78.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

7

Vån / hiss

Våningsplan 3 av 3 (2 trappor). Hiss finns ej

Byggnadsår

1964

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: BRF Borensbergshus nr 2
Organisationsnummer: 724000-1029
Lägenhetsnummer: 7
Bostadsrättsföreningen registrerades år 1963. Föreningens fastigheter är byggda år 1964-1965 och inflyttning skedde år 1965. Det finns totalt 16 st bostadslägenheter: 3 st ettor, 4 st tvåor och 9 st treor. Föreningen har installerat solpanel på taken och har ett gemensamt abonnemang för el där de boende betalar en schablonavgift beroende på antal personer boende i bostadsrätten.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Inga beslutade avgiftsförändringar (2017-10-03).

Energideklaration

Energiprestanda: 138 kWh/kvm år.

Internet

Fiber finns via Borenet (ingår ej i avgiften).

Övrigt som ingår i avgiften

Parkeringsplats, Värme, Vatten.
Schablonavgift för el tillkommer beroende på antal personer boende i bostadsrätten. El enligt schablon för en person 243 kr/mån, två personer 278 kr/mån, tre personer 313 kr/mån.

Uteplats

Balkong.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård för de boende. Innergården renoverades år 2015.

Övriga utrymmen

Det finns förråd och matkällarförråd som tillhör lägenheten. Tvättstuga finns idag i källaren Hällsättersleden 1B. Ny tvättstuga i markplan håller på att färdigställas (2017). Cykelförråd.

Driftskostnad

370 kr varav:
Försäkring: 127 kr
Hushållsström: 243 kr

Hushållsström avser schabloniserad avgift för el beroende på antal personer boende i bostadsrätten. I dagsläget en person i hushållet. El enligt schablon för en person 243 kr/mån, två personer 278 kr/mån, tre personer 313 kr/mån.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

En parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran. Carportplats går att hyra för 250 kr/mån. Till carportplats är det separat kö.

Ekonomi

Andel i föreningen: 7.77520 %
Överlåtelseavgift: 900 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Kommande/Gjorda renoveringar

Utförda renoveringar: Tilläggsisolering och fasadbeklädnad 1984. Fönsterbyte till energiglas 2002. Fjärrvärme 2003. Nya balkongdörrar samt energiglas balkongfönstren 2012. Relining avloppsrör 2013. Byte av tak, hängrännor och stuprör 2014. Installation av solpanel 2014. Asfaltering av gångar på innergård 2015. Byggnation gårdsterass 2015. Kommande renoveringar: Ny tvättstuga i markplan kommer färdigställas 2017.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter