Visningar

tis 30 maj 18:00 - 18:30
Öppen visning - Ring om annan tid önskas
Pris
850 000 kr / Utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
57 kvm
Avgift
3 587 kr / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Charmig med bra läge

Välkommen till denna 2a om ca 57 kvm på vån 2. Bra läge med mycket ljusinsläpp där 50-talscharmen bevarats. Mycket förvaring i form av garderober och spännande arkitektur skapar både en praktisk och trivsam lägenhet. Balkong i soligt läge mot grönskande innergård. Både bredband och el ingår i avgiften vilket är väldigt ovanligt och gör detta till ett prisvärt boende med låg månadskostnad.
Välkommen hem!

Beskrivning

Badrum med plastmatta, dusch, toalett, handfat
Kök med vita snickerier, plastmatta, målade väggar.Vardagsrum parkettgolv och målade väggar
Plastmatta i de övrigarummen. Nymålade väggar i alla rum
Kvällssol på balkongen mot lummig innergård.
Badrum med plastmatta, dusch, toalett, handfat
Kök med vita snickerier, plastmatta, målade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar 324778_SM_FAI_2d

Länkar

Bildspel Bildspel

Bostadsfakta

Kommun

Krumeluren 1, Västerås kommun, församling. Skattesats

Storlek

Boarea 57 kvm.

Rum

2 rum och kök, varav 1 sovrum.

Lgh nr

327

Vån / hiss

Våningsplan 2 av 3 (1 trappa). Hiss finns ej

Byggnadsår

1952

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Krumeluren i Västerås
Organisationsnummer: 778000-3070
Lägenhetsnummer: 327
Antal lägenheter: 197
Antal lokaler: 32
Bland tallarna invid Råbyskogen i Hammarbyområdet i Västerås ligger sedan 1956 bostadsrättsföreningen Krumelurens hus. Namnet säger något om arkitekturen. En 300 meter lång trevånings huskropp slingrar sig likt en vänligt sinnad orm, eller krumelur, runt en generös gård, som mer är att likna vid en vacker park. I ena änden reser sig ett sjuvånings punkthus likt ett kvarterstorn, och mitt över gården ligger ännu ett trevåningshus i en 100 meter lång böj mot gårdsrummet. Där finns också den åttakantiga byggnad som går under namnet Oktagonen. I parken har de ursprungliga tallarna, som ger området sin karaktär, fått sällskap med en mängd olika lövträd ,buskar och perenner. De grusbelagda gångvägarna följer mjukt huskropparnas form. Gräsytorna inbjuder till olika aktiviteter. Här finns en lekpark för de yngsta, grillplatser, syrenbersåer att njuta försommarens kaffetår i, och det sista tillskottet är en liten damm med en vattentrappa. Citat hämtat från föreningens hemsida.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes med ca 2%, 1/4-17. Finns inga beslut tagna på avgiftshöjningar/-sänkningar. Bostadrättstilläggsförsäkringen ingår i föreningens fastighetsförsäkring varför boenden inte behöver teckna egen till sin hemförsäkring.

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Övrigt som ingår i avgiften

Bredband 250/100 Mbit och Ip-telefoni, Värme, Vatten, El, KabelTV.

Uteplats

Balkong, läge väster.

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, gym, 2 källarförråd, tvättstuga och

Driftskostnad

300 kr varav:
Hushållsström: 300 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

43 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. P-plats 1: 41 parkeringsplatser med eluttag. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. P-plats 2: 78 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Ekonomi


Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

ROT-renovering. Vatten-, avlopps- och elstammar byttes. Fasader renoverades.

Kommande/Gjorda renoveringar

Planerade reparationer: löpande underhåll

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter