Visningar

mån 25 sep 18:45 - 19:15
Öppen visning - Välkommen! Anmäl gärna ditt intresse till ansvarig fastighetsmäklare
Pris
2 350 000 kr / utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 69 kvm
Avgift
3 996 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Välplanerat och fräscht i bästa söderläge

Välkomna till Flygarvägen och denna mycket trevliga 3:a. De 69 kvm fördelas väl mellan två bra sovrum, ett helkaklat badrum och fräscht kök och vardagsrum i modern, öppen planlösning. Dessutom finns en rymlig klädkammare och förråd, och en stor, möblerbar balkong i absolut bästa söderläge. Lägenheten är genomgående ljus och fräsch med parkettgolv i alla rum utom badrummet såklart.

Riksten är ett mycket populärt område, med närhet till natur, flera förskolor och skola. Här finns bl.a. pizzeria, ICA-butik och biograf, och bra bussförbindelser in till Tullinge med ett större utbud av butiker och service, samt pendeltåg.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Rymlig hall med parkettgolv och ljust tapetserade väggar, vilket är genomgående för hela lägenheten. Här finns bra förvaring i garderob och hatthylla samt städskåp. Dessutom finns en rymlig klädkammare direkt till höger, med hyllplan och plats för byrå eller garderob.

SOVRUM
Till vänster i hallen finns ena sovrummet, med ljusa tapeter som bryts av utav en orange fondvägg. Plats för säng och skrivbord utöver dubbelgarderoben som står i ena hörnet.

SOVRUM
Det större sovrummet har även det parkettgolv och ljusa tapeter på väggarna. Här finns plats för stor dubbelsäng, samt byrå utöver garderoben som står i ena hörnet. Ett stort fönster ger mycket bra ljusinsläpp.

BADRUM
Helkaklat badrum, med mörkt klinkergolv med värmeslingor inunder och vitt kakel på väggarna. Här finns tvättdel med både tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk. Dessutom finns handfat, spegelskåp, badrumskåp, duschhörna med draperi, wc-stol, samt handdukstork.

KÖK
Rymligt kök i L-form med vita luckor och mörka bänkskivor med snyggt stänkskydd i form av rektangulärt kakel. Rostfri maskinpark med kyl och frys, spis med varmluftsugn, spisfläkt samt diskmaskin. I köket ryms en matplats för upp till 6 personer.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet ligger öppet mot köket, och åtnjuter fönster i två väderstreck, där det ena är dörren ut till balkongen. I vardagsrumdelen ryms med lätthet en större soffa samt mediamöbel.

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Markan - Stadgar Ordningsregler Brf Markan Brf Markan - Årsredovisning 2015 Brf Markan - Årsredovisning 2016

Bostadsfakta

Kommun

Botkyrka kommun, Botkyrka församling. Skattesats 33.41

Storlek

Boarea ca 69 kvm.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

3:1201

Vån / hiss

Våningsplan 2 av 3. Hiss finns.

Byggnadsår

2014

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Markan
Organisationsnummer: 769624-3737
Lägenhetsnummer: 3:1201
Antal lägenheter: 64
Föreningen består av 64 lägenheter fördelat på 2:or och 3:or belägna på Flygarvägen och Kanslivägen.
Visa fastighetsgräns på karta

TV

Fiber via Telia

Internet

Fiber via Telia

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten.

Uteplats

Möblerbar balkong i bästa söderläge.

Gårdsplats/innergård

Innergård med lekplats och cykelställ.

Övriga utrymmen

Förråd i separat byggnad. Soprum, cykel- och barnvagnsförråd.

Städning

Personal trappstädar

Driftskostnad

450 kr varav:
Försäkring: 150 kr
Hushållsström: 300 kr

Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

62 parkeringsplatser i föreningen. Går att hyra för 375 kr/mån. För nuvarande kö. Kön sköts av ISS.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.88731 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

AVSTÅND BILVÄGEN
Tullinge centrum/station ca 3 km
Lida ca 6 km (hälften om man väljer att gå, springa eller åka skidor)
Brantbrink idrottsplats ca 1,5 km (närmare om man väljer att gå)


RIKSTEN
Redan idag är Riksten Friluftsstad en plats med en begynnande småstadskänsla och med en egen tydlig karaktär. Naturen och mångfalden sätter sin prägel på området. Med flera olika byggherrar skapas en variation som blir en del av identiteten. Här blandas barnfamiljer med äldre invånare och studenter. När stadsdelen är färdigbyggd kommer det att finnas cirka 2500 bostäder här. En levande stadsdel där du får mer av livet. Styrkan ligger i kombinationen. Kombinationen av småstadskänsla med närheten till arbetsplatser, affärer och kultur. Samtidigt som du har en aktiv fritid genom tillgången till naturen och friluftsliv. Med fokus på funktionell arkitektur och klimatsmarta lösningar är Riksten Friluftsstad en stadsdel för framtiden. Där man får mer av livet.

TRYGGT
Redan idag finns det tre dagis och nybyggd skola upp till årskurs 7 (inom kort upp till årskurs 9). Genom att bygga småskaligt, med ett system av gator och skyddade gångstråk, skapas en trygg trafikmiljö för dem som cyklar och går.

RÄTT PLATS
Riksten Friluftsstad ligger strategiskt på det expansiva Södertörn och mitt i naturen. Här finns arbetsplatser, akademisk utbildning och service på ett bekvämt avstånd. Till Stockholm är det bara 2,5 mil eller 20 minuter med pendeltåg från intilliggande Tullinge och det går lika snabbt att pendla till Södertälje.

FRILUFTSLIV
Natur finns alldeles runt knuten. Och i Lida Friluftsområde erbjuds ett stort utbud av friluftsaktiviteter, från vandringsleder och fiske till golfbanor.

Mycket finns nära Riksten Friluftsstad. Inte minst finns det ett stort utbud av friluftsliv och olika aktiviteter som gör det enkelt att variera sin fritid som till exempel Lida Friluftsgård, Brantbrinks IP med fotboll, ishockey och tennis. Är man istället sugen på bio, så har Riksten sin egna biograf "Sländan", närmsta nöjescenter är Heron City som man når lättast med bil, ca 20 min bort.

Skola, förskola och närservice finns inom gångavstånd. Under 2016 byggdes Ica Nära i Riksten. Närmsta stora matbutik är Ica Maxi i Flemingsberg, ca 10 min med bil och ca 20 min bort med bil ligger Kungens Kurva och Skärholmens Centrum med sitt rika shoppingutbud.

När du vill ta dig vidare finns allmänna kommunikationer som ett smidigt alternativ. Stadsdelen växer stadigt och med det ökar också utbudet av både kommunal service och mer handel i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter