Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 480 000 kr
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
1 480 000 kr / eller högstbjudande
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 65 kvm
Avgift
3 083 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Genomgående ljus, fräsch och modern lägenhet med oslagbar utsikt över Borås. Gott om fönster som ger lägenhet som ger lägenheten ett härligt ljusinsläpp dessutom finns både inglasad balkong och en fransk balkong.

Renoverad tvåa på våning fem av fem i hus med hiss.
Kök från 2011 med rostfria vitvaror. Inglasad balkong. Stort sovrum med fransk balkong och ett rymligt vardagsrum där möjlighet finns att dela av rummet med en vägg om man önskar ytterligare ett rum.

Hela lägenheten har renoverats under 2011. Badrummet har renoverats under 2016.
Trivsam förening med god ekonomi.
Direkt närhet till såväl matbutik, natur, badsjö, utegym, busshållplats som R40.
Tryggt och barnvänligt område.
Låg avgift!

Beskrivning

Hall med stavparkettgolv och stor garderob med skjutdörrar.
Vidare finner man stort och ljust vardagsrum med vackert stavparkettgolv samt utgång till inglasad balkong.
Sovrummet har även det parkettgolv. Här finns en fransk balkong och en stor garderob med skjutdörrar.
Helrenoverat kök med gott om skåp samt arbetsytor. Stommar, luckor, bänkskivor, golv och vitvaror är allt från 2011. Induktionshäll.
Badrum är helrenoverat under 2016 av fackmän. Golvvärme och snygga ytskikt i form av glasmosaik och kaklade väggar. Toalett, handfat och dusch. Ena badrumsskåpet är något äldre. Eluppvärmd handdukstork.

Lägenheten är helrenoverad sedan 2011 med bland annat nytt kök och vitvaror, slipade golv i sovrum, vardagsrum samt hall.
Samtliga element är målade, lister, garderobsstommar samt skjutdörrar även det från 2011. Badrum från 2016.
All el i hela lägenheten är omdragen samt jordad 2011.

Dokument (pdf)

Planritningar Trivselregler Stadgar Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Borås kommun, Borås Caroli församling. Skattesats 34.03

Storlek

Boarea ca 65 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum.

Lgh nr

1403

Vån / hiss

Våningsplan 5 av 5. Hiss finns.

Byggnadsår

1948

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Moderna Hem
Organisationsnummer: 764500-1210
Lägenhetsnummer: 1403
Föreningens innehav består av fastigheten Björnvaktaren 1, med två uppfölrda bostadshus. Byggnaderna är uppförda 1948. Fastighetens adress är Vindelgatan 20-22.
Fördelning av lght:
- 18 st 2 rok
- 16 st 3 rok
- 1 st 5 rok
- 2 st 6 rok.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Finns inga beslut om avgiftsändringar. (12/5-17)

TV

Ansluten till kabelnät.

Internet

Leverantör: ComHem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Uteplats

Inglasad balkong med infravärme samt moderna solskyddsgardiner. Eluttag finns. Mark i anslutning till bostadsrätten: Finns ingen upplåten mark till lägenheten. Föreningen arrenderar parkeringsplatsområdet av Borås kommun.

Övriga utrymmen

Lägenheten disponerar ett källarförråd (mindre) samt ett vindsförråd. Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren i samma hus (Vindelgatan 20).

Driftskostnad

Driftkostnaden fördelas enligt följande Hushållsström ca 300 - 400kr / månad. Driftkostnaden kan varierar pga en rad olika faktorer. Såsom nyttjande av lägenhet, antal i hushållet mm. Lägenhetsinnehavaren betalar hemförsäkringen, bostadsrättsföreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring.

Parkering

4 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. 17 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kostar 75 kr /mån. Föreningen har även tre besöksparkeringar. Föreningen arrenderar området för parkeringplatserna av Borås kommun.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.50000 %

Kommande/Gjorda renoveringar

1996 Kaklade badrum
1997 Nya köksstammar
1999 Nya lägenhetsdörrar
2005 Inglasade balkonger
2010 Nya rörstråk i källarplanen
2011 Nyrenoverad tvättstuga - Vindelgatan 22
(uppg. från ordförande och föreningens revisor)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter