Energibesiktigad

Visningar

mån 2 okt 17:15 - 17:45
Pris
1 495 000 kr
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 61 kvm
Avgift
2 926 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Egen entré från loftgång

Fyndläge! Trerummare med unikt läge tack vare egen entré från loftgång på plan ett utan trappor. Perfekt boende för både ung som äldre med utrymmen utanför ytterdörren där ytterskor, vagn eller utegrupp får plats. Lägenheten är genomgående renoverad 2011 med enhetliga parkettgolv och ljusa ytskikt. Kök från Ballingslöv med vitvaror från Bosch. Helkaklat duschrum med golvvärme och tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare. Två sovrum varav det ena med utgång till balkong i söderläge. Välplanerat vardagsrum där både soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord enkelt får plats.

Hela föreningens fastighet renoverades 2011-2012. Här erbjuds omklädningsrum, duschar och bastu för föreningens medlemmar att nyttja. Övernattningsrum med två sängar finns att hyra för 100 kr/natt.
Välskött förening med bra avgift. Gott om parkeringsalternativ på området.

Välkomna att höra av er vid intresse.

Beskrivning

Välkomna till Oldevigsgatan 1 A!

Bostaden nås från loftgång utan trappor och passar såväl för barnvagn som äldre. Bra taklagd yta med plats för mindre utegrupp utanför entrédörren.

HALL
Första delen i hallen är klinkerlagd som ger bra skydd mot ytterskor. Vidare övergår golvet i en fin ekparkett. Väggarna är vitmålade. En nisch direkt till vänster med klädhängare där inte jackorna är i vägen vid passage. Ovanför entrén finns ett skåp där bredbandsingången sitter som ger bra med extra förvaringsutrymme.

KÖK
Till vänster från hallen ligger köket med fönsterparti mot loftgången och plats för matbord. Stilrent med vita snickerier från Ballingslöv tillsammans med arbetsbänk i stenimitation med underlimmad ho. Snygga stora kakelplattor mellan över/underskåp som följer med längs spiskåpan upp mot tak. Parkettgolv och ljusa väggar. Den rostfria maskinparken består av kombinerad kyl/frys (Bosch), induktionshäll (Bosch), integrerad mikro (Bosch), varmluftsugn (Bosch), integrerad diskmaskin (Bosch) samt rostfri spisfläkt med spotlights (Franke).

SOVRUM 1
Nås direkt till höger från hallen. Stilrent med parkettgolv och bänkskiva i ek mot de vita väggarna och golvsocklarna. Fönster mot loftgången. Perfekt i storleken som kontor eller barnrum.

VARDAGSRUM
Även detta rum i stil med övriga ytskikt i bostaden, -parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet är genomtänkt där både soffgrupp, tv-möbel och separat matsalsgrupp får plats utan att begränsa utrymme. Fönsterparti med vädringsfönster i söderläge skänker gott om ljus till rummet med dess fina ytskikt.

DUSCH/TVÄTT
Väldigt fint duschrum som gjordes i samband när hela fastigheten renoverades 2011. Kvalitativ badrumsinredning från Ballingslöv med handfatskommod och två underliggande lådor samt stort linne -och överskåp vid tvättpelaren. På golvet ligger en grå klinker med komfortabel underliggande golvvärme. Väggarna är helkaklade med vita plattor och en mörkare pelare upp bakom wc´n. De svängbara transparanta duschdörrarna öppnar upp för ytterligare utrymme. Här finns även ett belyst badrumsskåp och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch (2012).

SOVRUM 2
Här ligger det största sovrummet som nås från vardagsrummets inre del. Plats ges för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Via en balkongdörr med djupt fönsterparti når ni balkongen i skönt solläge, söder. Ljusa väggar och parkettgolv

Dokument (pdf)

Planritningar Brf Sommarroparken Stadgar 2011-01-20 Energideklaration Brf Sommarroparken 6181079_1-145-4_3D_print Årsredovisning 2016.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Rosenborg 11, Karlstad kommun, Karlstads domkyrkoförs. församling. Skattesats 34.18

Storlek

Boarea ca 61 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

0127

Vån / hiss

Våningsplan 1 av 2. Nås från gångväg utan trappor.

Byggnadsår

1970

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Sommaroparken i Karlstad
Organisationsnummer: 769621-4605
Lägenhetsnummer: 0127
Antal lägenheter: 36
Föreningens fastighet Rosenborg 11 i karlstad kommun består av ett flerbostadshus i tre våningar. 36 lägenheter varav 26st 2 rum och kök samt 10 st tre rum och kök. Total boyta om 2029 kvm. Fastigheten med dess hus genomgick en renovering
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Förvaltas av Vänerförvaltning. Den tekniska förvaltningen inkl. fastighetsskötsel sköts av HSB.

Energideklaration

Energiprestanda: 158 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät, ComHem. Grundutbud med 17 kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Karlstad stadsnät. Se länk för tjänsteutbud: https://portal.karlstadsnat.se/

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Trallagd möblerbar balkong, läge söder.

Gårdsplats/innergård

Timmerbänkar och grill finns för föreningens medlemmar att nyttja.

Övriga utrymmen

Det finns cykelförråd och källarförråd. Bastu, dusch och omklädningsrum att låna kostnadsfritt. Övernattningsrum med två sängar som kan hyras av föreningens medlemmar för 100 kr/natt.

Driftskostnad

Parkering

Föreningen har p-platser med uttag för motorvärmare och utan. Kostnaden är 260 kr/mån respektive 110 kr/mån. Till dessa är det separat kö. Föreningen har även en gästparkering. Alternativt finns gott om kostnadsfria parkeringsmöjligheter längst med gatorna på området.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.00641 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

I samband med bildandet av föreningen 2010 renoverades fastigheten och samtliga lägenheter. Balkonger byggdes, installation av hiss, renovering av el och vvs. Lägenheterna kostades på med kök från Ballingslöv, vitvaror från Bosch samt helkaklade badrum med både tvättmaskin och torktumlare i bostaden. På bottenplan finns även gästrum att hyra för gäster och för föreningens medlemmar, omklädningsrum, dusch samt bastu. Bostäderna är anslutna till Karlstad stadsnät och ComHem.

Kommande/Gjorda renoveringar

Fastigheten totalrenoverades år 2011-2012.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter