Visningar

sön 29 okt 13:00 - 13:30
mån 30 okt 17:30 - 18:00
Pris
2 695 000 kr / utgångspris
Typ
Bostadsrätt
KVM
ca 80.5 kvm
Avgift
4 228 kr / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ljust och fint, brf-radhus i barnvänligt och tryggt område!

Varmt välkommen till detta ljusa och fina bostadrättsradhus, med två nyrenoverade altaner. Bostaden är välplanerad med genomgående fina ytskick och bra förvarings möjligheter. Här bor du bekvämt med endast ett stenkast ifrån kommunikationer, matbutik, skolor och naturen i ett tryggt och barnvänligt område.
Varmt välkommen på visning.

Bostadsfakta

Kommun

Haninge kommun, Österhaninge församling. Skattesats 32.85

Storlek

Boarea ca 80.5 kvm.

Rum

3 rum och kök, varav 2 sovrum.

Lgh nr

00314

Bostadsrättsförening

Föreningens namn: Brf Söderbyhus nr 2
Organisationsnummer: 716417-6740
Lägenhetsnummer: 00314
Antal lägenheter: 190
Brf Söderbyhus nr 2 ligger i ett historiskt och lugnt naturskönt område mellan Vendelsö och Handen i Haninge kommun. Föreningen grundades år 1982 och består av 190 stycken bostadsrättsradhus. Lägenhetsfördelningen är enligt följande; 2 rok 53st 64 kvm, 3 rok 50st 81 kvm, 4 rok 62st 111 kvm samt 5 rok 25st 134,5 kvm.

Gemensamma utrymmen
3 stycken stora, fullt utrustade tvättstugor i varje område. 2 stycken stora bastur.

I Brf Söderbyhus nr 2 har alla medlemmar full insyn i ekonomi och förvaltning. I en förening som har god kontroll över ekonomin kan medlemmarna känna sig trygga. Den tekniska förvaltningen sköts av föreningen själva, läs mer om detta på föreningens hemsida.
Föreningen har delat in sig i tre områden vilka är benämnda med färgerna grön, gul och röd. I varje område finns det en stor och fullt utrustad tvättstuga (totalt tre stycken i föreningen). Samlingslokal i gröna och gula området, bastu i gröna och gula området samt fristående förrådsbyggnader i varje område. Det finns även en stor EU-anpassad lekplats varav ett antal lokala mindre lekplatser i området.

Besök gärna föreningens hemsida, www.brfsh2.se.
Visa fastighetsgräns på karta

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god.

Energideklaration

Energiprestanda: 145 kWh/kvm år.

TV

Tv-anslutning-ComHem

Internet

Internet anslutning-ComHem

Övrigt som ingår i avgiften

Värme, Vatten, KabelTV.

Driftskostnad

1 282 kr varav:
Försäkring: 182 kr
Hushållsström: 1 100 kr

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i kr/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Pantsättningsavgift: 445 kr
Överlåtelseavgift: 1113 kr Betalas av Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2014, ny altan på framsidan
2015 ytrenoveringar tapetsering och målning av alla rum
2015 nytt golv inlagt-ekparkett
2015 klinkers+värmegolv i éntrehall inlagt av certifierad person
2016 ny värmepump insatt av certifierad person
2017 nytt altangolv på baksidan, även förberett för tak
2015 målade föreningen fasadena
2014 byttes tegelpannorna
2015 spolades avloppen

Övrigt

INFORMATION OM OMRÅDET
Söderby är beläget i Haninge kommuns norra del. Området är fullt utbyggt. Bebyggelsen består av kedjehus och radhus.

SERVICEUTBUD
Promenadavstånd till stormarknader så som ICA MAXI och det stora köpcentrumet Port73.

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR
I Söderby finns en F-6 skola (Båtmansskolan), och (Pirens) förskola

KOMMUNIKATIONER
I rusningstrafik trafikerar buss 806 Norra Söderby mot Gullmarsplan. Övriga linjer trafikerar såväl den norra kommundelen som Söderby. Busslinjerna går via pendeltågstationen Haninge Centrum. Från Norra Söderby går två bussturer per timme och från Norrby en tur per timme, med något tätare turer i rusningstrafik. För mer information om kollektivtrafik, gå in på www.sl.se

FRITID
Söderby gränsar i norr mot Drevviken. Där finns flera bad. Vintertid utnyttjas Drevviken i hög utsträckning för långfärdsskridskoåkning. Norrbyskogen centralt i området är ett välutnyttjat strövområde.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt, säljaren uppmanar köparen att före köpet undersöka lägenheten. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde kunnat upptäcka. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra slutsatser av måste köparen gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Ansök om bolån
0 kr
0 kr / mån
kr   0%
0 kr / mån
Före skattereduktion: 0 kr
Stäng
Din månadskostnad

Amortering och ev. månadsavgift är inkl. i månadskostnaden. Vi har räknat på en rak amortering med 15 års löptid på den del av lånesumman som överstiger 75 % av bostadens värde.


Info. om effektiv ränta

Ett lån på 1 miljon kronor med en 3 mån exempelränta på 2,98% får en effektiv ränta om 3,03%. Totalt belopp att betala under kredittiden blir 1 746 242 kr. I ex. är det räknat på ett lån med rak amortering och en löptid på 50 år, exklusive ev. avgifter.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

HitCounter