Energibesiktigad

Visningar

mån 23 okt 17:00 - 17:30
Anmäl dig gärna till visningen för bästa möjliga service
Pris
795 000 kr
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 78.2 kvm
Avgift
3 739 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Trea på första plan med inglasad balkong

Här har ni en perfekt trerummare på första plan med inglasad balkong mot innergården! Väldigt lugnt och fint område där den yttre miljön är omplanerad och på så sätt skapar en harmonisk atmosfär att trivas i. Bostaden är välplanerad i sin planlösning och ger gott om garderober till förvaring. Vardagsrummet är beläget mot skogsparti utan insyn. Ordentligt kök med plats för matgrupp vid fönster mot innergården. Hall med avhängningsmöjligheter och garderob. Helkaklat modernt duschrum med skjutpartier och golvvärme. Två sovrum i olika väderstreck. Digitalt grundutbud med kanaler från Sappa ingår i avgiften och likaså en parkeringsplats med motorvärmare.

Två tvättstugor med tre tvättmaskiner vardera och torkrum finns i källarplan på huset. Mycket välskött förening där både anordnad lekplats, utegrupp och murad grill finns på innergården. Hobbyrum, gym, övernattningsrum för gäster, samlingslokal, källsortering etc. finns även detta i föreningen.

Gruvlyckan ligger ca 3,5 km från både centrum och Våxäs handelsområde och är ett av Karlstads mest natursköna områden, mellan husen finns nyrenoverade innergårdar med utemöbler och grönska. För barnen finns välutrustade lekplatser. Bra kommunikationer till Karlstads centrum och Bergviks köpcentrum med cykelvägar och bussförbindelser. Inom kort cykelavstånd befinner ni er vid Vänerns strand där bad erbjuds sommartid. Pizzeria och butiker finns inom området.

Bostaden är väl värt ett besök. Välkomna!

Beskrivning

Välkomna till Gruvgången 89!

HALL
I hallen ges plats för ytterkläder på vänster sida där även garderob finns. Plastmatta på golv.

SOVRUM 1
Ligger beläget direkt till vänster från hallen. Fönster mot skogsparti. Två garderober. Tapetserade väggar och plastmatta på golv.

VARDAGSRUM
Även detta har fönster som vetter mot skogsparti. Goda ytor för möblemang. Ingång ges lägenhetens båda sovrum.

SOVRUM 2
Sovrummet ger goda förvaringsmöjligheter från hela fem inbyggda garderober med överskåp. Från sovrummet nås den inghlasade balkongen i skönt västerläge. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

KÖK
Praktiskt arbetskök med köksbänkar på båda sidor. Vita släta köksluckor med rostfria beslag. Plats för matbord ges vid fönsterparti mot innnergården. Här finns kyl/frys, spis med häll och ugn och spiskåpa. Förberett för diskmaskin med vatten, el och avlopp.

DUSCHRUM
Renoverat i föreningens regi. Helkaklade väggar och klinkerlagt golv med underliggande golvvärme (el). Sänkt innertak med infällda spotlights. Praktiskt med skjutdörr in till duschzonen. Här finns även belyst badrumsskåp, handfat, förvaringsskåp och wc.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Gruvgången 105 mfl. Stadgar 2003 Årsredovisning Brf Gräsdalen 2016-21-31 Stadgar 170601 6340352_1-145-4_3D_print

Bostadsfakta

Kommun

Järnet 3, Karlstad kommun, Västerstrand församling. Skattesats 34.18

Storlek

Boarea ca 78.2 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

1106

Vån / hiss

Våningsplan 1 av 3. Endast en halvtrappa upp. Hiss finns ej

Byggnadsår

1965

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Gräsdalen
Organisationsnummer: 773200-0455
Lägenhetsnummer: 1106
Antal lägenheter: 124
I föreningen finns 124 lägenheter. Föreningen har en kombinerad bastu och gym-lokal. Det finns även hobbylokal, samlingslokal och övernattningsrum som de boende får nyttja.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Vänerförvaltning AB. Inga planerade avgiftsändringar 2017.

Energideklaration

Energiprestanda: 114 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät. Grundutbud från Sappa digitaltv ingår.

Internet

Bredband via ComHem och Bredbandsbolaget. Karlstad Stadsnät går att få om så önskas.

Övrigt som ingår i avgiften

Parkering med motorvärmare, Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Inglasad balkong, läge väster.

Gårdsplats/innergård

På innergården finns en lekpark för barnen och en separat stenlagd plats med utegrupper och en murad grill.

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett vanligt förråd och ett matförråd i källaren. I källaren finns även cykelrum samt två tvättstugor med tre tvättmaskiner vardera och torkrum, Bastu/gym, samlingslokal och hobbyrum finns i angränsande byggnad. Övernattningsrum finns även att hyra för 100 kr/natt.

Driftskostnad

450 kr varav:
Försäkring: 150 kr
Hushållsström: 300 kr

Driftskostnaderna är schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. Tillägg på 70kr tas ut från föreningen för motorvärmaruttaget.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.94160 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Stambyte och renovering av badrum 2005.
Fönsterbyte 2011.

Kommande/Gjorda renoveringar

Stamrenovering 2005.

Fönsterbyte 2011.

Under verksamhetsåret 2016 har löpande underhåll utförts i normal omfattning. Dessutom har följande skett:
· Byte avfuktningsaggregat i tvättstuga 1 och torkrum 2.
· Stamspolning av avloppsrör i samtliga lägenheter och övriga utrymmen.
· Nya ledstänger till parkeringsplatserna.
· Uppsättning av brandsläckare i gemensamma utrymmen.
· Nya cykelställ och papperskorgar.
· Två torktumlare införskaffade.
· Införskaffande av trädgårdsmöbler och grillar till föreningens uteplatser.
· Betongrör med perenna blommor är införskaffat till föreningens utemiljö.
· Kontinuerlig information till medlemmar via ?Styrelsen informerar? och anslag i trapphus.
· Styrelsen har haft kontinuerlig kontakt med olika företag och myndigheter för att värna om medlemmarnas intresse.
· Delavskrivning av kortfristigt lån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter