Visningar

sön 20 aug 14:45 - 15:30
Välkommen!
tis 22 aug 17:30 - 18:00
Välkommen!
Pris
2 995 000 kr / utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
39 kvm
Avgift
2 800 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Optimal mini 2:a - Utsikt mot Kronobergsparken - hörnläge

Perfekt mini2:a i hörnet Parkgatan - Inedalsgatan med grönskande Kronobergsparken utanför porten. Generös takhöjd, vackra bevarade trägolv och stora fönster med överfönster och djupa fönsterbänkar. Ljust härligt vardagsrum i hörnläge med tre stora fönster, utsikt mot parken. Plats för både soffa och matplats. Trevligt kök med diskmaskin och induktionshäll samt mindre matplats. Sovrum med plats för både säng och förvaring. Tv & bredband ingår i månadsavgiften!

Toppläge intill Kronobergsparken. Rådhuset, Kungsholmstorg och Fridhemsplan endast ett par minuter bort samt promenadavstånd till Centralen och city. Attraktiv Kungsholmsadress ett stenkast från Norr Mälarstrand och härliga promenadstråk.

Beskrivning

ENTRÉ
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. 2 stora platsbyggda garderober. Säkerhetsdörr och klinkergolv.

KÖK
Kök från 2008 med liten matplats. Stort fönster med överfönster. Arbetsbänk i laminat med glaskakel ovanför. Här finns integrerad kolfilterfläkt, mikrovågsugn, induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin och kyl/frys. Klinkergolv.

BADRUM
Helkaklat badrum från 2009 med grått klinkergolv och vita väggar. Här finns wc, dusch med tak- och handdusch, handfat med underskåp samt ett överskåp med spegel. Handdukstork samt golvvärme.

SOVRUM
Sovrum med stort fönster med överfönster. Idag 120-säng men finns plats för större. En dubbelgarderob. Liten inre hall utanför sovrummet med plats för ytterligare förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Stadgar Årsredovisning 2016 Brf Vårdtornet 8

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Västermalm församling. Skattesats 30.75

Storlek

Boarea 39 kvm. Areauppgifter enligt mätning (37 kvm enligt Brf).

Rum

2 rum och kök. (1 r.o.k enl. lgh.fört.)

Lgh nr

45-2061-1-1003

Vån / hiss

0,5 trappor. Hiss finns.

Byggnadsår

1898

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Vårdtornet 8
Organisationsnummer: 769604-2170
Lägenhetsnummer: 45-2061-1-1003
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 158 kWh/kvm år.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband, värme, vatten och kabel-TV.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Driftskostnad

Ekonomi

Andel av årsavgiften 3.09657 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

ALLMÄNT:
Brf Vårdtornet 8 huserar på adresserna Inedalsgatan 2-2A och Parkgatan 14 Fastigheten har ett hörnläge direkt invid grönskande Kronobergsparken på centrala Kungsholmen. Föreningen bildades 1999 och fastigheten köptes år 2000. Idag består föreningen av 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastighetens lägenheter har en härlig arkitektur där sekelskifte, funkis och 90-tal är blandat i ett.

RENOVERINGAR:
Föreningen har ett löpande underhåll på fastigheten och på senare år har renoveringarna sett ut enligt följande:

2016 - Byte av tvättmaskin, byte av dörrstängare till Parkgatan samt byte av koddosa på Indedalsgatan 2A
2013 - Renovering och ommålning av balkongdörrar och fönster
2012/2013 -Upprustning av gården samt vissa uteplatser och balkonger, byggnation av balkonger mot innergård
2012 - OVK-besiktning
2008 - Installation av cirkulationspump för värmesystemet.
2007 - Uppdatering av kabel-TV nätet (tre hål i väggen).
2006 - Installation av fiber-lan
2005 - Ny värmeväxlare och justering av värmeanläggningen
2004 - Renovering av trapphuset
2003 - Fasaden byttes i sin helhet
2003 - Upprustning av balkonger
2003 - Fönsterrenovering
2002 - Innergårdens tätskikt
1995 - VA-stammar samt el

Föreningen har utarbetad en förvaltningsplan för att säkra ett kontinuerligt underhåll på 30 års sikt.

EKONOMI:
Föreningen jobbar aktivt med ekonomin och i och med den omfattande fönsterrenoveringen har de minskat sin energiförbrukning. Målsättningen är att hålla fastigheten i gott skick med en god och stabil ekonomi.

KABEL-TV/INTERNET:
Bredbandet levereras via Bredbandbolaget och Kabel-TV via ComHem. Ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
- Tvättstugan nås via gården och ligger belägen i källaren under Parkgatan 14. Utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkskåp samt kallmangel.
- På husets baksida finns en stor innergård som om sommaren möbleras med utemöbler och grill. På gården finns även cykelparkering.
- Oinredda piskbalkonger finns på Inedalsgatan 2 samt 2A.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter