Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
redoLäs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Hälsingegatan 12 A, 4 tr ö.g., Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrätt
KVM
132 kvm, biarea 15kvm
Avgift
8 989 kr / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Underbar vindsvåning med egen hiss! Avgiftsfritt i 2 år.

Fantastisk vindsvåning om 147 kvm golvyta i hjärtat av Vasastan med stora fönster åt tre håll som bidrar till ett underbart ljusinsläpp! Våningen har genomgående vitlaserade parkettgolv och målade väggar i olika nyanser. Påkostat Marbodalkök med flyttbar köksö i öppen planlösning till vardagsrum - tillsammans skapar dessa idealiska förutsättningar för social samvaro med middagar och gäster. Vardagsrummet har en braskamin som skapar hemtrevnad och synliga takbjälkar som bidrar till vindscharmen. Totalt finns det tre sovrum, ett vardagsrum, ett allrum, ett badrum med jacuzzi, en gästwc och en ljuvlig terrass med för- och eftermiddagssol. Våningen har tillgång till hiss som går ända in i hallen och till två rymliga förråd. Äkta brf med stabil ekonomi. Flexibelt tillträde.

Beskrivning

Välkommen till Vasastans bästa vindsvåning!

Våningens yta om 147 kvm (golvyta) fördelas enligt följande:

HALL
Välkomnande ingång med gott om plats för avhängning och förvaring. Egen hiss som går hela vägen in till våningen. Trevlig inre hall med vitmålade väggar och spotlights i tak.

ALLRUM
Allrum med många fönster och utgång till terrass i bästa sol-läge. Möblerbart. I dag används detta rum som rum för arbete och avkoppling.

TERRASS
Fantastisk terrass med för- och eftermiddagssol. Gott om plats för utemöbler. Härligt och lugnt läge samt vacker utsikt mot himmel.

GÄSTWC
Praktiskt gästwc med vägghängd toalett, handfat, spegel på vägg och golvvärme. Mosaikklinkers i blå nyans på golv samt vitkaklade väggar.

BADRUM
Fräscht badrum med jacuzzi och duschhörna med vikbara glasdörrar. Handfat med kommod och spegel på vägg. Spotlights i tak. Blå mosaik på golv samt vitkaklade väggar. Stora fönster.

SOVRUM 1
Rofyllt sovrum med vitlaserade parkettgolv och målade väggar i ljusblå ton. Plats för dubbelsäng och annant möblemang. God förvaring i platsbyggt skåp och fönster med bra ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Lugnt beläget sovrum som idag används som barnrum. Vitlaserade parkettgolv och ljusa väggar. Stort fönster med bra ljusinsläpp. Lugn beläget. Utsikt mot himmel och takåsar.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum med generösa ytor vilket gör det enkelt att möblera.

VARDAGSRUM
Härligt och ljust vardagsrum med öppen spis och synliga takbalkar. Fantastiskt ljusinsläpp från tre håll. Här finns det gott om plats för soffa, soffbord, tv-möbel, matbord och annat möblemang. Takfönster. Fungerande braskamin som bidrar till hemtrevnad och värme.

KÖK
Påkostat kök från Marbodal (2014) med en flyttbar del som kan bilda en köksö. Köket är utrustat med en diskmaskin från Siemens (2012), varmluftsugn från Miele, spis och induktionshäll från Siemens (2012), fläkt från Fjäråskupan och kyl och frys från Bosch i rostfritt samt i full ståhöjd. Bänkskiva i kalksten och vitmålade väggar. Takfönster. Utgång till terrass.

FÖRVARING
Bra förvaring i walk in closet med platsbyggd förvaring från Lumi i svart bets. Många inbyggda garderober med spegeldörrar från Marbodal i samma färg som köket.

En våning perfekt för den stora familjen eller för dig som vill bo luftigt.
Välkommen på visning!

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar 218176-deklaration Arsredovisning 2016

Länkar

Objekt360

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, S:t Matteus församling. Skattesats 30.72

Storlek

Boarea 132 kvm. , biarea 15 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

5 rum och kök.

Lgh nr

24

Vån / hiss

Våningsplan 4 av 4 (4 trappor). Hiss finns.

Byggnadsår

1912

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Hälsingen
Lägenhetsnummer: 24

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem.

Internet

Bredband.

Övrigt som ingår i avgiften

värme, vatten samt balkongfond.
106 kr i obligatoriskt tillägg för TV-avgift tillkommer.

Uteplats

Balkong

Driftskostnad

Ekonomi

Andel i föreningen: 8.40400 %

Övrigt

FASTIGHETEN
Vacker välskött fastighet anno 1912.

GATHUSET
Nytt yttertak av plåt 2002.
Omputsning av fasader omkring 1995.
Renovering av fönstren mot gården 2003.
Utbyte av rörstammar för vatten och avlopp till 7 badrum och 1 kök samt renovering av dessa badrum.
Nya stigare och gruppcentraler till 2 lägenheter.
Värmeväxlare med kringutrustning byttes ut omkring 1999.
Balkongerna mot gatan har renoverats.
Alla rökgångar till de öppna spisarna är provtryckta och tätade.

GÅRDSHUSET totalrenoverades 2003.
Bl a utfördes följande: nytt yttertak av plåt, omputsning av fasader (bakre gårdens fasad putsades omkring 1995), utbyte av fönster, renovering av kök och badrum samt utbyte av alla rörstammar för vatten och avlopp, utbyte av elinstallationen samt ny hiss.

Följande renoveringar har skett 2006:
Stambyte och elsanering i gathuset påbörjades 2006 och avslutades 2007. Porten mot gatan har bytts ut, barnvagn- och cykelparkering har iordningställts, grovsoprum har iordningställts på gården, gårdsportarna har försetts med kodlås och dörröppnare, snörasskydd och värmekablar har installerats i stuprören, gårdsgruppen har inköpt trädgårdsmöbler och två parasoller.

Föreningen följer en underhållsplan och har avsatt ca 1,6 mkr för framtida renoveringar. Närmast kommande renovering, förutom löpande underhåll, är målning av fönster mot gata och gård. Fönstermålningen väntas ske om ca 2 år.

EKONOMI
Brf med god ekonomi. Föreningen köpte fastigheten 2005 och består av 24 lägenheter och 2 lokaler. För närvarande finns det inga planer på att förändra avgifterna.

OMRÅDET
Fastigheten har ett mycket attraktivt läge i pittoreska kvarter i Vasastan med närhet både till Odenplan och S:t Eriksplan och dess rika utbud av butiker och restauranger. Välsorterad mataffär finns i kvarteret. För motion och natur rekommenderas den närliggande och nyligen upprustade Vasaparken samt den trevliga strandpromenaden längs med Karlbergs kanal som leder bort till det vackra Karlberg slott. Invid slottet finns motionsspår, en trevlig slottspark, öppna gräsytor och en tennisbana att boka. Även närhet till större grönområden som Hagaparken och Brunnsviken med badmöjligheter.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter