Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
595 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 43 kvm
Avgift
3 122 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Fin tvåa på våning tre av tre. Fönster åt både husets entrésida och baksida vilket gör att lägenheten får ett härligt ljusinsläpp.

Arbetskök med plats för mindre matbord. Badrum stamrenoverat och helkaklat av föreningen 2015, sovrum med klädkammare samt vardagsrum.

Här bor man med närhet till såväl Knalleland shoppingcenter, matbutiker samt härlig natur. Med cykel tar du dig till högskolan och centrum på fem minuter.

Beskrivning

Hall med hatthylla direkt till höger från entrédörren sett. Laminatgolv. Vidare finner man sovrummet direkt till vänster. Laminatgolv samt fönster mot husets baksida. Klädkammare.
Vardagsrum med laminatgolv. Städskåp i ena hörnet. Fönster mot husets baksida.
Köket har vitvaror i form av kyl/frys från 2016 (Bosch) och spis/ugn.
Badrummet har kaklade väggar och klinkers på golv. Stamrenoverat av föreningen under 2015. Toalett och handfat/kommod. Handdusktork (äldre).

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Borås kommun, Borås Caroli församling. Skattesats 34.03

Storlek

Boarea ca 43 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum.

Lgh nr

8-3036-1-62-7

Vån / hiss

Våningsplan 3 av 3. Hiss finns ej

Byggnadsår

1936

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: HSB:s brf Erikslund
Organisationsnummer: 716409-7201
Lägenhetsnummer: 8-3036-1-62-7
Föreningens fastigheter Erikslund 2, 3, 4 och 5 i Borås bebyggdes 1936. På fastigheterna finns 5 st bostadshus med 20 uppgångar.
I föreningen finns 102 st 2 rok och 18 st 3 rok.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Inga beslut finns om avgiftsändringar.

Energideklaration

Energiprestanda: 112 kWh/kvm år.

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Internetleverantör: ComHem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Mark i anslutning till bostadsrätten: Finns ingen upplåten mark till lägenheten

Gårdsplats/innergård

Gott om gräsytor i området. Här finns gott om plats att grilla samt jonglera med boll om så önskas.

Övriga utrymmen

Lägenheten disponerar två källarförråd (varav ett är en mindre matkällare). Tvättstuga finns i trappa 20. Man kan komma dit via källargång.

Driftskostnad

Hushållsström ca 200-250kr/månad. Driftkostnaden kan variera pga en rad olika faktorer, såsom nyttjande av lägenhet, antal i hushållet mm. Hemförsäkringen bekostas av bostadsrättsinnehavarna medan bostadsrättstilläget bekostas av bostadsrättsföreningen.

Parkering

69 parkeringsplatser. Kösystem tillämpas. 100 kr/mån. Det finns allmänna, gratis parkeringsplatser inom några hundra meter från lägenheten.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.73082 %
Andel av årsavgiften 0.73082 %

Reparationsfond: 4 794 kr
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Kommande/Gjorda renoveringar

Från 2004 har underhåll utförts enl. följande:
Dränering av området, fasadbeklädnad av gavlar, målning av takplåt samt plåt vid entreér, översyn av yttertak, svetsning av fogar.
Stambyte av badrum och kök 2013-15. I samband med stambyte så utförs renovering av badrum samt ny blandare i kök. Ny elcentral med 3 fas.
Trapphusen ommålade under 2014.
Tvättstugorna är renoverade under 2010-2011.
(ovan uppgifter från ordf)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter