Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 875 000 kr
Se eller Lämna bud

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
4 875 000 kr / Utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 64 kvm
Avgift
2 740 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Genomgående 3:a högst upp med balkong och öppen spis

Välkommen till en underbar funkispärla högst upp i huset både balkong och fungernade öppen spis. Lägenheten har ljusa fina färger och vackra detaljer bevarade såsom vacker fiskbensparkett, generös takhöjd, fina och stora fönster som ger fint ljusinsläpp. Planlösningen är genomgående och från det inbjudande vardagsrummet nås den trivsamma balkongen med kvällssol. Mot gården ligger det stora sovrummet med ett lugnt och avkopplande läge. Även härifrån har du skön utsikt över Söders takåsar och vackra fasader. Det mindre sovrummet ligger mot gatan.

Fastigheten är belägen i ett mycket trevligt område på Södermalm i den för många populäraste delen av Söder, SoFo. Söker du bra restauranger och caféer finns flera pärlor i närheten såsom t.ex Ai Ramen och Punk Royale samt delikatess butiken Olja och Oliv. Går du väster ut på Folkungagatan når du inom någon minut Renstiernas Gata ner mot Katarinavägen som bjuder på en underbar utsikt över Stockholm. Även Nytorget och Vitabergsparken ligger på skönt promenadavstånd. I kvarteren finns också härliga promenadstråk på de vackra kullerstensgatorna bakom Mosebacke Torg. Lägenheten ligger högst upp i huset med en fantastisk utsikt mot vackra hus, Stigbergsparken och längs med Folkungagatan.

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och klinkergolv. Hallen ansluter till en möblerbar del med ljusa väggar och fiskbensparkett i originalutförande. Hallens möblerbara del kan användas som arbetsplats alternativt bokhyllor eller för praktisk förvaring.

KÖK
Arbetskök med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Köket har maskinell utrustning i form av kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. I direkt anslutning till köket finns ett separat matrum som idag används som sovrum.

MATRUM/SOVRUM
Matrummet har ett fint fönsterparti i vinkel med djupa fönsterbrädor i marmor. Rummet är rymligt och det finns plats för 6-8 sittande personer. Idag används detta rum som sovrum och då finns plats för säng arbetsplats och mindre möblemang.

VARDAGSRUM
Lägenheten har ett stort och luftigt vardagsrum med fungernade öppen spis och utgång till balkong. Rummet är mycket rymligt och har plats för både soff- och matsalsgrupp. Stort fint fönsterparti som ger bra ljusinsläpp och orginalfönsterbrädor i marmor. På golvet finns den ursprungliga fiskbensparketten bevarad. Det är från detta rum den möblerbara balkongen nås.

BALKONG
Trivsam möblerbar balkong som nås från vardagsrummet.

SOVRUM
Lägenheten har ett trivsamt sovrum med stora fönster mot lugn innergård. Här finns plats för både dubbelsäng och arbetsplats. Det finns gott om förvaringsmöjligheter i form av en två inbyggda garderober samt en klädkammare.

BADRUM
Kaklat badrum med våtrummsmatta på golvet. I badrummet finns badkar och tvättställ.

SEPARAT WC
Lägenheten har en separat WC.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Länkar

Föreningens Hemsida

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Sofia församling. Skattesats 30.88

Storlek

Boarea ca 64 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen och säljaren Enligt lägenhetsförteckningen 2 rum och kök.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

30

Vån / hiss

Våningsplan 5 (5 trappor). Hiss finns.

Byggnadsår

1939

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Beckbrännaren Mindre 29
Lägenhetsnummer: 30
Visa fastighetsgräns på karta

Energideklaration

Energiprestanda: 152 kWh/kvm år.

TV

Kabel Tv via Com Hem.

Internet

Internetmöjlioghet via Com Hem.

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten.

Uteplats

Mycket trivsam balkong som nås från lägenhetens vardagsrum.

Driftskostnad

480 kr varav:
Försäkring: 150 kr
Hushållsström: 330 kr

Gas tillkommer med 248 kr i månaden.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Parkering

I området gäller boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillstånd är gratis och månadskort kostar ca 1100 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.50926 %
Andel av årsavgiften 2.35995 %

Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

Brf Beckbrännaren Mindre 29 förvärvade fastigheten 2001 och består av 57 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och är en så kallad äkta bostadsrättsförening. Det finns i dagsläget ingen planerad ändring av månadsavgiften och huset har renoverats löpande. I årsredovisningen finns en bra sammanfattning och föreningen har även en hemsida www.beckbrannarenmindre29.se som är väl värd ett besök.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras fr o m den 1 juli 2013 utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning om 300 kr inkl moms till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter