Visningar

sön 19 nov 11:00 - 11:30
Välkommen på visning med brasa i kakelugnen och förhoppningsvis sol!
Pris
10 950 000 kr / accepterat pris
Typ
Bostadsrätt
KVM
108 kvm
Avgift
2 997 kr / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Väldisponerad 4,5:a i härligt klassiskt sekelskifte med vackra kakelugnar

En fantastiskt lägenhet i gott skick med ett underbart burspråk som bjuder på utsikt längs hela Tomtebogatan. Denna 4,5:a har en härlig klassisk sekelskifteskaraktär med bl a vackra kakelugnar att elda i, högt till tak och stuckatur. Genom en genomtänkt omdisponering finns här trevlig sällskapsyta och 3-4 möjliga sovrum. Balkongen med söderläge har utgång från stilenligt kök. Rymligt badrum och gäst-wc. Mycket man vill ha koncentrerat på en effektiv yta. Välskött förening med god ekonomi. Ett mycket tilltalande läge mitt i Birkastan.

Beskrivning

Välkomnande hall med bra förvaring i vackra garderober. Ordning och reda då ingenting behöver hänga framme. Ljusgrå väggar, vita snickerier och grått klinkergolv invid ytterdörren. Trägolv i den inre delen.

Ett klassiskt kök i tidsenlig charm. Här vill man gärna umgås runt middagsbordet och som den alternativa planlösningen visar kan sällskapet bli riktigt stort. Ett vackert rymligt serveringsskåp har inspirerat övrig skåpsinredning i köket. Bra arbetsytor av marmor och rostfritt. Utrustningen består av kyl och frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, gashäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Ljusgrå väggar, vita luckor och snickerier samt stora grå klinkerplattor.

Vardagsrummet är en central del av lägenheten. Det är mycket representativt med den vackra kakelugnen som man gärna eldar i och det stora fönstret. Lägenheten genomsyras att sekelskifteseran och har det som önskas med höga golvsocklar, stuckatur, takrosetter, snickerier och vackra trägolv.

Tre rymliga sovrum om så önskas. Alla sovrummen har vacker utformning genom ljusgrå väggar, vackra trägolv, stuckatur, höga golvsocklar och snygga elementskydd.
Master bedroom har ett helt underbart burspråk med praktfull vy längs hela Tomtebogatan. Rummet har gott om förvaring och en vit kakelugn.
De två något mindre sovrummen avskiljs med en fönsterinsatt mellanvägg för ett bra sekundärt ljusinsläpp. Det inre rummet har även det en kakelugn och det yttre har två stora spröjsade fönster med plats för extra förvaring.

Den lilla jungfrukammaren är ett perfekt arbetsrum eller gästrum. Fönster in mot en grönskande gård, ljusgrå väggar och trägolv.

Gäst-wc i hallen.

Rymligt helkaklat badrum i vitt med ljusgrått golv och detaljer. Utrustningen består av kar på tassar, tvättställ med kommod, vägghängd wc, handdukstork och tvättpelare med överskåp. Varmt klinkergolv och takspotlights.

Sammanfattningsvis en underbar lägenhet med sann sekelskifteskaraktär uppdaterad till modern standard och behov. Trivsamt med tre vackra kakelugnar som man gärna eldar i.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration 1599 Brf Volontären 13 160101-161231

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72

Storlek

Boarea 108 kvm. Areauppgifter enligt mätning (ca 103 kvm enl. brf).

Rum

4 rum och kök, varav 3-4 sovrum.

Lgh nr

17

Vån / hiss

Våningsplan 2 av 5. Hiss finns.

Byggnadsår

1906

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Volontären 13
Organisationsnummer: 702002-8986
Lägenhetsnummer: 17
Antal lägenheter: 22
Antal lokaler: 1
Föreningen förvärvade fastigheten 1974.

Genomförda renoveringar:
2015 - Hissmaskineri (Norrbackagatan)
2014 - Tryckstegringspump
2013 - Ny avloppsstam (Tomtebogatan), spolning av stammar, nya entréportar
2012 - Renovering av fasadsockel
2011 - Brandskyddskontroll, radonmätning
2009 - Gårdsrenovering
2008 - OVK-besiktning, energideklaration
2006 - Balkonger
2004 - Hissrenovering Tomtebogatan
2003 - Tätning av samtliga rökkanaler
2001 - Nytt plåttak
1999 - Målning fönster
1996 - Målning trapphus
1980 - Källare
1973 - Nya fönster, elstigar
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 125 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband.

Övrigt som ingår i avgiften

Vatten.

Uteplats

Balkong ligger mot grönskande innergårdar, läge söder.

Gårdsplats/innergård

Gården har sen några år fått ett ansiktslyft och består av både inbjudande sittplatser och grillplats samt sandlåda för att inte tala om de vackra växter som är planterade.

Övriga utrymmen

Det finns cykel- och barnvagnsförråd, källarförråd tillhörande lägenheten (ca 8 kvm), hobbyrum, grovsoprum och föreningslokal.

Driftskostnad

1 080 kr varav:
Försäkring: 313 kr
Hushållsström: 500 kr
Övrigt: 267 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1 100 kronor per månad. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.48020 %
Pantsättningsavgift: 448 kr
Överlåtelseavgift: 1120 kr Betalas av Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

OMRÅDET: Fastigheten ligger belägen centralt på Tomtebogatan i populära Birkastan. I området finns bland annat många trevliga restauranger och caféer, shopping, parker, promenadstråk ner mot Klara Sjö och Karlbergsslott.

HISTORIA: Birkastan har inga officiellt fastställda gränser, men i en inventering av Stockholms stadsmuseum från 1974 avgränsas området av gatorna S:t Eriksgatan, Karlbergsvägen, Norrbackagatan, Norr Stationsgatan och Rörstrandsgatan. Bebyggelsen i Birkastan är huvudsakligen uppförd omkring 1902-1912. Genom området löper Birkagatan, efter vilken området fått sitt namn. När gatan namngavs 1887 pågick Hjalmar Stolpes utgrävningar av Birka på Björkö i Mälaren.

KOMMUNIKATIONER: Bra kollektivtrafik med flertalet bussar från St Eriksplan och Norrbackagatan/Karlbergsvägen samt Arlandabussarna, Citybanan för pendeltågen har uppgång invid Vanadisplan eller Odenplan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter