Visningar

mån 25 sep 17:00 - 17:30
Öppen visning - Hjärtligt välkommen!
Pris
1 995 000 kr / bud
Typ
Bostadsrätt
KVM
80 kvm
Avgift
4 297 kr / mån
Rum
3 rum

Citynära läge, bra planlösning , hiss och två soliga balkonger

Välkomna till denna trea som har en mycket mysig och trivsam planlösning.

Högst upp i huset med fönster från tre väderstreck finner ni denna härliga lägenhet erbjuder ett stilrent kök, ett helkaklat duschrum med spotlights i tak. Här har ni även två stora sovrum, en trevlig balkong med sol från morgon till sen eftermiddag och sist men inte minst, här har ni också en mycket trivsam och rymlig uteplats vid loftgången. Sitt ostört med sol från lunchtid till ca 19:30 sommartid.

Lägenheten har ett optimalt läge i T1 med gångavstånd till city, Hälsouniversitetet/sjukhuset samt vackra och grönskande Trädgårdsföreningen. Med kortare cykelavstånd når ni även Universitetet Campus Valla och Mjärdevi Science park. Bredband ingår i månadsavgiften.

Förråd till lägenheten finns på vinden. I samma hus finns även två tvättstugor.

I föreningen finns även ett gårdshus som innehåller tre välutrustade tvättstugor samt två tvättstugor i samma hus som lägenheten (tvättmedel och sköljmedel ingår). I gårdshuset finns även en övernattningslägenhet samt ett spa med bubbelpool, bastu, dusch och toalett. Här finns även en större lokal med pentry för mötes -och festsammankomster för de boende. Bokningar görs via bokningstavla, via webben eller via en app. Stort trädäck med utemöbler och grillar. I föreningen finns också ett flertal cykelrum, välutrustat snickeri för träarbeten, målarrum samt en verkstad för enklare arbeten och städning av bilar och liknande. Tryckluft för cyklar och bilar finns i garaget och utanför gårdshuset för cyklar. I föreningen finns även ett gym. I närheten finner ni även matbutik, restaurang, det kända fritidsområdet Valla med promenadstigar och löpspår samt Gamla Linköping.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Entré från loftgångsbalkong med klinkergolv och avhängningsyta.

Hall med ekparkettgolv och garderober.

Stort och ljust vardagsrum med utgång till balkong med tak. Ligger i härligt söderläge.

Stort kök med ekparkettgolv, bänkskivor i ek, grått kakel över diskbänk/arbetsytor samt spotlights över spisen. Rymlig matplats intill fönster.
Utrustning: Spis med häll/ugn (Gorenje), kyl/frys i fullhöjd (Electrolux), diskmaskin (Bosch) och fläktkåpa i rostfritt.

Rymligt duschrum med klinkergolv och helkaklade väggar samt spotlights i tak. Utrustning: Dusch, handfat, wc, handdukstork, fin spegel med belysning samt förberett för tvättmaskin.

Två stora sovrum med ekparkettgolv varav det ena med en klädkammare och det andra har två garderober.

Slipbart ekparkettgolv i alla rum.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning 2016 6205568_1-312-4_2D_print

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun, Linköpings domkyrkoförs. församling. Skattesats 32.28

Storlek

Boarea 80 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

308

Vån / hiss

Våningsplan 4 av 4. Hiss finns.

Byggnadsår

1992

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Drabanten
Organisationsnummer: 769617-3603
Lägenhetsnummer: 308
Antal lägenheter: 147
Antal lokaler: 4
Brf Drabanten är en bostadsrättförening som bildades år 2008. Brf Drabanten äger fastigheten Kvarteret Idrottsgrenen som ligger som en hörnsten i det moderna området T1 med gångavstånd till Linköpings centrum.

Fastigheten består av 147 st lägenheter, en kyrka (Svenska Kyrkan), en restaurang, två daghem samt garage för ca 110 st bilar.

Se föreningens hemsida: www.brfdrabanten.se
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Föreningen har 9 hyreslägenheter som planeras att säljas framöver när hyresgästerna flyttar.

TV

Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet

Bredbandsuppkoppling via Bredbandsbolaget ingår i avgiften. (Hastighet 250/100 Mbit)

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband, Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Balkong med trätrall, infravärme och tak samt sol från tidig morgon till sen eftermiddag. Mycket rymlig loftgångsbalkong utanför entrén. Sitt ostört med sol från ca 13:00 till 19:30 sommartid.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftskostnad

325 kr varav:
Försäkring: 100 kr
Hushållsström: 225 kr

Uppskattade siffror

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Garageplats 450 kr/mån. Till garageplatsen är det f.n kö. I anslutning till garaget finns hyllor för däcksförvaring som man kan hyra.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Köpare

Kommande/Gjorda renoveringar

Gårdshuset med tvättstugor, lokal, spa och övernattningsrum renoverades 2014. Tvättstugorna i samma hus (nr 25) är renoverade 2016.

Föreningen planerer lite fasadrenovering men föreningen har likvida medel från försäljning av hyresrätter. Föreningen har inte påbörjat budgetarbetet än så de vet inte om det blir någon höjning. (2017-09-13)

Övrigt

Föreningen har ansökt om bygglov för inglasning av balkong med typritning och fått godkänt. För att bostadsrättshavare ska få glasa in sin balkong behöver denne söka eget bygglov utifrån typritningen. Instruktioner om hur man gör det samt en offert från Ryds glas finns hos föreningen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter